1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko se stylově rozloučili se svými příznivci. V posledním domácím utkání sezóny 2012/2013, které na půl hodiny přerušila bouřka, rozdrtili svěřenci trenéra Hajského RAFK Rajhrad 5:0. Střelecky explodoval Martin Pokorný, autor čtyř branek!

27. kolo , 8. června 2013, FK Blansko - RAFK, o.s.

FK Blansko

5:0

RAFK, o.s.

Poločas: 2:0
Branky: 22., 42., 69. a 73. Pokorný, 62. Daněk
ŽK: bez karet
Diváků: 200
Rozhodčí: P. Mayer - Vajdík, Strya ml.
Delegát: Kundelius

Sestavy

Juran - Gromský, Daněk, Maška, Müller - Zouhar, Bubeníček (C), Křivánek (74. Buchta) - Trtílek, Pokorný (74. Jarůšek), Hansl (65. Nečas)
Náhradníci: Nečas, Jarůšek, Buchta, F. Němec
Trenér: Mgr. Jiří Hajský

Franzberger - L. Fiala, Janošek, Horváth (C), Buc - Nekvapil, Homola, J. Beneš, Ovsepjan (73. Getos) - A. Fiala, Kouřil
Náhradníci: Haňka, Getos, Rauscher
Trenér: Jaroslav Janošek

Fotbalisté Blanska přivítali v rámci 27. kola krajského přeboru v posledním domácím utkání sezóny celek RAFK Rajhrad, který bojuje o záchranu. V předchozích třech kolech dosáhli svěřenci hrajícího trenéra Jaroslava Janoška dobrých výsledků. Doma s Novosedly remizovali 4:4, na půdě IE Znojma prohrávali již 0:3, nakonec všech zvítězili 4:3. Ve středu pak v dohrávce 18. kola uhráli na půdě druhých Mutěnic remízu 2:2.

Domácí trenér Jiří Hajský postrádal pouze záložníka Romana Mokrého. Na Medarda panovalo v Blansku proměnlivé počasí. Ještě na konci rozcvičky trávník bičovali sluneční paprsky. Při nástupu obou týmů to už byli dešťové provazce, které tak zbrzdili úvodní výkop o pět minut. Po necelých jedenácti minutách hry navíc hlavní rozhodčí Petr Mayer vinou bouřky odvolal obě mužstva do kabin. Pokračovalo se až po půlhodinové pauze, během které kvalitně připravený pažit silně nasákl vodou. I přesto si diváci přišli v dalším průběhu hry na své.

Blanenští se snažili co nejdříve vstřelit vedoucí branku. Po několika slibných náznacích se jim to povedlo ve 21. minutě. Zouhar vyslal do úniku Trtílka, ten individuálně prošel až do vápna a po jeho přesné přízemní přihrávce se prosadil Martin Pokorný - 1:0. Ve 29. min. těsně před dotírajícím Hanslem uklidil míč do bezpečí brankář Franzberger, který si poté poradil i se zakončením Trtílka. Hosté vyslali směrem k Juranově brance dva pokusy ve 32. a 35. min., střely Nekvapila a Kouřila postrádali více přesnosti. To stejné platilo i v případě domácího forvarda Hansla, jehož svižný pokus z 18 metrů téměř olízl pravou tyč.

Když se neujal ani volej kapitána Bubeníčka, přihlásil se o slovo opět Martin Pokorný. Ve 42. min., jej ideální přihrávkou osamostatnil Zouhar a domácí útočník obloučkem přehodil vyběhnuvšího Franzbergera - 2:0.

Po změně stran již Blanenští zcela ovládli dění hry. V 51. min. po centru Zouhara hlavičkoval neudržitelný Pokorný do břevna, dorážku Trtílka fantastickým zákrokem vytěsnil na roh Franzberger. Stejná část konstrukce branky pomohla hostujícímu brankáři také v 60. min., když na ní skončila povedená střela neudržitelného Martina Pokorného. Akce ještě pokračovala a po centru Gromského se hlavou prosadil Hansl, ale rozhodčí pro předchozí faul branku neuznal.

To však domácí nemuselo dlouho mrzet. V 62. min. si na rohový kop Bubeníčka naskočil ve vápně obránce Michal Daněk a přesnou hlavičkou zaznamenal svoji premiérovou branku v dresu A týmu - 3:0. V 69. min. prošel až před vápno hostů Müller, kterého obránce zastavil až za pomoci nepovolených prostředků. K exekuci trestného kopu se postavil Martin Pokorný, jehož precizní střela zapadla k pravé tyči - 4:0.

Autor hattricku však stále neměl dost. V 73. min. vybojoval míč Gromský a naservíroval hrdinovi utkání přihrávku jako na zlatém podnosu, kterou Martin Pokorný nepohrdl - 5:0.

Ve zbytku utkání si již Blanenští vítězství pohlídali a dokráčeli tak bez komplikací ke svému devatenáctému vítězství v sezóně. V domácím prostředí Blanenští v posledních šesti kolech neztratili ani bod při skóre 17:2! Sezóny zakončí svěřenci Jiřího Hajského třemi venkovními utkání. To první je čeká již v úterý, kdy se od 18:00 představí v Rousínově.

Další výsledky 27. kola:
Boskovice - Bzenec 0:4 (0:1), Sparta Brno - Ivančice 2:1 (2:1), Rousínov - Moravský Krumlov 1:3 (0:2), Kuřim - IE Znojmo 1:3 (1:3), Kyjov - Novosedly 2:1 (0:0), Mutěnice - Bosonohy 1:0 (0:0), Ráječko - Podivín 3:2 (1:2)