1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Jeho svěřenci třikrát hráli s celky z moravské metropole a ve všech třech případech vybojovali na hřišti soupeře remízu. Trenér Jiří Hajský bod z Bohunic bral, ale vzhledem k neproměněným šancím si byl vědom toho, že jeho svěřenci byli blízko k zisku tří.
„Jsem ještě plný emocí, protože jsem se rozčílil u situace ze 76. minuty, kdy měla být domácímu hráči udělena červená karta. Měli jsme tu na tři body. V prvním i ve druhém poločase jsme si vypracovali situace k tomu, abychom odskočili na rozdíl dvou branek. To se nám nepodařilo a nakonec jsme na to doplatili,“ hodnotil průběh utkání blanenský kouč.

Blansko po pasivním vstupu do utkání brzy prohrávalo, dokázalo se však zvednout a do přestávky skóre otočilo. „Rozjížděli jsme opět pomaleji. Pětadvacet minut v prvním poločase však bylo z naší strany velice dobrých. Jak už jsem říkal, chtělo to proměnit ještě jednu šanci,“ doplnil Jiří Hajský.

Hodně práce měli domácí obránci se zastavováním výpadů útočné dvojice Trtílek - Ullmann, z níž však ani jeden člen utkání nedohrál do konce. „Honzu Trtílka jsem střídal až na konci, protože se srazil s protihráčem hlavami a tak to bylo víceméně vynucené střídání. Onru Ullmanna jsem nestřídal kvůli výkonu, ale protože jsem chtěl dát příležitost i dalšímu útočníkovi,“ okomentoval změny v sestavě blanenský trenér.

Domácí po celý zápas hrozili ze standardních situací a rohových kopů, které výborně zahrával zkušený útočník Pavel Šustr. Jeho výstavní trefa ze 77. minuty nakonec rozhodla o konečné dělbě bodů. „V těchto situacích se projeví zkušenost a kopací technika. Pavel Šustr tímto svým přínosem má pro své mužstvo váhu. Je škoda, že typově podobný hráč není v Blansku. Je to však realita a musíme se s tím vypořádat. Zatím se nám celkově neúčast zkušených hráčů daří nahradit,“ uzavřel pozápasové hodnocení Jiří Hajský.