1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Nejlepší výkon v dosavadním průběhu podzimní části třetí ligy předvedli proti Třebíči fotbalisté A týmu FK Blansko. Přestože svěřenci trenéra Zbořila prohrávali již v první půli 0:2, vytvářeli si šance a hráli nátlakově. Podařilo se jim už jen snížit díky trefě Jakuba Šplíchala a na domácí bodový zisk tak stále čekají.

5. kolo , 3. září 2016, FK Blansko - HFK Třebíč

FK Blansko

1:2

HFK Třebíč

Poločas: 0:2
Branky: 56. Šplíchal - 10. a 34. Bogner
ŽK: 65. Duda, 68. Koláček - 68. Duba, 70. Dočekal, 75. Bogner, 85. Karásek
Diváků: 300
Rozhodčí: Ondřej Cieslar - Jakub Hlubinka, Jan Dohnálek
Delegát: Stanislav Kaláb
Hrací doba: 45+0 ; 45+4

Sestavy

Juran - Šplíchal, Píšek, Müller (59. Kolařík), Koláček (C) - Kratochvíl, Duda - Chloupek (59. Kutal), Koudelka, Trtílek - Motyčka (80. Gromský)
Náhradníci: Kolařík, Buchta, Gromský, Kutal, Minx, Floder
Trenér: Zbyněk Zbořil

Konvalina - Benda, Komínek (C), Rychetník, Chalupa - Šmíd (66. Karásek), Heřmánek (92. Novotný), Bagnon, Dočekal - Duba, Bogner
Náhradníci: Mašek, Karásek, Novotný, Peručica, Soukup
Trenér: Richard Zeman

Blansko se po měsíci představilo opět na domácím stadionu na Údolní, jehož trávník prošel rekonstrukcí. A stejný proces absolvovala i základní sestava domácího mužstva oproti poslednímu zápasu s Kroměříží. Do branky se místo Flodera postavil Juran. Trio hráčů, kteří se v Kroměříži starali o ofenzivu, jmenovitě Kolařík, Minx, Kutal, nahradili Chloupek, Koudelka a Motyčka.

A právě Jan Koudelka si obnovenou premiéru v základní sestavě Blanska viditelně užíval a dodal hře potřebnou ofenzivní invenci. Už v 8. min. leccos naznačila jeho spolupráce s Trtílkem, následná přihrávka na Motyčku směřovala na paty domácího forvarda. V 10. min. hostující obrana zblokovala pokus Koudelky. Následoval rychlý kontr hostů, který po vysunutí od Duby neomylně zakončil PATRIK BOGNER - 0:1.

Blansko se výrazněji připomnělo po 25 minutách hry. Nejprve zamířil po centru Trtílka hlavičkující Chloupek do brankáře Konvaliny a dorážející Šplíchal branku minul. Na začátku 28. min. Koudelka oslovil Chloupka, který však znovu nechal vyniknout hostujícího brankáře. Ten následně nemusel zasahovat proti ráně Koudelky z trestného kopu.

Že neměli svěřenci trenéra Zbořila v koncovce také potřebné štěstí, dokumentovala 33. minuta. Po výborně zahraném trestném kopu Koudelky míč lehce tečoval Motyčka a jeden z hostujících beků jej namířil do břevna vlastní branky. Následoval rohový kop, po němž se hosté ubránili a znovu podnikli smrtící protiútok. Duba vyslal od poloviny hřiště do samostatného úniku PATRIKA BOGNERA a ten si v koncovce počínal opět chladnokrevně - 0:2.

Ani dvoubranková ztráta se na domácím mužstvu negativně neprojevila. Do druhé půle naskočilo znovu aktivně a mělo výhodu několika trestných a rohových kopů. V 55. min. poprvé a naposledy v utkání předvedl své umění Juran, který znemožnil skórovat Dubovi. To na druhé straně jednu z mnoha standardek Blanska rozehrál Koudelka. Míč prošel až na malé vápno k JAKUBU ŠPLÍCHALOVI, který premiérovou třetiligovou brankou snížil - 1:2.

Domácí kouč poté hru svého mužstva ještě více rozhýbal dvojitým střídáním, když do hry místo Müllera a Chloupka poslal Kolaříka a Kutala. Blansko si dokázalo vytvořit tlak i územní převahu, střelecké pokusy však často dokázala hostující obrana úspěšně zblokovat. A protože se v závěru utkání proti trestnému kopu Koudelky vyznamenal brankář Konvalina, který v poslední minutě kryl také nebezpečnou střelu Píška, odvezla si Třebíč z Údolní tři body. Díky nim se v tabulce posunula do jejího čela.

ONLINE textový přenos

FK Blansko - HFK Třebíč 1:2 (0:2)

Záznam z utkání

http://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Fotbal/Soutez-MSFL/Pohlavi-Muzi/Sezona-2016-2017/137188-FK-Blansko,-o.s.-Horacky-fotbslovy-klub-Trebic,-o.s..htm

Další výsledky 5. kola Moravskoslezské ligy:

Otrokovice - Zlín B 0:4 (0:2), Sigma Olomouc B - Slovácko B 1:0 (1:0), Hulín - Vyškov 2:1 (1:1), Líšeň - Petřkovice 3:0 (2:0), Hlučín - Kroměříž 6:0 (3:0), Mohelnice - Uničov 0:0, Velké Meziříčí - 1. HFK Olomouc 3:1 (2:0)