1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Bizarní průběh mělo utkání 21. kola divize D. Blansko v něm nad Kozlovicemi po půlhodině vedlo díky brankám Pavla Mezlíka a Františka Schneidera 2:0. V dalším průběhu však hru ovládli Kozlovičtí, kteří si vypracovali několik vyložených šancí a čtyřikrát nastřelili konstrukci domácí branky. V koncovce však svěřencům trenéra Romana Matějky nebylo přáno a tak odjeli z Údolní bez bodového zisku.

21. kolo , 9. dubna 2016, FK Blansko - FK Kozlovice

FK Blansko

2:0

FK Kozlovice

Poločas: 2:0
Branky: 10. P. Mezlík, 30. Schneider
ŽK: 79. Schneider - nikdo
Diváků: 237
Rozhodčí: Buček - Kolář, Majer
Delegát: Hulcký
Hrací doba: 45+1 ; 45+4

Sestavy

Juran - Gromský, Koláček, Müller, Šplíchal - Nečas (C), Schneider - Chloupek (46. F. Blažek), P. Mezlík, Trtílek (83. Buchta) - P. Švancara (72. Kratochvíl)
Náhradníci: F. Blažek, Jarůšek, Kratochvíl, Beránek, Buchta, Prosecký
Trenér: Zbyněk Zbořil

Bureš - Střelec, Martin Král (C), Michal Král (46. Žůrek), Sikora (46. Vojtášek) - Krejčíř - Kaďorek, Axamit, Hradil (86. Drápal) - Schlehr - Galetka
Náhradníci: Heger, Vojtášek, Drápal, Žůrek, Kadlec
Trenér: Ladislav Dlouhý

Ve 21. kole divize zavítal do Blanska 8. celek tabulky FK Kozlovice, který v předchozích sedmi utkáních čtyřikrát zvítězil a třikrát remizoval. Domácí fotbalisté si chtěli spravit chuť po posledním nevydařeném utkání v Bystřici, na jejímž hřišti prohráli 1:0.

Před úvodním výkopem uctili všichni přítomní památku dlouholetého fanouška a pořadatele domácího klubu pana Františka Šustra, který zemřel ve věku nedožitých 75 let.

Domácí trenér Zbořil základní sestavu stejně jako v předchozích dvou zápasech neměnil. A za projevenou důvěru se mu jeho svěřenci odvděčili už v 10. minutě. Trtílek skvěle narýsoval přihrávku na rozběhnutého PAVLA MEZLÍKA, který chladnokrevně propálil bývalého spoluhráče ze Zbrojovky Tomáše Bureše - 1:0.

O deset minut později vypíchl Chloupek míč Michalu Královi, následné přečíslení zakončil Mezlík střelou vedle pravé tyče. Vzápětí byl poprvé v permanenci brankář Juran, který po vysunutí Galetky vychytal unikajícího Kaďorka. Ve 26. min. vystihl rozehrávku Schneidera Schlehr, střelu hostujícího záložníka Juran vyrazil na roh.

Po půlhodině hry našel domácí brankář dlouhým výkopem Švancaru, ten zpětnou přihrávkou vybídl FRANTIŠKA SCHNEIDERA, který se z hranice vápna nemýlil - 2:0.

Dvoubrankové vedení domácí uspokojilo natolik, že ještě do přestávky o něj mohli přijít. Ve 40. min., kdy obě mužstva hrála v deseti, když byli ošetřováni domácí Chloupek a hostující Sikora, vytáhl Juran střelu Galetky na pravou tyč. Stejný hráč se za tři minuty šikovně uvolnil před vápnem, jeho technickou střelu pro změnu zastavila levá tyč.

Do druhého poločasu provedl trenér hostů Dlouhý dvojnásobné střídání a na hřiště poslal také zkušeného ex-ligového útočníka Libora Žůrka, který hru svého mužstva ještě více oživil. V domácím dresu nahradil zraněného Chloupka Filip Blažek.

Až na pár výjimek hru po změně stran ovládli hosté. V 51. min. střílel po zblokovaném trestném kopu Schneidera nad bránu Švancara. V 58. min. dokumentoval smůlu hostů v koncovce Galetka, který po centru střídajícího Vojtáška napálil břevno. V 63. min. po faulu na Švancaru si Bureš poradil s trestný kopem Mezlíka. Na druhé straně znovu neuspěl smolař utkání Galetka a v 65. min. po centru Žůrka z výhodné pozice přestřelil Kaďorek. V 77. min. po prodloužení Žůrka si na brankáři Juranovi vylámal zuby nejčastěji zakončující hráč v utkání Galetka.

Také závěr utkání patřil hostům. V 90. min. odvrátil Koláček míč jen k Žurkovi, ten z hranice vápna branku Blanska minul. V předposlední minutě nastaveného času pak kapitán Kozlovic Martin Král jen podtrhl smolné odpoledne svého mužstva na Údolní, když jeho střela z hranice šestnáctky olízla levou tyč. Kozlovice tak po velmi dobrém výkonu odjely z Blanska s prázdnou, domácí díky šťastnému vítězství již potřetí na jaře bodovali naplno a drží se v popředí tabulky.

ONLINE textový přenos

FK Blansko - FK Kozlovice 2:0 (2:0)

Záznam z utkání

http://fotbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Divize-D/Pohlavi-Muzi/Sezona-2015-2016/132674-FK-Blansko,-o.s.-fotbalovy-klub-kozlovice.htm

Další výsledky 21. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Hodonín - Polná 6:1 (3:1), Uherský Brod - Vrchovina 1:0 (1:0), Žďár nad Sázavou - Tasovice 1:0 (0:0), Ždírec nad Doubravou - Šumperk 0:6 (0:2), Stará Říše - Přerov 4:0 (2:0), Pelhřimov - Rosice 2:1 (1:1), Havlíčkův Brod - Bystřice nad Pernštejnem 2:1 (2:0)