1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blansko - Blanenští fotbalisté za sebou mají druhé přípravné utkání, v kterém Znojmu nasázeli šest branek. Žádnou přitom nedostali, takže trenér Oldřich Machala mohl být zápase spokojený, i když výsledek vůbec nepřeceňuje.

Jak hodnotíte zápas se Znojmem?

Byl to druhý zápas, takže to určitě bylo lepší než v úterý. Byli jsme už takoví rozběhanější. Výsledek je jednoznačný, ale rozhodně z něj velkou vědu nedělám. Mám radost, že měli kluci chuť do hry, bylo vidět nasazení a agresivita.


V čem byl největší rozdíl mezi zápasy v úterý a dnes?

V pátek jsme byli víc na míči, víc jsme si věřili. Nebylo vidět ani tolik ztrát a těší mě, že jsme vstřelili branky i po dobrém presinku, protože na tom jsme před utkáním pracovali.


První poločas odchytal brankář Maňák, nováček v týmu. Jak jste viděl jeho výkon?

Dobře, jsem potěšený z toho, jak se k tomu postavil. Hodně rozehrával a působil jistým dojmem, i když žádné vážnější šanci čelit nemusel. Takže z mého pohledu to bylo v pořádku.


V utkání nastoupily dvě odlišné jedenáctky, oproti úterku přitom na pozici středního obránce naskočil Lukáš Lahodný. Jak velkou výhodu vidíte v jeho univerzálnosti?

Laho hrál dnes výborně. Bavili jsme se o něm s Kasim (Martin Kasálek, asistent trenéra - pozn. red.), že umí zahrát i na stoperu, a krásně tam byl vidět jeho přehled. Takže jsem určitě potěšený, jak to zvládl, protože už má nějaké zkušenosti. Umí si to zorganizovat, dát dlouhý balón za obranu.


Souhlasíte, že vás Znojmo, vlastně také třetiligové mužstvo, příliš neprověřilo?

Toto bych vůbec nechtěl hodnotit. Ani nevím, jestli tady bylo Znojmo kompletní. Já jsem během hry sledoval vlastní hráče, u kterých byla snaha a chtíč dávat góly.


Co říct k podpoře od diváků, kterých si, i přesto, že šlo o přípravné utkání a stále panují nezvyklá opatření, našlo do ochozů cestu poměrně hodně?

Toto mě samozřejmě těší moc. Vím, že v Blansku chodí na fotbal spousta lidí a proto věřím, že až se rozjede podzimní část, pro nás v 2. lize, budou stadiony normálně otevřené a naplněné.


Za týden jedete k dalšímu utkání do Kroměříže, co lze očekávat od tohoto klání?

Půjde určitě o těžký zápas. Kroměříž je kvalitní mužstvo, takže od ní čekám kvalitní výkon. Bude to určitě těžká zkouška i pro nás, takže jsem na toto utkání velmi zvědavý.