1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Blanenští fotbalisté si v přípravě na druholigovou premiéru poradili s prozatím nejatraktivnějším soupeřem. Nad čerstvě prvoligovou Zbrojovkou Brno zvítězilo Blansko 2:0, a tak trenér Oldřich Machal mohl už čtrnácté přípravné utkání hodnotit jenom pozitivně.

Zvítězili jste nad silnou Zbrojovkou, byl to zápas podle vašich představ?
Myslím, že určitě, protože jsme ukázali určitou kvalitu, a to po celých devadesát minut. Jsem tedy spokojený, protože se ve hře zase objevily věci, na kterých pracujeme. Je tam vidět posun, bylo tam i více organizace. Takže jsem rád a spokojený, že jsme to proti kvalitnímu soupeři zvládli i výsledkově, protože i utkání na Slovácku nebo v Senici jsme odehráli dobře, i když tam to výsledkově nedopadlo.

V bráně nastoupil Pavel Halouska, který je v Blansku na zkoušku. Jak jste viděl jeho výkon?
Říkal jsem Pavlovi před zápasem, ať si momentální situaci nijak nekomplikuje. Do toho navíc chytil penaltu, takže to pro nás bylo výborné. Věřím, že nám v sezóně hodně pomůže.

Na ofenzivním pozicích zase nastoupili zkoušení Kania, Vasiljev a Holek. Co říci k nim?
Chtěli jsme kádr zkvalitnit, takže proto jsou tito hráči tady v Blansku. My jsme věděli, že je Kania velice rychlý. Takoví hráči jsou velice cení. To stejné Vasiljev, kterého znám dlouhé roky. A v útoku i Holek, také velmi dobře, takže si myslím, že toto zkvalitnění se povedlo.

Dá se říct, že se dnešní sestava blížila k optimální jedenáctce pro ligu?
Ještě bych nemluvil o nějakém optimálu, i když víme, jaký je. Bude teď záležet, abychom se domluvili na nových hráčích, které chceme, protože taky máme nějaký rozpočet.

Zatímco Zbrojovka protočila dvě jedenáctky, Blansko mělo na lavičce pouze pět náhradníků. Byl toto záměr?
Ano, byl to záměr, protože jsme trošku zúžili kádr a chtěli jsme utkání sehrát tak, aby měli hráči odehráno aspoň šedesát nebo sedmdesát minut. Takže zatímco v předchozích utkáních jsme většinou sestavu obměňovali v poločase, tentokrát už jsem to takhle nechtěl.

Utkání se Zbrojovkou bylo už čtrnáctým přípravným utkáním, není to až moc?
Těch zápasů je hodně, ale myslím, že to dobře točíme a umíme to skloubit tak, že kluci mají i dost volna. I tedˇ budou mít o víkendu a v pondělí volno, takže to řešíme takhle, aby potom měli i větší chuť. Ale hrajeme už druhou ligu, takže to už nejde hrát jen tak nějak do pohody, musíme prostě pořádně trénovat, jinak to nejde.

Příští týden vás čeká dvojzápas proti Vlašimi a Chrudimi, tedy soupeřům, které potkáte i v soutěži. Co od těchto utkání čekat?
Opět půjde o těžké soupeře, druhá liga je nesmírně těžká soutěž. I proti Zbrojovce jsme si prvních patnáct minut zvykali, prohrávali osobní souboje, a přesně to je v druhé lize pořád. Musíme si tedy zvykat a je jenom dobře, že se utkáme s tak těžkými soupeři.

Na stadion přišla velmi slušná návštěva. Jak se v takové atmosféře hrálo?
Bylo to výborné. Jak říkám, je to skvělé a musím fanouškům poděkovat, protože takový boom, jako je v Blansku, to se jen tak nevidí.