1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Na nepříliš oblíbeného soupeře narazí v rámci 28. kola divize D fotbalisté FK APOS Blansko. V neděli se od 16:30 představí na hřišti Konice, kterou v novodobé historii našeho klubu ještě nedokázali porazit.
Mementem většiny posledních zápasů Blanska jsou jejich úvody. V Uherské Hradišti i v Napajedlech vždy inkasovali svěřenci trenéra Šindelky branku do 10. minuty. V posledním utkání proti Rousínovu sice soupeř neskóroval, protože našim borcům tentokrát pomohlo břevno. „Opravdu si naše špatné vstupy nedokáži vysvětlit. V kabině se vždy upozorňujeme, že od začátku budeme hrát koncentrovaně. V zimní přípravě jsme s tím problém neměli. Věřím, že se z toho ponaučíme a dostatečně se vybudíme tak, abychom úvod zápasu zvládli dobře,“ doufá trenér Roman Šindelka.

Jako v každém venkovním zápase bude cílem Blanska co nejdéle branku neinkasovat. „Dobře vím, že se současná sestava je více ofenzivní než ta, se kterou jsme nastupovali v úvodu sezóny. Klukům po několika dobrých výsledcích stouplo sebevědomí, takže více útočí a proto vznikají mezery směrem dozadu. Dřív jsme se báli tolik útočit, proto jsme více mysleli na defenzívu. Jde o to, abychom se po našem útoku dokázali v dostatečném počtu vrátit na své pozice,“ doplňuje trenér Blanska.

I on dobře ví, že se herní projev mužstva změnil po návratu zkušené trojice Kleveta, Němec, Farník. „Myslím si, že by byla velká škoda, aby někdo z této trojice nehrál, protože jsou to všechno kvalitní hráči. Důležité je, že si dokážeme vytvářet šance, bohužel jich tolik neproměňujeme, proto jsme nezískali více bodů.“

Nedělní soupeř Konice ze 12 jarních zápasů získala 17 bodů a aktuálně jí patří 5. místo. „Víme dobře, co nás čeká. Utkání se bude hrát na umělé trávě, takže si na to asi budeme chvíli zvykat. Věřím, že se s tím vyrovnáme. Chci trošku kluky nabudit tak, aby si nedělní zápas užili. Doposud jsme hráli pod velkým stresem. Pokud se nám podaří uhrát bodový výsledek, bude to super. Věřím, že se prosadí naši techničtí hráči,“ přeje si Roman Šindelka.

Pro poslední tři kola už je k dispozici také brankář Martin Štěpanovský, který do Blanska přišel na hostování z 1. FC Brno, vinou svalových problémů však valnou část jara netrénoval. „Jsme domluveni, že jeden zápas za Blansko odchytá. Dám prostor Karlu Švancarovi, aby si sám řekl, který zápas si chce odpočinout. Za jeho výkony si to zaslouží, jinak totiž nemám důvod, aby nechytal,“ chválí blanenského brankáře Šindelka.

Nedělní zápas Sokol Konice - FK APOS Blansko začíná v 16:30.

Program 28. kola divize D:
sobota 29. 5.
16:30: Otrokovice - Velké Meziříčí
16:30: Napajedla - Uherský Brod
16:30: Rosice - Boskovice
16:30: Žďár n.Sázavou - Vyškov

neděle 30. 5.
10:15: Slovácko B - Třebíč
16:30: Konice - Blansko (Drozdy - Skřítecký, Trávníček Mil.)
16:30: Pehřimov - Šardice

Sokol Konice v minulém kole:
27. kolo divize D
FK Šardice - Sokol Konice 2:1 (1:1)
Branky: 7. Spazier, 72. Režný - 39. Schön
Sestava: Kmecík - Rus, Vala, Řehák, Hloch - Voral - J. Navrátil, Rajnoha, Macháček, Klobáska (84. Raiskub) - Schön
Trenér: Karel Procházka

Jak to bylo na podzim:
13. kolo divize D (31. 10. 2009)
FK APOS Blansko - Sokol Konice 0:2 (0:1)
Branky: 11. Machálek, 58. Rus
ŽK: Fous, Bednář - nikdo
Diváků: 180
Rozhodčí: Ságl - Fridrichovský, Kůrka

FK APOS Blansko: Slanina - Hájek, Vlček, Pokorný, Šíp - Bubeníček, Němec (63. Kostka), Kleveta (C) (63. Janíček), Fous (79. Pernica) - Traxl, Bednář
Trenér: Zbyněk Zbořil

Sokol Konice: Kmecik (C) - Klobáska (82. Řehák), Rus, Voral, Hloch - Navrátil (88. Kaprál), Macháček, Rajnoha, Schön - Machálek - Hlouš (73. Křeček)
Trenér: Karel Procházka