1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V úterý 26. února v 18 hodin čekal na domácí tým FK Blansko přípravný duel se Startem Brno. Svěřenci trenéra Koloucha vstoupili do zápasu pozvolna, nicméně postupně přidávali na tlaku a nakonec soupeře jasně přehráli v kombinaci i výsledkově 3:0. Mezi střelce se zapsali Přerovský, Urbančok a Feik.

přátelské utkání , 26. února 2019, FK Blansko - TJ Start Brno

FK Blansko

3:0

TJ Start Brno

Poločas: 2:0
Branky: 12. Přerovský, 35. Urbančok, 72. Feik
Rozhodčí: Chabiča - Nejezchleb, Machorek

V úvodních minutách zápasu se obě mužstva pozvolna dostávala do kombinace, přičemž více ze hry poté začali mít domácí. Z prvního opravdu nadějného střeleckého pokusu byl hned gól. Daniel Přerovský natáhl ve 12. minutě ke střele zhruba z 20 metrů, na kterou gólman Startu neměl šanci reagovat - 1:0. O 5 minut později mohli přidat další branky Bednář a Urbančok, jejich vyložené šance z blízkosti však v síti neskončily. Tlak domácích se v těchto chvílích stále stupňoval, naopak hosté měli problém propracovat se na útočnou polovinu, na což měl velký vliv důsledný presink Blanenských. Po sérii nepřesných střel chtěl ve 30. minutě překvapit gólmana hostů Urbančok, jeho padající pokus však za brankovou čáru nestihl doputovat. V 35. minutě se však bývalý hráč Znojma mohl naplno radovat, neboť skvěle vystihl chybu v rozehrávce a svůj únik s přehledem zakončil - 2:0. První střelecký pokus Startu mezi tři tyče viděli fanoušci na Mlýnské až v 39. minutě. Hlavičku po rohovém kopu však gólman Doležal pokryl. Navýšit náskok mohl ještě v závěru poločasu Paděra, přízemní střelou však mířil o dva metry vedle tyče.

Ze začátku druhého poločasu bylo na hráčích Startu vidět, že se pomalu dostávají do hry, nicméně tlak domácích neustával. Na šanci Startu se 48. minuty chtěl odpovědět Feik. Jeho rána z úhlu mířila pouze do boční sítě. V 64. minutě seo do další obrovské šance dostal Urbančok, jehož střelu gólman vyrazil k Přerovskému, který poté bránu z 25 metrů přestřelil. 72. minuta přinesla pro Blansko třetí gólovou radost. Na rohový kop Paděry se ideálně naběhl Feik, jenž se hlavou nemýlil - 3:0. Odpovědět chtěli hráči z Brna už o tři minuty později. Nepříjemnou střelu z hranice pokutového území Doležal ztlumil podobně, jako ránu Ryšavého z bezprostřední blízkosti v 87. minutě. V závěru mohl skóre navýšit Chloupek, branku však z pěti metrů z voleje přestřelil.

Blansko tak stále pokračuje na vítězné domácí vlně. K dalšímu utkání bude zajíždět na půdu silné třetiligové Líšně.