1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
O t r o k o v i c e / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko již poněkolikáté v sezóně nezvládli vstup do utkání, když na hřišti Otrokovic prohrávali již od 2. minuty. Domácí po přestávce své vedení zvýšili a svěřenci trenéra Grmely již pouze korigovali Jakubem Krejčířem na konečných 2:1.

10. kolo , 11. října 2014, FC Viktoria Otrokovice - FK Blansko

FC Viktoria Otrokovice

2:1

FK Blansko

Poločas: 1:0
Branky: 2. Juráň, 68. Silný - 79. Krejčíř
ŽK: 20. Kovařík, 89. Šuranský - 35. Šíp, 47. Čoupek
Diváků: 105
Rozhodčí: T. Sedláček - Líkař, Vejtasa
Delegát: Nedbal

Sestavy

Balážik - Zach, Juráň, Bělaška (C), Kovařík - Foltýn (63. Mlýnek), Šuranský, Juhás, Zábojník - Vavruša (89. Kryšpín), M. Němec (58. Silný)
Náhradníci: Palík, Mlýnek, Silný, Laga, Kryšpín, Kozel, Dobeš
Trenér: Marek Sedlák

Juran - Gromský, Šplíchal, Šíp, Čoupek - Buchta (49. Müller), Nečas (C), T. Zouhar (74. Jarůšek), Krejčíř - Trtílek (32. M. Zouhar), Ullmann
Náhradníci: Müller, Jarůšek, M. Zouhar, Švancara
Trenér: Ludevít Grmela

Fotbalisté FK Blansko v 10. kole zavítali hřiště Viktorie Otrokovice, kde v červnu roku 2008 vybojovali historický postup do MSFL. Ze současného kádru tento úspěch pamatují pouze obránce Petr Šíp a brankář Karel Švancara. Trenér Grmela kromě stávajících marodů nemohl počítat nově s Davidem Juklem a Martinem Levaiem. Již v průběhu první půle odstoupil ze hry pro zranění také Jan Trtílek.

Ráz utkání určila již 2. minuta. V ní Blanenští po chybě v rozehrávce dovolili domácím získat rohový kop, po němž se k dorážce dostal neobsazený JAKUB JURÁŇ, který trefil odkrytou branku - 1:0. Ve 4. min. po uličce T. Zouhara pálil do boční sítě Ullmann. Následně po Gromského pobídce prošel do vápna Nečas, jeho centr byl zblokován na roh. Ten rozehrál nadějně Čoupek, ve vápně na míč těsně nedoskočil Šplíchal. Poté Blanenští předvedli několik vydařených kombinací, ale k ohrožení branky Otrokovic jejich snaha nevedla. Ve 20. min. při nadějně se vyvíjející útočné akci zastavil unikajícího Buchtu za cenu žluté karty Kovařík.

Ve 27. min. propadl dlouhý míč k domácímu Zábojníkovi, jeho střele chyběla razance. Na druhé straně Krejčíř vybojoval pro Blansko další roh. Po něm napálil odražený míč z hranice velkého vápna T. Zouhar mimo tři tyče. Ve 40. min. si na přetažený centr Čoupka ve vápně naběhl Buchta, který si při následném pádu poranil ruku. Poločas zakončili domácí po akci Foltýna, kdy v malém vápně přestřelil z voleje brankovou konstrukci Zábojník.

Krátce po změně stran šel ze hry zraněný Buchta, kterého nahradil Müller. Blanenští přidali na důrazu a pohybu a přesnými kombinacemi se dostávali před pokutové území, kde však ve většině případů jejich snaha končila. Otrokovičtí si počkali na příležitost udeřit po rychlém protiútoku. Tento záměr jim klapl v 67. min., když do rozhozené obrany vnikl střídající JAN SILNÝ a střelou pod břevno zvýšil vedení domácích - 2:0.

Hosté však nesložili zbraně. V 72. min. po přistrčení M. Zouhara vystrašil Balážika tečí Krejčíř, domácí brankář míč vyrazil do bezpečí. V 78. min. vyslal Nečas přesný pas na střídajícího Jarůška, který však následné špatné vyběhnutí Balážika nepotrestal. Vzápětí však pro Blansko vykřesal naději povedenou střelou z 25 metrů JAKUB KREJČÍŘ - 2:1.

V 83. min. mohli domácí skórovat potřetí, ale po rohu Zábojníka byla branka pro hlavičkujícího Silného malá. V 86. min. pak předvedl pěkný průnik Čoupek, na jeho přihrávku ve vápně o krok nedosáhl Ullmann. Tři body si tak na své konto připsali Otrokovičtí. Blanenští musí v rámci anglického týdne zabrat v domácím prostředí. Ve středu hostí v dohrávce 8. kola od 15:30 Žďár nad Sázavou a v sobotu přivítají opět doma od 15:00 Slovan Rosice.

Další výsledky 10. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Rosice - Uherský Brod 1:1 (1:1), Napajedla - Hodonín 1:0 (0:0), Bystřice nad Pernštejnem - Tasovice 3:0 (1:0), Velké Meziříčí - Žďár nad Sázavou 2:1 (2:1), Havlíčkův Brod - Stará Říše 2:1 (0:1), Vrchovina - Pelhřimov 3:4 (0:3), Polná - Mutěnice 1:2 (0:0)