1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisty FK Blansko čeká vyvrcholení letní přípravy. V rámci generálky na start nového ročníku divize hostí svěřenci kouče Hajského zítra od 17:00 na stadionu na Údolní Moravskou Slavii Brno, na jejíž lavičce vládne bývalý trenér Blanska Petr Vašíček.
Pikatní bude tento duel hned z několika důvodů. Jednak fotbalisté Blanska po dlouhé době odehrají generálku na svém domovském stadionu. V kádru soupeře navíc působí řada zajímavých hráčů, kteří mají zkušenosti z první či druhé ligy. Mezi ně patří vytáhlý obránce Milan Macík, kterého si diváci jistě pamatují ze vzájemných utkání proti Rájci-Jestřebí. Sešívaný dres obléká také bývalý záložník Blanska Martin Dupal. V útoku pak Morenda spoléhá na branky Jana Veselého, který působil mimo jiné v Bystrci, Břeclavi a v juniorce Jihlavy. Největší emoce však bude vyvolávat brankář Filip Němec, který do Moravské Slavie zamířil na půlroční hostování v tomto týdnu právě z našeho klubu.

Trenér Blanska Jiří Hajský toužebně očekává návrat úderného tria Trtílek - Pokorný - Hansl, které se postupně zapojuje po zranění do tréninkového procesu. Nikdo z této trojice však zatím v základní sestavě s jistotou nenastoupí. Největší porci minut je zatím schopen odehrát Jan Trtílek, který proti Ráječku nastoupil na závěrečnou půlhodinu. „Fyzicky na tom bohužel zatím nejsem příliš dobře. Musím pořádně potrénovat. Věřím, že v úvodním kole proti Rosicím bych mohl být připravený alespoň na jeden poločas,“ prohlásil mladý blanenský forvard. Hansl s Pokorným by dnes měli absolvovat tréninkovou jednotku s týmem, do hry však zatím není připraven ani jeden.

Pozvánka na generálku

FK Blansko - Sportovní klub Moravská Slavia-fotbal, o.s.
sobota, 3. srpna 2013 od 17:00, stadion na Údolní.
Petr Vašíček
Vasicek
Ambiciózní trenér nastartoval svoji kariéru na lavičce FK APOS Blansko v sezóně 2006/07. Na ní působil s měsíční přestávkou do úvodního kola sezóny 2009/10, kdy na vlastní žádost angažmá ukončil. Blansko pod jeho vedením postoupilo do divize a v sezóně 2007/08 pak i přes jeho odstoupení pět kol před koncem soutěže po neshodách s vedením klubu tým udržel první místo a postoupil do MSFL. Před sezónou 2008/09 se Vašíček na lavičku Blanska vrátil, jeho svěřencům se však i přes zisk 30 bodů nepodařilo třetí nejvyšší soutěž udržet. Jeho bilance na lavičce Blanska čítá 85 odkoučovaných mistrovských zápasů, 43 výher, 21 remíz, 21 porážek, skóre 171:100.
Martin Dupal
Dupal
Kreativní záložník, který 5. července oslavil 29. narozeniny si v dresu rezervy prvoligové Zbrojovky, Drnovic a Jihlavy připsal 72 druholigových startů, v nichž zaznamenal 6 branek. Na jaře 2012 pak jednou brankou a pěti finálními přihrávkami přispěl Blansku ke druhému místu v krajském přeboru. Jarní část přitom tehdejší svěřenci trenéra Kuglera vyhráli a vytvořili rekordní vítěznou sérii, čítající 8 utkání v řadě!
Milan Macík
Macík
Zkušený 33 letý obránce (na fotce v pozadí) si v sezóně 2001/2002 připsal v dresu tehdejšího Stavo Artikelu Brno 6 prvoligových startů.
Jan Veselý
Vesely
Robustní útočník vždy dokázal díky svému důrazu zatápět obranám soupeřů. Třetí nejvyšší soutež - MSFL si zahrál v Břeclavi, Bystrci či v juniorce Jihlavy.
Filip Němec
Nemec
Talentovaný brankář v lednu převzal z rukou svého otce Jiřího ocenění v anketě Fotbalista okresu Blansko pro rok 2012 jako nejlepší dorostenec. V loňské sezóně na podzim skvěle nahradil zraněného Davida Jurana. Odchytal 8 utkání s bilancí 6 výher - 1 remíza - 1 porážka. Navíc třikrát udržel čisté konto a přispěl tak k návratu Blanska do divize.