1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
L e g n i c a / B l a n s k o - Mladší žáci FK Blansko, ročník 2004 a mladší, se zúčastnili ve dnech 2. až 5. prosince 2016 jubilejního 30. ročníku halového Mikulášského turnaje v partnerském městě Legnica.
Turnaje se účastnilo celkem čtyřiadvacet mužstev, která byla rozdělena do osmi skupin po čtyřech týmech. Z každé skupiny pak následně postupovaly dva nejlepší týmy do nedělních bojů.

K prvnímu zápasu jsme nastoupili velmi natěšení a nenechali nic náhodě. To se také odrazilo na výsledku, kdy jsme celkem jasně porazili Rataj Paszowice rozdílem třídy 5:0. Ve druhém zápasu jsme bohužel nepotvrdili výkon z prvního utkání a prohráli s Amico Lubin 0:2.

V posledním, sobotním utkání skupiny proti Stal Chocianow jsme museli minimálně remizovat tak, abychom postoupili do nedělního malého finále mezi dvanáct nejlepších. To se nám podařilo na poslední chvíli, když 15 sekund před koncem vyrovnával na konečných 1:1 Mikuláš Ostrý.


Díky postupu z druhého místa jsme se dostali do těžké skupiny. Tam jsme prohráli s Kaczawa Bieniowice nešťastně 0:1 a s budoucími vítězi celého turnaje KS Polkowice, kteří nás porazili vysoko 0:8. Po započtení všech výsledků jsme nakonec obsadili konečné 11. místo.

Pobyt v Legnici neznamenal jen účast na fotbalovém turnaji. Měli jsme možnost setkat se s přáteli z dalších partnerských měst, připraven pro nás byl také doprovodný program. Kromě návštěvy aquaparku a místní tržnice, kde si hoši mohli pořídit vánoční dárky na poslední chvíli, jsme se zúčastnili i rozsvěcování legnického vánočního stromu.

Prohlédli jsme si rovněž nově zrekonstruovaný fotbalový stadion, kde se v současnosti hraje první polská fotbalová liga, což je obdoba naší druhé ligy. Ovšem již v příštím roce by to mohl být stadion pro „Ekstraklasa ligu“, kam má Legnica v plánu postoupit.

Výsledky turnaje

Sobota 3. prosince 2016
FK Blansko - Rataj Paszowice 5:0
Branky: Ostrý 2, Pernica, Ryzí, Jarůšek
FK Blansko - Amico Lubin 0:2
FK Blansko - Stal Chocianow 1:1
Branka: Ostrý

Neděle 4. prosince 2016
FK Blansko - Kaczawa Bieniowice 0:1
FK Blansko - KS Polkowice 0:8

Sestava: Michal Štěpánek - Tomáš Pernica, David Ryzí, Martin Pokorný, Jiří Hasoň, Mikuláš Ostrý, Zdeněk Jakubec, Robin Jarůšek, David Šenkeřík, Jan Rimpler, Štěpán Staněk
Trenéři: Martin Sígl, Jiří Skřepský, Radek Štěpánek
Realizační tým: Karel Ťoupek, Břetislav Strážnický, Michal Šenkeřík, Josef Němec, Jiří Grim, Emil Zuzák