1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Z b ý š o v / B l a n s k o - Fotbalisté A týmu FK Blansko sehráli v sobotu druhé přípravné utkání. Svěřenci trenéra Zbyňka Zbořila na hřišti ve Zbýšově remizovali s celkem SK Líšeň 1:1, když vedoucí branku Blanska vstřelil Jaromír Motyčka. Celé utkání odchytali David Juran a Zdeněk Veselý.

přátelské utkání , 16. července 2016, SK Líšeň - FK Blansko

SK Líšeň

1:1

FK Blansko

Poločas: 0:1
Branky: 50. Voda - 45. Motyčka
ŽK: bez karet
Rozhodčí: Šlesinger - Honek, Ryba
Diváků: 60

Sestavy

Z. Veselý - Bednář, Zezula, Kubík, Nevřala - Vejmělek, Walla - Voda, Milotínský, Krejčí - Ovsepjan
střídali: Lontras, Juchelka, Horyna, Bohuslav, Matoušek, Aldin, Dědič, Vedral, Pavkeje
Trenér: Josef Mazura

Juran - Gromský, Píšek, Šplíchal, Koláček - Kolařík (61. D. Mica), Duda - D. Mica (46. Chloupek), Burčík (46. Kratochvíl), Trtílek (46. Minx) - Motyčka (46. Kutal)
Trenér: Zbyněk Zbořil

Ve druhém přípravném utkání se fotbalisté A týmu FK Blansko střetli ve Zbýšově s Líšní. Ta v loňském ročníku obsadila v MSFL 13. místo se ziskem 32 bodů, skóre 32:52. Trenér Zbořil nasadil od úvodních minut do sestavy dalšího nově testovaného hráče - záložníka Štěpána Kolaříka (r. 1996). Ten v uplynulé sezóně působil v juniorských celcích Dukly Praha a 1. SC Znojmo FK.

Při zranění líšeňských brankářů musel soupeři vypomoci mezi třemi tyčemi blanenský Zdeněk Veselý. Po opatrném úvodu začali v útoku zlobit Líšeňští. Ve 13. min. hlavičkoval po rohovém kopu v nadějné pozici mimo Zezula. Pak se na Jurana řítil Walla, ale jeho střele scházela větší razance. Vzápětí měl vychýlenou mušku Milotínský. Blansko poprvé zahrozilo ve 24. min. Burčíkem, s jeho hlavičkou si Veselý starosti dělat nemusel. Z protiútoku se do zakončení dostal Ovsepjan, ale díky Píškově včasném skluzu měla jeho střela spíše propagační charakter.

Ve 27. min. zafungovala spolupráce Kolaříka s Trtílkem, při následné trmě-vrmě obránci Líšně zblokovali na roh pokus Motyčky. Pak se dvakrát předvedl brankář Juran, který si poradil s tečovanou střelou Wally a pokusem Vejmělka. Ve 40. min. se centr Milotínského snesl na břevno blanenské svatyně. Na druhé straně prověřil pozornost Veselého zakončující Trtílek. Za dvě minuty se neujala další hlavička líšeňského Zezuly a tak udeřilo v úplném závěru první půle Blansko. JAROMÍR MOTYČKA šel důsledně za míčem ve vápně a díky aktivnímu presinku docílil vedoucí branky - 0:1.

Po změně se stran se však soupeři podařilo záhy vyrovnat. V 50. min. Blanenští darovali soupeři lacino rohový kop. Centrovaný míč Juran vyboxoval na hranici vápna, kde se jej zmocnil FILIP VODA, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. Blansko inkasovaná branka nabudila k větší útočné aktivitě. V 53. min. vybídl Kratochvíl Gromského, který ze střední vzdálenosti minul. Poté se individuálně prosadil Kolařík, jenž zakončil těsně nad. Pro něho bohužel utkání v 60. min. skončilo, když byl po zákroku soupeře nucen vinou zranění kotníku odstoupit ze hry.

V 68. min. se dostal dvakrát do slibné pozice Minx, ale ani v jednom případě mu zakončení nevyšlo podle představ. V 75. min. se o mnoho lépe nevedlo ani Kutalovi, jemuž předložil přihrávku Koláček. V 83. min. už byla Kutalova šance z kategorie vyložených, ale Veselý předvedl dobrý zákrok. V závěru utkání ještě oba týmy útočnou aktivitu vystupňovaly. Z trestného kopu přestřelil branku líšeňský Matoušek. Na druhé straně předvedl povedenou střelu Kratochvíl, Veselý však stačil reflexivně míč vyrazit na tyč, z následné dorážky se sice prosadil D. Mica, ale těžil z ofsajdového postavení. Poslední slovo měli Blanenští, lob Chloupka však skončil nad brankou.

Další přípravné utkání sehrají fotbalisté FK Blansko ve středu 20. července, kdy se od 18:00 představí v Boskovicích proti domácímu účastníkovi krajského přeboru.