1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Podruhé v řadě doma vyšli Blanenští střelecky i bodově naprázdno. Tentokrát v předehrávce 16. kola prohráli svěřenci staronového trenéra Karla Jarůška s posledním týmem tabulky Napajedly 0:2. Čekání na třibodový zisk se tak protáhlo již na osm kol.

16. kolo , 5. listopadu 2014, FK Blansko - Fatra Slavia Napajedla

FK Blansko

0:2

Fatra Slavia Napajedla

Poločas: 0:1
Branky: 27. Kaštánek, 58. Večeřa
ŽK: nikdo - 76. Beránek, 85. Žáček
Diváků: 153
Rozhodčí: Řezníček - Slabý, Nejezchleb
Delegát: Kundelius

Sestavy

Juran - Gromský, Jelínek (79. Jarůšek), Čoupek, Šíp - Nečas (C) (64. M. Zouhar), T. Zouhar (46. Šplíchal), Müller, Levai - Ullmann, Jukl
Náhradníci: Šplíchal, Jarůšek, Buchta, M. Zouhar, Švancara
Trenér: Karel Jarůšek

Krajča - Pantálek (46. Borusík), Kostka, Žáček, Bejtkovský - Havránek, Beránek, M. Huťka (C), Kovář - Kaštánek, Večeřa
Náhradníci: Borusík, Haša, Zavadil
Trenér: Zdeněk Horňák

V předehrávce 16. kola hostili fotbalisté FK Blansko na domácím stadionu na Údolní poslední tým tabulky FS Napajedla. Ta v posledních čtyřech utkáních uhrála 8 bodů při skóre 8:1 a mílovými kroky stahují bodový deficit, který nabrala v první třetině sezóny.

To domácí jsou ve zcela odlišném rozpoložení. Již sedm kol čekají na tříbodový zisk a tabulkou se stále propadají. Na lavičku Blanska usedl po odchodu trenéra Grmely do Znojma dočasně do konce podzimu Karel Jarůšek. Ten při absenci Šurala, Hansla, Krejčíře, Brichty, Pokorného, z posledního utkání vyloučeného Trtílka a dlouhodobě zraněného Bubeníčka přivítal výpomoc dvojice hráčů z farmářského Bořitova Jelínek - Jarůšek. Prvně jmenovaný nastoupil v základní sestavě na postu středního obránce a patřil k nejlepším hráčům svého mužstva.

Podobně jako v sobotním utkání s Havlíčkovým Brodem zahájili domácí zápas aktivně a s chutí. Již po minutě hry to zkoušel pohotovou střelou Müller, který nastoupil nezvykle na postu defenzivního záložníka, branku hostů však minul. Ve 4. min. po průniku Jukla a přesné přihrávce se z nadějné pozice mezi tři tyče netrefil kapitán Nečas. V 10. min. zakončoval opět Müller, z hranice velkého vápna branku hostů přestřelil.

Ve 13. min. prošel po levé straně Levai, jeho ideální centr do šestnáctky poslal nabíhající Nečas zblízka opět nad. Na druhé straně hlavičkoval po rohu Bejtkovského vedle levé tyče kapitán Napajedel M. Huťka. V 19. min. vyzkoušel pozornost brankáře Krajči prudkou střelou Levai, strážce hostující svatyně míč vyrazil před sebe, vzniklé nebezpečí poté uhasila důrazným odkopem hostující obrana. Ve 24. min. zblokovali hosté přihrávku Levaie pouze k Juklovi, střelecký pokus domácího záložníka však měl stejný osud, jako předchozí přihrávka jeho spoluhráče.

Jak si počínat při zakončení uvnitř pokutového území ukázal domácím ofenzivním hráčům ve 27. min. vytáhlý forvard Napajedel ANTONÍN KAŠTÁNEK. Ten si naskočil na ideální centr z levé strany do malého vápna a hlavičkou překonal bezmocného Jurana - 0:1.

Po přestávce nahradil nevýrazného T. Zouhara v domácí sestavě Šplíchal, který zaujal post středního obránce. Na hrot útoku se k Ullmannovi posunul Jelínek. Ani tato změna nezabrala. Hosté pozorně a obětavě bránili a čekali na okénka v blanenské obraně. V 50. min. fauloval Šplíchal Kaštánka. Následný trestný kop Kostky vytáhl Juran na roh. Po sérii centrů do šestnáctky hostů, které ohrožení branky Krajči neznamenali, udeřili hosté podruhé. V 58. min. si ONDŘEJ VEČEŘA povodil zkušeného Čoupka, unikl i Šípovi a přízemní střelou k levé tyči rozesmutněl domácí diváky podruhé - 0:2.

V 61. min. dokumentoval herní nepohodu Blanska po rohu Jukla kapitán Nečas, jenž z hranice velkého vápna pálil prudce, leč velmi nepřesně. A protože se už domácí další gólové příležitosti nevytvořili a tu ze 77. min. v podání kapitána Napajedel M. Huťky zneškodnil dobrým zákrokem Juran, zapsali si domácí po závěrečném hvizdu třetí porážku v řadě.

Další výsledky 16. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Otrokovice - Havlíčkův Brod 2:2 (1:1), Velké Meziříčí - Vrchovina 2:0 (2:0), Rosice - Polná 1:1 (1:0), Uherský Brod - Bystřice nad Pernštejnem 0:2 (0:1), Žďár nad Sázavou - Tasovice 0:0, Stará Říše - Hodonín 2:1 (1:1), Pelhřimov - Mutěnice 1:0 (1:0)