1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Proti Konici odehrál všechna tři dosavadní vzájemná utkání. Defenzivní záložník Tomáš Kleveta (34) bude v neděli spolu se svými spoluhráči bojovat o první vítězství nad tímto soupeřem.
Co by jsi o vašem nejbližším soupeři mohl říct?

Co si pamatuji tak Konice hraje hodně nepříjemný fotbal do těla, špatně se prosazuje přes jejich pozornou obranu. Navíc brankář Kmecík je hodně kvalitní, v podstatě hraje takového třetího stopera, protože perfektně vybíhá a rozehrává.

Ve třech dosavadních vzájemných zápasech jste ani jednou nedokázali zvítězit. Čím si to vysvětluješ?

Těžko říct, je pravda, že se nám proti Konici výsledkově nedaří. Když jsme hráli v Konici naposledy, skončil zápas 0:0. Myslím si, že náš výkon byl dobrý, ale prostě ani jeden nedokázal vstřelit branku. V této sezóně jsme prohráli doma 0:2 a to byl z naší strany asi nejhorší výkon v před blanenskými fanoušky. V neděli prostě musíme hrát dostatečně agresivně, nějakou šanci proměnit. Snad si alespoň bod odvezeme.

Klíčem k úspěchu bude jistě dobrý vstup do zápasu, protože teď se vám začátky příliš nedaří.

Je to pravda. Pro nás bude o to víc těžší, protože se bude hrát na umělé trávě, na což nejsme příliš zvyklí. Budeme si muset zvykat na jiný odskok míče a na terén celkově. Musíme od začátku hrát zodpovědně a nedávat soupeři prostor k vytváření šancí.

Proti Rousínovu byl úvod zápasu všelijaký i z důvodu končícího hokejového zápasu Česko - Švédsko. Jak jsi to vnímal ty?

Bylo to opravdu hodně zvláštní. Vypadalo to, jako by fotbal šel stranou. Řekl bych, že soupeř byl na tom podobně. Moc se na ten fotbal dívat nedalo, protože terén byl hodně těžký. Rousínov měl několik šancí, nakonec to dopadlo nerozhodně. My se z toho musíme poučit a dívat se dál. Čekají nás poslední tři kola, ve kterých se chceme poprat o co nejvíc bodů.

Od zápasu se Slováckem B jste inkasovali 13 branek. Je to dáno tím, že v sestavě nastupuje víc hráčů s ofenzivními schopnostmi než tomu bylo na začátku jara?

Určitě. Snažíme se více podporovat ofenzívu, protože Martin Sehnal by tam toho sám asi příliš nezmohl. Také jsme hráli s hodně kvalitními soupeři. Spíš je to otázka individuálních chyb, kterých jsme se dopustili a soupeři je dokázali potrestat.

Vzhledem k ostatním výsledkům máte stále šanci skončit na velmi slušné pozici v tabulce.

Střed tabulky je opravdu hodně vyrovnaný. Stačí jednou vyhrát a rázem můžete poskočit až o pět míst. Naopak porážka může znamenat pokles o několik příček dolů. My musíme udělat vše pro to, abychom skončili na takovém místě, které bude znamenat záchranu. Jakékoliv lepší umístění bude něco navíc.

Děkujeme za rozhovor.