1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
N a p a j e d l a / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko pod vedením nového trenéra Ludevíta Grmely zvládli vstup do nové sezóny na výbornou. Na hřišti Napajedel zvítězili díky brankám Martina Levaie a Ondřeje Ullmanna 2:1. Utkání bylo ve druhém poločase vinou krupobití na čtvrthodiny přerušeno.

1. kolo , 9. srpna 2014, Fatra Slavia Napajedla - FK Blansko

Fatra Slavia Napajedla

1:2

FK Blansko

Poločas: 1:2
Branky: 3. Kovář - 4. Levai, 28. Ullmann
ŽK: 55. Borusík, 62. Postava, 64. Kovář - 41. Gromský, 69. Hansl, 71. Čoupek
Diváků: 150
Rozhodčí: Chlevišťan - Priesol, Bureš
Delegát: Volek

Sestavy

Krajča - Pantálek, Kostka, M. Zavadil, Žáček (80. Zelinka) - Havránek (62. Habanec), Borusík, Huťka (C), Bejtkovský - Kovář, Postava (62. Beránek)
Náhradníci: Haša, Beránek, Zelinka, Ratiborský, Habanec, D. Zavadil
Trenér: Petr Zapletal

Juran - Gromský, Šplíchal, Müller, Čoupek - D. Šural, T. Zouhar (55. Krejčíř), Nečas (C), Levai - Ullmann (76. T. Sodomka), Trtílek (62. Hansl)
Náhradníci: Hansl, T. Sodomka, Buchta, Krejčíř, Švancara
Trenér: Ludevít Grmela

K úvodnímu utkání nového divizního ročníku cestovali fotbalisté FK Blansko na hřiště FS Napajedel. Fatra se v minulé sezóně zachránila až v závěrečném 30. kole, kdy v domácím prostředí deklasovala Vrchovinu poměrem 7:0. Tento výsledek byl tedy jistě důrazným varováním. Navíc mají Blanenští v Napajedlech nepříznivou bilanci, když všechna tři dosavadní střetnutí prohráli při skóre 1:9.

Trenér FK Blansko Ludevít Grmela nasadil od úvodních minut do hry kromě Davida Šurala a Martina Levaie také dalšího mladého hráče z juniorky Zbrojovky Brno Ondřeje Ullmanna. Tento útočník již v Blansku před rokem působil, shodou okolností právě v Napajedlech jeho účinkování za Blansko v 11. kole skončilo, když si poranil kotník a do konce podzimu již do hry nezasáhl. Na jaře pak odehrál jen zlomek utkání v divizi za Líšeň.

Úvod utkání byl raketový. Blansko mohlo jít hned v 1. min. do vedení, když se po uličce od Tomáše Zouhara ocitl před brankářem kapitán Jan Nečas, Krajča však jeho střelu zblízka vyrazil. Ve 3. min. odcentrovali domácí z pravé strany a v pokutovém území volný Jiří KOVÁŘ otevřel gólový účet utkání - 1:0.

Naštěstí pro hosty tento výsledek nevydržel jen minutu. David Šural odcentroval od pravé postranní čáry, míč ve vápně výborně prodloužil Jan Trtílek a Martin LEVAI pravou nohou usměrnil míč do sítě - 1:1. Vyrovnání hosty notně nabudilo a postupně si vypracovali územní převahu. V 10. min. další nebezpečný centr Davida Šurala odvrátil ve vápně před Martinem Levaiem obránce. Ve 26. min. zakončoval z výhodné pozice Tomáš Zouhar, míč však domácí defenziva ztečovala na rohový kop. Ve 28. min. se Blanenští podruhé radovali. Petr Čoupek zatáhl míč po levé straně, poslal do šestnáctky přesný pas a Ondřej ULLMANN zajistil hostům vedení - 1:2.

Domácí ihned poté ukázali touhu skóre vyrovnat. Ve 29. min. musel David Juran dvakrát v rychlém sledu likvidovat střely Postavy, loňského nejlepšího střelce Napajedel. Ve 30. min. se míč po zblokovaném pokusu Bejtkovského dostal k Huťkovi, David Juran byl připraven. V 35. min. pak diváci tleskali povedené ráně obránce Žáčka a neméně povedenému zákroku blanenského brankáře. Ve 40. min. mohli Blanenští své vedení navýšit, když brejk vyvrcholil přihrávkou Ondřeje Ullmanna na Jana Trtílka, jeho střelu však ve skluzu obětavě nepropustil k brance obránce.

Po změně stran začala Napajedla kousat o něco více. Jejich snažení v úvodu druhého dějiství vyvrcholilo v 53. min. tutovkou Kováře, své mužstvo však notně podržel David Juran, který si poradil i s následnou dorážkou stejného hráče. Vzápětí nepřelstil blanenského gólmana ani kapitán Fatry Huťka. V 70. min. se spustil v Napajedlech prudký déšť, který se po třech minutách změnil v krupobití, které vyhnalo všechny aktéry utkání do kabin a diváky do nejvyšších řad zdejší tribuny. Po čtvrthodině se počasí umoudřilo a díky vynikající kvalitě hřiště se mohlo bez problémů pokračovat ve hře.

Neplánovaná přestávka více pomohla Blansku. Od 77. min. si dokázalo vypracovat šest situací, z nichž mohlo pojistit své vedení. Nejprve Jan Nečas poslal míč Tomáši Sodomkovi, který našel ve vápně Martina Levaie, tomu však střela nesedla. O minutu později vybídl Ladislav Hansl k zakončení Tomáše Sodomku, jeho pokus domácí odvrátili na roh. V 80. min. vysunul Martin Levai do vápna Jakuba Krejčíře, jeho výbornou přihrávku pod sebe nezužitkoval sám před Krajčou Ladislav Hansl, který pouze nastřelil strážce domácí svatyně. V 81. min. si centr agilního Tomáše Sodomky málem srazil do vlastní sítě M. Zavadil.

V 88. min. opět Tomáš Sodomka našel dalším přesným centrem Martina Levaie, jehož střelu v poslední chvíli vychýlil z gólové trajektorie pozorný Pantálek. V poslední minutě dvouminutového nastavení mohl vítězství hostů pečetit po vybídnutí od Ladislava Hansla Jakub Šplíchal, jeho technická střela olízla levou tyč. Blanenští i tak nemuseli svých šancí litovat a připsali si na své konto na úvod sezóny velmi cenné a vydřené tři body, které jsou tou nejlepší pozvánkou na úterní pohárovou bitvu s Frýdkem-Místkem. Ta začíná v 17:00 na stadionu na Údolní.

Další výsledky 1. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Hodonín - Stará Říše 4:0 (2:0), Bystřice nad Pernštejnem - Uherský Brod 3:0 (0:0), Havlíčkův Brod - Otrokovice 3:3 (0:1), Vrchovina - Velké Meziříčí 0:3 (0:1), Polná - Rosice 2:2 (1:1), Tasovice - Žďár nad Sázavou 1:4 (0:1), Mutěnice - Pelhřimov 3:1 (2:1)