1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Nepříjemný moment byl k vidění v 60. minutě sobotního utkání A týmu proti Napajedlům. Kanonýr Blanska Jan Trtílek po obětavém skluzu u rohového praporku ve snaze udržet míč ve hře narazil do betonového rantlu, lemující hřiště, což jeho levačka odnesla tržnou ranou.
Následoval okamžitý převoz do nemocnice. Naštěstí toto nepříjemné zranění spravilo „pouze“ sedm stehů a obešlo se bez zlomeniny. „Měl jsem asi nějaké zatemnění v hlavě. Běžel jsem pro balón k rohovému praporku a soustředil se pouze na něho. Vůbec jsem si neuvědomil, že je blízko zábradlí. Ve skluzu jsem to moc nevychytal a levou nohou jsem narazil do betonového rantlu, který je pod zábradlím. Spravilo to sedm stehů. Za 14 dní by mi je měli vytáhnout, takže bych poslední dva zápasy sezóny mohl stihnout,“ doplňuje přes zranění pozitivní zprávu blanenský útočník.

Velkou roli na zranění Jana Trtílka měl i mokrý terén, protože po celý zápas s Napajedly vydatně pršelo. „Určitě by za normálních podmínek ten skluz tak dlouhý nebyl, takže by ke zranění nedošlo. V první chvíli jsem se bál, že budu mít i nějakou zlomeninu, což se naštěstí nepotvrdilo. Kdyby tam nebylo to zábradlí, tak jsem asi skončil až v hospodě v kuchyni,“ dodává v nadsázce autor deseti divizních gólů.

Zranění blanenskému forvardovi neumožní zúčastnit se kvalifikačního utkání výběru fotbalistů Jihomoravského Krajského fotbalového svazu proti výběru Královéhradeckého Krajského fotbalového svazu, které se hraje dnes od 18:00 na stadionu FC Žďas Žďár nad Sázavou. V nominaci jsou kromě Jana Trtílka i další čtyři hráči FK Blansko. „Moc mě mrzí, že se tohoto utkání nemohu zúčastnit. Určitě je to pro mě pocta, že jsem se do nominace dostal. Bohužel mi zranění komplikuje i školní povinnosti. Měl jsem tento týden na programu hokej a v pátek fotbal pod vedením pana Večeři. Uklidňuje mě aspoň to, že to není nic vážného,“ dodává závěrem student oboru rozhodcovství fotbalu na Masarykově univerzitě v Brně.

Touto cestou přejeme Janu Trtílkovi brzké uzdravení a návrat na zelený pažit.