1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Druhý zápas anglického týdne svěřenci trenéra Zbořila zvládli. Po bezbrankové první půli sáhl trenérské duo Kasálek - Zbořil do sestavy a to se ukázalo jako klíčový tah, neboť demolici 4:0 řídili střídající hráči. Blansko se tak posouvá na první místo tabulky.

17. kolo , 4. září 2019, FK Blansko - FC Viktoria Otrokovice

FK Blansko

4:0

FC Viktoria Otrokovice

Góly: 60. a 69. Schwendt, 71. Štrombach, 84. Urbančok.
Žluté karty: 30. Koňařík, 85. Vybíral. (oba OTR).
Červená karta: 80. Přikryl. (OTR)
Rozhodčí: Marek - Pochylý, Kneisl.

Sestavy

Doležal - Šulek, Štrbák, Huška, Sedlo - Buchta - Přerovský (46.Ilko), Kopičiár (76.Traore), Štrombach (73.Paděra), Žák (65.Urbančok) - Fabuš(46.Schwendt)

Semanko - Malý, Fiala (72.Nistrianskyi), Mozol (85.Bahounek), Vavřík (75.Horák), Přikryl, Jasenský, Novák (55.Minár), Końařík, Dekleva (62. Vybíral), Mlýnek.

Blansku se vstup do zápasu povedl. Hned první šance mohla skončil gólem, ale Přerovský z dobré pozice hlavičkoval vedle branky Semankova. Blansko hnala kupředu opět silná návštěva. Takřka osmset diváků mohlo v polovině první půle sledovat jak do vápna pronikl obránce Sedlo, ale tváří v tvář Semankovi selhal a hostující gólman vyrazil míč na rohový kop. Právě hostující brankář byl základním stavebním kamenem Otrokovic, neboť právě na něm ztroskotávala většina šancí Blanska.

Na druhé straně zlobili hosté zejména po křídlech, několik nepříjemných centrů musela odvracet defenzíva domácích a něco málo posbíral brankář Doležal. Domácím zatrnulo ve třicáté minutě, kdy se míč podivně odrazil od jednoho z domácích hráčů a hostující hráči vehementně reklamovali ruku. Naštěstí pro domácí zůstal rozhodčí Merek klidným a penaltu neodpískal. V závěru se ještě dostal do šance Buchta, ale v jasné pozici nedokázal překonal Semanka. Poločas tak přinesl jen bezbrankovou remízu.

Do druhé půle udělal trenér Zbořil dvě výrazné změny. Křídelníka Přerovského nahradil Ilko a na hrot se místo Fabuše podíval Schwendt. A právě druhá změna se ukázala jako klíčová. Přetažený centr z pravé strany byl navrácen před branku, kde jej usměrnil za záda Semanka právě Michal Schwendt. O devět minut později to bylo už 2:0. Střelu z pravé strany dokázal Semanko vyrazit jen do strany, kde si herní předmět našel opět Michal Schwendt, který se ani podruhé nemýlil a rozjásal téměř osm set blanenských fandů.

Netrvalo to ani dvě minuty a fanoušci mohli opět jásat. David Štrombach si převzal míč na útočné polovině a jeho individuální akce skončila přesným zásahem - 3:0. Blansko jasně dominovalo a nebýt nepřesností a zásahů brankáře Semanka, mohl to být pro Otrokovice výrazně větší nášup. Další velká rána přišla pro hosty v osmdesáté minutě. Nevybíravé poznámky Přikryla na adresu rozhodčího Marka nečekaly na odezvu od hlavního rozhodčího příliš dlouho. Nachystaná žlutá karta rychle změnila barvu na červenou a Otrokovice dohrávaly v desíti. Šest minut před koncem se na pravém místě zjevil Dominik Urbančok a po necelých dvaceti minutách na hřišti zpečetil osud zápasu - 4:0. Blansko se tak po vysoké výhře posouvá na první pozici!