1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
S v i t a v y / B l a n s k o - Fotbalisté A týmu FK Blansko poprvé v rámci probíhající zimní přípravy okusili hořkost porážky. Na umělé trávě ve Svitavách - Lánek prohráli svěřenci trenéra Zbořila s domácím A mužstvem brankou z poslední minuty 2:1.

přátelské utkání , 27. února 2016, TJ Svitavy - FK Blansko

TJ Svitavy

2:1

FK Blansko

Poločas: 0:0
Branky: 54. Frolo, 90. Válek - 85. Schneider
Diváků: 60

Sestavy

Jílek (Cabal) - Novák, Kala, Czehowský, Čonka - Bartoš, Chlup, Čížek, Válek - Frolo, Ptáček
střídali: Ovad, Juřík
Trenér: Martin Andrle

Juran - Gromský, Koláček, Müller, Šplíchal - Blažek, Schneider - Kamenický, Kratochvíl, Stara - Jarůšek
střídali: Beránek, Bílek
Trenér: Zbyněk Zbořil

Mužstvo se potýká s řadou absencí způsobenými zraněními či nemocemi. Hned 8 hráčů nemohlo k utkání nastoupit. Sestavu tak doplnili dva hráči ze současného kádru Boskovic. Útočník Jan Stara (1991) a kmenový hráč Svitávky, jenž fotbalově vyrůstal s Lubošem Chloupkem, Patrik Kamenický (1993). Ze staršího dorostu pak vypomohl Jan Bílek. Zápas byl pikantní pro trenéra Zbořila a dvojici Šplíchal - Schneider, kteří ve Svitavách působili společně na podzim roku 2013.

V prvním poločase v ofenzivě častěji hrozili Svitavští. V 9. min. se po standardce míč k volnému Ptáčkovi, který však ztroskotal na Juranovi. Autor deseti podzimních branek se do šance probíjel také ve 24. min., svůj únik do vápna zakončil střelou do boční sítě. Na druhé straně po akci Kamenického střílel nepřesně Kratochvíl. Následně musel domácí brankář vyrážet tvrdou ránu Schneidera z přímého kopu.

Ve 40. min. si Juran poradil se střelou Frola. Poločas pak zakončil agilní Ptáček střelou nad branku.

Ihned po změně stran zahrozili Blanenští. Po akci Gromského a Jarůška míč vybojoval Beránek, přistrčil ho Schneiderovi, jenž z 20 metrů branku přestřelil. V 54. min. domácí brankář po ubráněné standardce poslal dlouhý výkop na útočnou polovinu Svitav, kde se míče zmocnil MICHAL FROLO , jenž z hranice vápna prostřelil Jurana - 1:0 .

V 53. min. musel blanenský brankář likvidovat střelu Válka ze standardky. Následně po centru Frola vychytal v další ložence Ptáčka. I když byli domácí v ofenzivě nebezpečnější, mohli hosté vyrovnat. V 78. min. po pobídce Koláčka kryl střelu Jarůška z nadějné pozice domácí brankář. Za tři minuty přinesla vzruch střela Ptáčka, která orazítkovala břevno. V 83. min. zahrozil tečovanou střelou z trestného kopu nejčastěji zakončující hráč Blanska Schneider.

Ten se gólové radosti dočkal v 85. minutě. Beránek byl při úniku faulován brankářem na hranici pokutového území a FRANTIŠEK SCHNEIDER využil následný trestný kop - 1:1 . Remízu se Blansku nepodařilo udržet. Domácí z poslední akce v 90. min. díky zakončení JAKUBA VÁLKA rozhodli o svém vítězství - 2:1 .