1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté Blanska remizovali v předposledním přípravném utkání s Ráječkem 1:1 po gólech hostujícího Müllera a domácího Kratochvíla. Premiéru na lavičce si odbyl trenér Martin Maša.

přátelské utkání , 26. července 2017, FK Blansko - SK Olympia Ráječko

FK Blansko

1:1

SK Olympia Ráječko

Poločas: 0:0
Branky: 67. Kratochvíl - 65. Müller
Rozhodčí: Jalový - Šebela, Roučka

Sestavy

Záleský - Němec, Feik, Závodný, Ovčačík, Šplíchal, Kratochvíl, Trtílek, Chloupek, Hanák, Bokůvka
Náhradníci: Veselý, Šmerda, Mlčoušek, Honsnejman
Trenér: Martin Maša

Němec - Keprt, Müller, Zouhar, Sedlák, Lidmila, Jarůšek, Zeman, Mičko, Horák, Bárta
Náhradníci: Němeček, Pospíšil, Horáček, Vorlický
Trenér: Petr Vašíček

Předposlední a zároveň první. Jen dva přípravné zápasy nakonec sehrají svěřenci trenéra Martina Maši, než vyběhnou na trávník v prvním kole divize. Pohárový zápas, ve kterém Blansko neuspělo, navíc odkoučoval Zdeněk Veselý kvůli rodinným povinnostem Maši, a tak má náhradník Zbyňka Zbořila méně času na přípravu kádru.

V zápase bylo znát hledání v obou týmech, v tom blanenském ještě víc než na soupeři, protože oproti Olympii prošel blanenský kádr mnohem výraznější obměnou. O výsledku nakonec rozhodla tříminutovka druhého poločasu.

Hlavně první polovina byla na šance skoupá. Za zmínku stojí břevno hostujícího Mičky, který si povodil hráče soupeře a střelou ze středu hřiště pouze rozezvučel tyč. O šest minut později vtrhli před Němce Hanák s Kratochvílem, z těsné blízkosti však natřikrát trefili rukavice připraveného gólmana Ráječka.

Na začátku druhého poločasu Blansko hrozilo hlavně ze standardních situací, oba celky zvýšily aktivitu a v 58. poslal hlavičkou míč jen pár centimetrů nad bránu Jan Trtílek.

V 65. minutě přišla chvilka bývalého blanenského hráče Davida Müllera, který ve vápně všechny přehlavičkoval a prostřelil Záleského - 0:1.

Domácí však nezůstali pozadu a vedení Olympii nenechali dlouho. O dvě minuty později srovnal střelou po zemi Jiří Kratochvíl - 1:1

Za pár minut mohl vlastním gólem pohoršit svému týmu Feik, ale balon odrazil těsně vedle. V 84. minutě trefil Kratochvíl místo druhého gólu další tyč.