1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
T a s o v i c e / B l a n s k o - Spokojenost zavládla v táboře fotbalistů FK Blansko po nedělním vítězství 4:2 v Tasovicích. Díky importu tří bodů Blansko získalo náskok jedenácti bodů na sestupové příčky. Utkání tradičně zhodnotil kouč FK Jiří Hajský.
„Viděli jsme utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním hráli domácí s větrem, čehož dokázali využít ke vstřelení pouze jedné branky, což se pro další vývoj ukázalo jako rozhodující. My jsme byli zakřiknutí, po změně stran jsme však podpory větru dokázali více využít. I když domácí posléze vedli o dvě branky, tak po našem snížení na 2:1 to psychicky nezvládli. Už v prvním poločase jsme střídali Jana Horáčka, kterému se tentokrát tolik nedařilo. Ve druhé půlce jsme po příchodu Hansla hráli na tři útočníky, což se nám vyplatilo,“ hodnotil průběh utkání blanenský kouč.

Blansko v posledních třech venkovních utkáních nastřílelo 11 branek a spolu s Líšní má třetí nejlepší útok v soutěži. „Před sezónou by to asi nikdo nečekal. Je pravda, že venkovní utkání nám více vyhovují. Kvalitu na to, abychom někoho herně přehráli, nemáme. To mužstvo je postaveno na brejkové situace, které se nám daří proměňovat,“ jmenuje silnou stránku týmu Jiří Hajský.

Jako velmi zdařilé se ukazují zimní příchody Jana Koudelky a Petra Čoupka. Prvně jmenovaný nastřílel v sedmi utkáních deset branek, druhý je pilířem zadních řad a své ligové zkušenosti předává mladším spoluhráčům. „Honza Koudelka ohromně pozvedl ofenzivu. Dobře se doplňuje se spoluhráči a padá mu to tam. My si nemůžeme přát nic jiného, aby mu ta střelecká potence vydržela co nejdéle. Petr Čoupek svými zkušenostmi výrazně přispěl ke zkvalitnění naší defenzivy, navíc velmi dobře podporuje útok,“ hodnotí úlohu obou klíčových hráčů blanenský lodivod.

Právě bez Petra Čoupka, který byl v 78. minutě vyloučen, se bude muset Blansko zítra v duelu s Bystrcí obejít. „Docela
z toho mám obavy, protože nedohrál ani Petr Gromský, který dostal koňara a nevím, jestli se dá do středy dohromady,“ popisuje trable se složením defenzivní linie pro nejbližší zápas Jiří Hajský.

V rámci dohrávaného 17. kola se zítra od 16:30 představí na stadionu na Údolní Dosta Bystrc, která v neděli na domácí půdě podlehla Rosicím 1:5. „Výsledek sice vypadá hrozivě, ale zítra to bude úplně jiné utkání. Bystrc hraje lépe na hřištích soupeřů. Navíc Rosice mají velmi kvalitní kádr a postupové ambice. My jsme také vyhráli v Bystřici 5:1 a pro domácí to byl až příliš krutý výsledek,“ zůstává střízlivý trenér Blanska.

Zítřejší pikantní utkání FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky se hraje od 16:30 na stadionu na Údolní. V dresu soupeře působí šest hráčů, kteří v minulosti oblékali dres Blanska - Petr Šíp, Jan Doležel, Michal Šenk, Michal Kugler ml., Petr Crhák a brankář Martin Sehnal. O náboj je tedy postaráno.