1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Během podzimní části sezóny jako jediný nechyběl při mistrovských utkáních na hřišti ani minutu. Brankář David Juran již čtvrtou sezónu hájí branku FK Blansko a dnes stejně jako jeho spoluhráči usedne ke štědrovečerní tabuli. Jak probíhají Vánoce u Juranů?
„Vánoce trávím doma s rodiči a sourozenci. K obědu míváme čočkovou polévku a přes den jíme maximálně cukroví, abychom večer viděli zlaté prasátko. Na večeři máme klasicky rybí polévku se smaženým kaprem a bramborovým salátem. U toho nám hrají koledy a necháváme jedno místo s příbory a talíři volné pro případ, kdyby někdo náhodou přišel. Já osobně nejím rybí polévku, protože když jsem byl menší, tak jsme měli polévku s jikrami a ta mi moc nechutnala. Od té doby se té polévky bojím,“ prozrazuje na sebe David Juran.

A dojde u Juranů také na zpěv vánočních koled? „Když jsem byl menší, tak jsme koledy zpívali, ale od té doby, co mám dva malé sourozence, tak kvůli nim to neprotahujeme a rovnou jdeme po zazvonění zvonečku rozbalovat dárky,“ doplňuje blanenský brankář.

K oblíbeným vánočním zvykům patří sledování pohádek. Své favority má také David Juran. „U mě je to Grinch, Sám doma,
z českých potom S čerty nejsou žerty a Anděl Páně.“

A jak je to u Davida se sháněním vánočních dárků? „Uvědomil jsem si, že v posledních letech to mám tak, že když je lichý rok, tak sháním dárky ještě okolo 22. a 23. prosince, a když je sudý rok, tak už mám víceméně v půlce prosince všechno nakoupeno, maximálně sháním už jenom nějaké drobnosti. Takže letos díky tomu, že je sudý rok, už jsem měl dárky před Vánoci víceméně vyřešeny,“ doplňuje strážce blanenské branky.

A jaký vánoční dárek by letos David pod stromečkem rád našel? „Letos jsem si ani hmotný dárek nepřál. Jen mamce jsem naznačil, že loňský Ježíšek mě zklamal, protože mi nepřinesl žádné ponožky a trenky, tak snad to v tomto roce napraví. Čím je člověk starší, tím si víc uvědomuje, že ponožky jsou důležitější a důležitější. Jinak jsem si letos přál, aby lidi nebyli na Vánoce sami a byli pokud možno se svými rodinami. Hlavně, aby byli všichni zdraví a spokojení,“ přeje si David Juran.