1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
L í š e ň / B l a n s k o - Hodně důvodů ke spokojenosti měli hráči i realizační tým po posledním utkání A týmu na turnaji v Líšni. Konfrontace s účastníkem divize dopadla velmi dobře, navíc se v dobrém světle předvedl brankář Daniel Vážan, který si připsal čisté konto.
Michal Beneš
Hvězdou utkání se stal záložník Michal Beneš, který jednu branku vstřelil a na dvě přihrál. „Se svým výkonem asi můžu být celkem spokojený, byl jsem u tří gólů. Podařilo se mi konečně dát i branku, ale měl jsem relativně lehkou úlohu, po vybídnutí Radka Bezděka doklepnout balon do prázdné brány,“ dodal ke svému výkonu.

Hra Blanska hlavně směrem dozadu se oproti poslednímu utkání s Brnem B výrazně zlepšila. „Ze začátku to bylo celkem vyrovnané, hrálo se spíše ve středu hřiště. Hodně nám pomohla první branka. Snažili jsme se hrát zodpovědně zezadu, i když tam chyby byly. Obrana zvládla ofsajd systém na výbornou. Do šancí jsme se dostávali téměř vždy po stranách. Z mého pohledu se hra v některých okamžicích málo otáčela křižnými pasy, hlavně ve druhém poločase,“ doplnil své postřehy ke hře Michal Beneš.

Konfrontace soupeřů z divize dopadla pro A tým výborně. Od posledního mistrovského utkání v Rousínově v kádru Blanska prakticky nezůstal kámen na kameni. Na remízu 1:1 živě vzpomíná pouze trojice Němec, Šíp a Nečas. „Určitě bylo důležité, že jsme neudělali žádnou zásadní chybu. Každý se snažil odehrát svoje. Všechny góly padly po křídelní akci zprava nebo zleva, v tom jsme Rousínov nejvíce přehrávali. Do stavu 2:0 se ještě Rousínov pokoušel o kontaktní gól, po třetí brance definitivně odpadl a zápas se už snažil jen dohrát,“ dodal Michal Beneš.

Vítěznou premiéru navíc s čistým kontem v dresu Blanska si odbyl brankář Daniel Vážan, který předvedl několik jistých zákroků. „Myslím, že se ukázal v dobrém světle. Bylo vidět, že si věří. Komunikoval s klukama v obraně a taky má hodně dobrou hru nohou, což je u brankáře vždycky velké plus. Měl tam pár solidních zákroků, udržel nulu, takže pro něj určitě super,“ pochválil nového spoluhráče Michal Beneš.

Roman Šindelka
O své postřehy z vítězné derniéry se podělil také trenér Roman Šindelka. „Potřebovali jsme konečně vyhrát. Těší nás to o to víc, že to bylo se soupeřem, se kterým budeme pravděpodobně bojovat o záchranu. Nálada bude po tak jednoznačném vítězství určitě lepší. Kluci hráli zodpovědně dozadu a konečně se jim podařilo dotáhnout do konce brejkové akce.“

Velkou zásluhu na nule v kolonce obdržených branek měl brankář Daniel Vážan. „Dana jsem poprvé viděl chytat v Čebíně, kde se mi vcelku líbil. Dnes mu hodně pomohla obrana i přesto dvě velké šance chytil. Udržel nulu, takže spokojenost je na místě,“ dodal na jeho adresu trenér Šindelka.

Poté, co padla možnost angažovat bystrckého Davida Gallu, který dal přednost lukrativní nabídce Bořetic, zůstává nad postem brankářské jedničky otazník. „I nadále tuto otázku řešíme. Je tu ještě jedna možnost angažování mladého brankáře. Tím, že začínáme až 27. března je stále prostor. Navíc se uzdravil Karel Švancara, takže pokud se dostane do formy, může být jedničkou on.“

Blansko nakonec v turnaji obsadilo 7. místo a chybělo jen velmi málo k tomu, aby to bylo ještě lepší. „Jsem rád, že mě starší hráči přemluvili, abychom se do turnaje přihlásili. Vzhledem k situaci, kterou klub nyní prochází, to vůbec nebylo jednoduché. Turnaj byl opravdu hodně kvalitní po stránce organizační, to stejné platí o rozhodčích. Dá se říci, že jsme skoro ve všech utkáních zahráli dobře. Vyloženě se nám nepovedlo pouze utkání s Čafkou, třikrát jsme prohráli o gól hlavně díky neproměňování šancí. Dnes se nám v tomto směru dařilo, takže spokojenost je určitě na místě,“ doplnil trenér Šindelka.

Ten má od pátku přeci jen o něco méně starostí. Novým trenérem B mužstva se totiž stal Tomáš Šenk. „ S Tomášem jsme se spolu poprvé o této možnosti bavili před 14 dny. Chtěl ode mě informace co se týká hráčského kádru B týmu. Napsal jsem mu seznam fotbalistů s tím, že jsme domluveni s trenérem Pokojem, že pokud nebudou hrát ve stejný den, tak budou k dispozici i hráči z dorostu. Hráčů by tedy mělo být dostatek a tým bude určitě kvalitní. Myslím si, že jak Tomáš Šenk tak i Tomáš Vach budou spokojeni,“ uzavřel Roman Šindelka.