1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko poprvé v nové sezóně potěšili své příznivce tříbodovým ziskem z domácího utkání. V rámci dohrávky 6. kola divize porazili svěřenci trenéra Ludevíta Grmely díky trefám Ondřeje Ullmanna a Davida Jukla FK Pelhřimov 2:0.

6. kolo , 17. září 2014, FK Blansko - FK Pelhřimov

FK Blansko

2:0

FK Pelhřimov

Poločas: 0:0
Branky: 46. Ullmann, 78. Jukl
ŽK: 69. Jukl - 15. Krtek, 75. Čížek
Diváků: 200
Rozhodčí: Slabý - Řezníček, Nejezchleb
Delegát: Lenfeld

Sestavy

Juran - Gromský, Müller (46. Krejčíř), Šíp, Čoupek - Nečas (C), T. Zouhar (61. Šplíchal), Jukl, Levai - Ullmann, Trtílek (77. Buchta)
Náhradníci: Šplíchal, Buchta, Krejčíř, Švancara
Trenér: Ludevít Grmela

Matiášek - Duchan, Čížek, Vacek, Naniáš (46. Kmoch) - Bartoň, Dýnek (74. Melecha), Niederle, Homolka - Benda, Krtek (C) (46. Sládok)
Náhradníci: Kmoch, Melecha, Sládok, Poul, Švec
Trenér: Leoš Mitas

V dohrávce 6. kola hostilo Blansko na Údolní Pelhřimov, který ve svém posledním utkání před týdnem porazil na domácím hřišti tehdejšího lídra tabulky RSM Hodonín 2:1. Domácí trenér Ludevít Grmela měl opět menší prostor při manipulování se základní sestavou. Na marodce je v současné době šest hráčů: Milan Brichta, Martin Pokorný, David Šural, Ladislav Hansl a Michal Zouhar, který se zranil v posledním utkání s Polnou. Navíc je stále dlouhodobě mimo hru kapitán Bubeníček.

Oba týmy zahájily zápas aktivně. Hosté vyslali první pokus na domácí branku již ve 30. vteřině, střela kapitána Krtka však mezi tři tyče nesměřovala. Blansko kontrovalo zblokovanou hlavičkou Ullmanna a následným rohovým kopem Čoupka, po kterém míč přistál u Müllera, domácí obránce se však k ohrožení branky nedostal. V 5. min. se po autovém vhazování Naniáše a prodloužení Krtka dostal do úniku Homolka, který zakončil prudce leč nepřesně. Blanenští následně zahrozili po pobídce Levaie, průnik Čoupka do pokutového území skončil střelou bodlem, která minula levou tyč.

V 15. min. si vysloužila potlesk rychlá akce v podání trojice Gromský, Jukl, Nečas, na jejímž konci unikl po pravé straně Ullmann, následný centr nasměroval v pádu vedle levé tyče osamocený Trtílek. O minutu později se rýsovala nebezpečná akce hostí, Homolkův centr do vápna na Bendu však stačil Gromský ve skluzu usměrnit do rukavic připraveného brankáře Jurana. Ve 20. min. se po rohu Dýnka dostal ke střele z voleje obránce Čížek, míč si však jako magnet přitáhl do svých dlaní Juran. Poté to z dobrých 30 metrů zkusil blanenský bek Čoupek, ale napnout síť Matiáškovy svatyně se mu nepodařilo.

Ve 29. min. po obloučku T. Zouhara postupoval do vápna Ullmann, jeho střelu Matiášek vyrazil. Ve 37. min. se opět ve vápně proháčkoval až k zakončení Čoupek, míč z jeho kopačky jen o vlásek minul levou tyč. Ve 40. min. vysunul Trtílka uličkou T. Zouhar, domácí forvard promptně míč posunul na osamoceného Ullmanna, který opět ztroskotal na připraveném Matiáškovi. Ve 44. min. se smolař první půle Ullmann v hlavičkovém souboji střetl s Čížkem, oba hráči museli být ošetřeni za autovou čarou.

Domácí útočník do druhé půle naskočil s obvazem na hlavě. Možná i tato „ozdoba“ mu ve 46. min. napomohla ke skórování. Kapitán Nečas se individuálně prosadil před šestnáctkou, předložil míč ONDŘEJI ULLMANNOVI a ten střelou na zadní tyč překonal Matiáška - 1:0. Vedoucí branka, podpořená změnou rozestavení Blanenských v podobě hry na tři obránce, přinesla domácím ovoce. V 58. min. ovšem zahrozili hosté, když Benda svým průnikem provětral domácí defenzívu, s jeho pokusem si Juran nadvakrát poradil. Největší šanci na vyrovnání si tým z města rekordů vypracoval po hodině hry. Po standardce Niederleho orazítkoval Benda zblízka levou tyč!

V další fázi si oba týmy vypracovaly shodně po dvou nadějných situacích. Hosté nezužitkovali nebezpečný centr Niederleho z 63. min., pouze propagační charakter pak měla o chvíli později střela Dýnka z hranice vápna. Na druhé straně si hosté se štěstím poradili s centrem Čoupka ze standardky. V 68. min. pak Jukl vyslal do vápna Trtílka, který se zasekávačkou zbavil svého strážce, Matiášek jeho přízemní pokus kryl. V 70. min. vybídl Nečas ve vápně ke střele Ullmanna, Matiášek míč vytáhl nad břevno.

Aktivnější domácí se dočkali pojištění vedení v 78. minutě. Po kombinaci Ullmanna s Levaiem se míč dostal k osamocenému DAVIDU JUKLOVI, který povedenou střelou z 28 metrů vymetl levou šibenici - 2:0. Blansko pak mohlo hosty definitivně srazit do kolen v 82. min., kdy nejprve Buchtovu střelu Matiášek vyrazil a vzápětí domácí záložník jen těsně nedosáhl na přihrávku Nečase. Domácí to však mrzet nemuselo, protože na jejich vítězství se už nic nezměnilo.

Další výsledky 6. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Uherský Brod - Stará Říše 0:1 (0:1), Rosice - Mutěnice 2:3 (2:2), Polná - Napajedla 5:1 (1:1), Velké Meziříčí - Hodonín 4:0 (1:0), Havlíčkův Brod - Tasovice 1:0 (0:0), Vrchovina - Bystřice nad Pernštejnem (odloženo na 1. 10. od 16:00), Otrokovice - Žďár nad Sázavou (odloženo na 1. 10. od 16:30)