1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté Blanska v předkole MOL Cupu vzdorovali silné Líšni, nicméně nevyužili několika vyložených šancí a produktivnějšímu soupeři podlehli 1:3.

před , 28. července 2018, FK Blansko - SK Líšeň

FK Blansko

1:3

SK Líšeň

Poločas: 1:2
Branky: 33. Sedlo - 8. Fila, 40. Krška z pen., 55. Přichystal
Osobní tresty: ŽK: 66. Chloupek - 32. Fall
Doba hry: 45+1, 45+0
Počet diváků: 320
Rozhodčí: Dorušák - Kulička, Zavřel

Sestavy

Doležal - Sedlo, Mezlík, Bárta, Šplíchal (C) - Bednář, Paděra - Chloupek, Urbančok, Šmerda - Traore
Náhradníci: Imramovský, Dvořák, Huška, Kratochvíl, Minx, Tulaydan, Veselý
Trenér: Tomáš Kolouch
Vedoucí: Radek Souček

Leznar - Bednář, Krška (C), Hlavica, Machálek, Fila, Reteno Elekana, Přichystal, Hanuš, Fall, Zapletal
Náhradníci: Čampa, Minařík, Smrčka, Rychetský, Demeter
Trenér: Miloslav Machálek
Vedoucí: Dagmar Wallová

Za přítomnosti více jak tří stovek diváků bylo na stadionu na Údolní sehráno utkání předkola MOL Cupu mezi Blanskem a Líšní. Hned od začátku bylo patrné, že obě mužstva půjdou do zápasu na 100%.

Poprvé se k ohrožení branky dostali domácí. Na Bednářův roh v 5. minutě si naskočil Sedlo, bohužel však jeho hlavička mířila mimo tři tyče. Za tři minuty prolétl po pravé straně hostující Reteno Elekana, který přihrál míč do pokutového území přesně na nohu Fily, jenž se nemýlil – 0:1. Líšeň se dostávala do blanenské obrany dlouhými nákopy ze středu pole. Jejich další střely buď zablokovala domácí obrana, nebo byly nepřesné. Ve 22. minutě vybídl Doležal svým výkopem Traoreho, ten však skákávý míč před pokutovým územím hostů nezkrotil. 28. minuta a šance na obou stranách. Střelu Kršky vyrazil Doležal přímo směrem k Chloupkovi, který do rychlého protiútoku vybídl znovu mrštného Traoreho. Ten si ve finální fázi míč předkopl, díky čemuž nebyl schopen ve vyložené šanci zakončit.

Blansko „neskládalo své zbraně“. Ve 30. minutě se po parádní individuální akci dostal k blízkosti branky hostů Šmerda. Jeho finální přihrávka však nenašla nikoho z domácích fotbalistů. Gólová radost přišla ve 33. minutě. Přímého kopu z poloviny hřiště se ujal Bednář, který přesným centrem vybídl k zakončení Sedla, jenž hlavou v těžké pozici umístil míč pod břevno Leznarovy branky – 1:1. Po vstřelené brance hra před gólmany na chvíli utichla až do 39. minuty. V ní došlo k faulu na hostujícího Falla v rohu pokutového území a nařízenou penaltu proměnil kapitán Krška – 1:2. Změnit skóre mohl do konce poločasu Traore, když prošel hbitě obranou Líšně, ale míč mu v klíčovém momentu utekl od kopaček. V závěru poločasu se blýskl skvělým zákrokem Doležal proti pohotové střele Zapletala.

První velkou šanci druhé půle měli Blanenští zásluhou Bednáře, jenž skvěle vybojoval míč ve středu pole a běžel sám na Leznara. Ve finální fázi se rozhodl přihrávat na nabíhajícího Urbančoka, ale hostující gólman tento záměr prohlédl. V 55. minutě přišla další rána pro domácí hráče. Střelu Machálka Doležal vyrazil přímo k nepokrytému Přichystalovi, který z bezprostřední blízkosti dostal míč za záda blanenského gólmana – 1:3. V této fázi zápasu Líšeň lépe kombinovala a vytvořila si ještě jednu obrovskou šanci. V 59. minutě se sám před brankou ocitl znovu Přichystal, rozvlnit síť ale podruhé za sebou nedokázal.

Od 68. minuty se iniciativa překlopila na stranu domácích, kteří se snažili nepříznivý stav utkání zvrátit. Střelu Bednáře z 20 metrů Leznar kryl. V 74. minutě byl skvělou přihrávkou vybídnut do rychlé akce střídající Tulaydan, kterého však z bezprostřední blízkosti vychytal pozorný Leznar. O dvě minutky později si skvěle naskočil na Bednářův roh Bárta, jeho hlavička však mířila těsně nad spojnici branky Líšně. V 87. minutě vypálil z přímého kopu Urbančok, ale ani tato střela nepřekvapila hostujícího gólmana.

Blansko tak po boji podlehlo silné Líšni 1:3 a ztratilo šanci pokračovat v poháru dál. Soustředit se teď budou svěřenci trenéra Koloucha především na start Moravskoslezské divize D, která vypukne na stadionu na Údolní v sobotu 4. srpna zápasem s Humpolcem.