1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Blanenští dokázali v pátém takřka dokonale přehrát svého soupeře - Velké Meziříčí. Domácí už v první půli nastolili jasný cíl v podobě vítězství a dokráčeli k němu poměrně pohodlně poměrem 5:0. Dvakrát se prosadil Sedlo, po jedné brance přidali Ubrančok a Kopičár. Jednou se prosadil i hostující Šuta, bohužel pro hosty však trefil jen vlastní branku.

5. kolo , 1. září 2019, FK Blansko - FC Velké Meziříčí

FK Blansko

5:0

FC Velké Meziříčí

Góly: 18. a 63. Sedlo, 25. Šuta (vlastní), 29. Urbančok, 85. Kopičár.
Žluté karty: 54. Štrombach - 83. Crhal.
Rozhodčí: Ogrodník, Mayer, Líkar

Sestavy

Doležal - Sedlo, Buchta, Štrbák, Šulek (69.Minx) – Schwendt (46.Tulaydan) – Kopičár, Žák (66.Přerovský), Paděra, Urbančok (72.Fabuš) – Štrombach (57.Traore).
Trenér: Zbyněk Zbořil.

Kolář - Kriegsmann, Bouček, Šuta, Mezlík, Simr, Plichta, Řezáč, Pavlík, Komínek (c), Dufek.
Trenér: Libor Smejkal.

Blansko vletělo do zápasu aktivně a hned po pěti minutách mohlo otevřít skóre. Akci po pravé straně vedl Žák sepolečně se Schwendtem. Jejich akce však skončila pouze rohovým kopem, který gól nepřinesl. Gól přinesla až osmnáctá minuta. Martin Sedlo se při svém centr ukopl tak šikovně, že míč krásným padáčkem zapadl přímo za překvapeného brankáře Koláře - 1:0. Blansko rázem ožilo a Kolář měl co dělat, aby zabraňoval blanenským hráčům v dopravení míče do sítě.

Marná však byla jeho snaha v pětadvacáté minutě, kdy akci Blanska zakončil hostující Radim Šuta, který dopravil míč za záda vlastního brankáře. O čtyři minuty později to s hostujícím týmem vypadalo ještě hůř. Rychlou akci Blanska zakončil Dominik Urbančok a jeho pokus rozvlnil síť potřetí - 3:0. Ojedinělé šance Meziříčí likvidovala jistá obrana domácích v čele s kapitánem Buchtou. A to, co prošlo za obrannou línii Blanska pochytal brankář Doležal. V závěru ještě Blansko nastřelilo tyč, ale domácí topříliš mrzet nemuselo, neboť šli do kabin za stavu 3:0.

Druhý poločas mělo Blansko plně pod kontrolou. Domácí akce probíhaly promárně po křídlech, odkud létaly nebezpečné centry před branku Meziříčí. Velkou šanci na navýšení vedení měl v sedmaapadesáté minutě David Štrombach, ale svou dělovkou trefil pouze horní tyč Meziříčské branky. Hned po svém pokusu byl vystřídat a do hry se dostal Traore, důležitý člen další gólové akce. Právě Traore totiž rozehrál akci, na jejímž konci byl přízemní centr do vápna a následný druhý gól v zápase v podání Martina Sedla - 4:0.

Do závěreční půlhodinky naskočil i Daniel Přerovský a s jeho příchodem i jasně ožila i pravá strana hřiště. Několik nebezepčných situací sice dokázal Kolář zlikvidovat, ale pět minut před koncem už si rady nevěděl. Nejprve totiž právě Přerovský napálil břevno, od nějž se míč odrazil k Adriánu Kopičárovi, který natřikrát dotlačil míč do sítě - 5:0. Blansko již v závěru udrželo čisté konto a může slavit zisk tří důležitých bodů.