1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Posledním tréninkem ve čtvrtek 18. 6. 2015 ukončila mladší přípravka, ročník 2006 a mladší, sezónu 2014/2015. A byl to ročník úspěšný. Po podzimní části bylo naše mužstvo bez porážky, v halové sezoně jsme se zúčastnili několika turnajů, ze kterých jsme přivezli medailová umístění.
Do jarní části jsme přihlásili do okresního přeboru přípravek i druhé mužstvo, aby mohli hrát všichni kluci. Tento počin se ukázal jako správný. Nově přihlášené mužstvo předvádělo bojovný fotbal a na klucích bylo vidět, že se neustále zlepšují. Družstvo, kterým jsme říkali dle barvy dresů - bílí, za jarní část skončilo s bilancí 11 výher, 1 remíza a 4 prohry.

První družstvo, dle barvy dresů - červení, procházelo okresním přeborem suverénním způsobem. Jediným zaváháním bylo utkání s družstvem Letovic, které družstvo červených po dramatickém průběhu prohrálo 6:7. I přes tuto jedinou porážku se mužstvo Blanska stalo přeborníkem okresu Blansko v kategorii mladší přípravky. Za tyto výsledky a výkony je nutné kluky pochválit a poděkovat jim za reprezentaci FK Blansko.

Vítězstvím v okresním přeboru jsme se kvalifikovali na finále přípravek Jihomoravského kraje, které se pod záštitou hejtmana konalo v Zastávce u Brna. Turnaje se zúčastnili přeborníci všech okresů Jihomoravského kraje. Kvalita soupeřů a zápasů byla nesrovnatelně vyšší než v okresním přeboru. Na turnaji jsme obsadili 7. místo, což reálně odpovídalo našim možnostem. Na turnaji se ukázalo, že toho máme ještě mnoho ke zlepšení. Musíme zkvalitnit a zrychlit práci s míčem, individuální techniku, hru jeden na jednoho, kvalitu a přesnost přihrávek a i další fotbalové dovednosti.

Před koncem sezóny jsme se ještě zúčastnili s oběma družstvy krásného turnaje v Rájci - Jestřebí. Na turnaji jsme obsadili první místo (červení) a třetí místo (bílí). Kromě dobrých výkonů a výborného umístění červených bychom chtěli vyzdvihnout i výkon bílých na turnaji. Ti v důležitém zápase o třetí místo porazili po bojovné a disciplinovaném výkonu Letovice 2:1, čímž si zajistili třetí místo na turnaji. V Rájci jsme získali i dvě individuální ocenění, když byl se 17 brankami vyhlášen nejlepším střelcem turnaje Marek Souček (zároveň i nejlepší střelec okresního přeboru) a nejlepším brankářem Tomáš Plachý.

Úspěšná a náročná sezóna tedy skončila. Za uplynulou sezónu se kluci mnohému naučili, zlepšili se v mnoha fotbalových činnostech. V mnoha zápasech už předváděli pohlednou hru, která byla oceňována potleskem ze strany diváků. Je však potřeba vidět i nedostatky, které kluci mají a na kterých budeme muset v příští sezóně, kdy se přesuneme mezi starší přípravku, zapracovat. Snad se budeme scházet ve stejném počtu jako v předešlé sezóně, kdy jsme měli vzornou tréninkovou docházku, kterou by nám mohla ostatní družstva závidět.

Je také nutné zmínit podporu rodičů a sekretáře mládeže Hynka Jarůška, který nám vydatně pomáhal s organizačními záležitostmi.

Chtěli bychom klukům popřát krásné prázdniny a doufáme, že se při nich nebude fotbalový míč odložen někde v koutě.

FK Blansko v ročníku 2014/2015 mezi mladší přípravkou reprezentovali: Matyáš Dvořák, Tomáš Plachý, Marek Doležel, Jan Vlasák, Tomáš Slabý, Viktor Čermák, Matěj Boček, Adam Kalužík, Patrik Pernica, Miroslav Kala, Jiří Nejezchleb, Oliver Nippert, Ondřej Soušek, Vojtěch Žák, Daniel Ambroz, Jan Brázda, Nikolas Slanina, Marek Souček, Bruno Klimeš, Martin Müller, Filip Kovář, Jakub Liška.

Pavel Rajtšlégr, Zdeněk Veselý
trenéři mladší přípravky FK Blansko