1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Druhou remízu v řadě na domácí půdě uhráli fotbalisté FK APOS Blansko s Rosicemi. Po bezbrankové první půli poslal hosty do vedení bývalý hráč Blanska Jan Pšikal, krátce na to dal výsledku konečnou podobu střídající Jan Nečas.

25. kolo , 8. května 2010, FK Blansko - FC Slovan Rosice

FK Blansko

1:1

FC Slovan Rosice

Poločas: 0:0
Branky: 62. Nečas - 57. Pšikal
Střely na branku: 7:6
Střely mimo: 6:2
Rohy: 9:3
Fauly: 15:15
Ofsajdy: 3:4
ŽK: 16. Bezděk, 52. Zich, 77. Němec - 32. Oprchal, 36. Kučera
Diváků: 199
Rozhodčí: Fridrichovský - Vostrejž, Beneš
Delegát: Kuba

Sestavy

Švancara - Němec, Klimeš (C), Zich, Bezděk - Starý, Janíček K., Kleveta (83. Cupal), Beneš (70. Šíp) - Farník (60. Nečas) - Sehnal Martin I
Náhradníci: Juran, Šíp, Cupal, Pernica, Jarůšek, Nečas
Trenér: Roman Šindelka

Lengál - Buriánek, Komárek, Gamba, Kučera - Dufek (90. Zoufalý), Oprchal (66. Oulehla), Pšikal, Kraus (88. Všianský) - Pacanda, Malata (C)
Náhradníci: Sehnal Martin II, Vítámvás, Oulehla, Všianský, Zoufalý
Trenér: Libor Zelníček

Atraktivní soupeř zavítal v rámci 25. kola divize na stadion na Údolní. V kádru Rosic nastupuje momentálně nejlepší střelec divize Petr Malata a bývalá hvězda ligových trávníků Milan Pacanda. Do Blanska se také po roce a půl vrátil v dresu soupeře záložník Jan Pšikal, který na podzim 2008 odváděl poctivé výkony v utkáních MSFL. Z lavičky pak hostující tým dirigoval trenér Libor Zelníček, který před měsícem ještě coby kouč Třebíče odjížděl z Blanska jako poražený po výsledku 1:3. Domácí lodivod Roman Šindelka dal důvěru stejné jedenáctce hráčů jako proti Otrokovicím, posty si pouze vyměnili Klimeš s Němcem.

Na obě mužstva čekal vzhledem ke klimatickým podmínkám obtížný terén. Úvod zápasu byl svižný. V 7. min. po zaváhání Klimeše propadl míč k Malatovi, jehož ránu stačil dobře postavený Švancara reflexivním zákrokem vyrazit. Na druhé straně zakroutil Němec rohový kop na hlavu Zicha, ten mířil těsně nad. Ve 14. min. předvedl své umění brankář hostů Lengál, který pohotově vyrazil střelu Starého. Rosice odpověděly průnikem Krause, jehož střelu zastavila pravá tyč blanenské svatyně. Po půlhodině hry začalo v Blansku vydatně pršet, oba celky se však s těmito podmínkami vypořádaly se ctí. Ve 29. min. vyzkoušel připravenost Lengála Kleveta, jehož ránu z 25 metrů brankář Rosic vyrazil. Poločas pak ukončil trestným kopem Malata, jehož přízemní střela z 35 metrů skončila těsně vedle pravé tyče.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, ze dvou trestných kopů Malaty se však nic neurodilo. V 57. min. obral Malata o míč Janíčka, následně Dufek vysunul do úniku Pšikala, který obešel i brankáře Švancaru a z těžkého úhlu trefil odkrytou domácí branku - 0:1. Na tento stav reagoval domácí trenér Šindelka stažením Farníka, kterého nahradil Nečas. A byl to právě střídající blanenský záložník, který se postaral o vyrovnání. Vydatně mu k tomu přispěl Martin Sehnal, jenž se v 62. min. uvolnil ve vápně, přihrávkou našel Nečase, který přízemní střelou rozvlnil síť - 1:1. Krátce na to se po souboji s Klevetou ocitnul v nefotbalové pozici Oprchal, kterého musel vystřídat Oulehla. V 73. min. se Blanenští radovali podruhé, tentokrát bohužel předčasně. Po ukázkové spolupráci Sehnala a Klevety druhý jmenovaný vypálil, Lengál míč vyrazil pouze k volnému Starému, který jej dopravil do branky, záložník Blanska však stál v ofsajdu. V 76. min. fauloval těsně před vápnem Zich Pšikala a Rosice měly výhodu trestného kopu. Po dlouhé prodlevě se nakonec jeho exekuce ujal Milan Pacanda, jehož střela proletěla metr vedle levé tyče. Obě mužstva pak mohla o výhře ve svůj prospěch rozhodnout v úplném závěru. Nejprve v 89. min. táhnul brejk Rosic Pšikal, který ještě hledal lépe postaveného Malatu, tuto akci zastavil praporek pomezního rozhodčího signalizující ofsajd. Na druhé straně skončil míč po minele Gamby na břevně. Při posledním rohovém kopu Němce hlavičkoval těsně nad Sehnal.

Blanenští po remíze 1:1 zůstávají na 9. místě tabulky se ziskem 30 bodů. Rosice se 32 body okupují 5. místo.

Nezapomeňte hlasovat v anketě Hráč kola pro tři nejlepší.