1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Dramatický zápas až do poslední sekundy viděli diváci v Blansku, kam přijel Vyškov. Domácí ztratili dvoubrankové vedení a mohli být rádi, že nedošlo k obratu ve skóre. Nakonec tři body zajistil v 70. minutě nový kapitán David Bednář.

4. kolo , 28. srpna 2010, FK Blansko - MFK Vyškov

FK Blansko

3:2

MFK Vyškov

Poločas: 2:1
Branky: 9. Nečas, 22. Karásek, 70. Bednář - 30. a 54. Hirsch
Střely na branku: 7:6
Střely mimo: 11:6
Rohy: 4:6
Fauly: 23:28
Ofsajdy: 3:10
ŽK: 28. Šíp, 34. Karásek, 85. Němec, 85. Pokoj - 21. Kollár, 90. Sigmund
Diváků: 265
Rozhodčí: Seidl - Drápal, Stloukal
Delegát: Kubíček

Sestavy

Sehnal - Bezděk, Němec, Pokoj, Bubeníček - Nečas, Janíček K., Farník (86. Klimeš), Šíp (72. Beneš) - Bednář (C) - Karásek (83. Gross)
Náhradníci: Cupal J., Pernica, Klimeš, Beneš, Jarůšek, Švancara
Trenér: Roman Šindelka

Kopáček - Žoček, Dočkal (46. Hradil), Hodinář, Kollár - Schindler (C) - Koláček, Pančochář (78. Sigmund), Hirsch - Machálek, Lička
Náhradníci: Maruška, Horváth, Daněk, Sigmund, Hradil, Holásek
Trenér: Mgr. Miloslav Machálek

Blanenští fotbalisté se chtěli v dalším domácím utkání rehabilitoval z minulého týdne, kdy v Napajedlech utržili čtyřbrankový debakl. V tomto utkání byl navíc po 20. minutách vyloučen obránce Jan Zich, který vyfasoval jednozápasový distanc a tudíž s ním pro duel s Vyškovem nemohl trenér Šindelka počítat. Do hry rovněž nemohl zasáhnout ani Michal Hájek, jehož start brzdí administrativní záležitosti okolo návratu z Rakouska. Od začátku naopak poprvé mezi tři tyče nastoupil Martin Sehnal, který přišel do Blanska v létě ze Zbrojovky Brno a také útočník Jan Karásek. Ten v Blansku hostuje do konce roku z Ráječka.

Hostující lodivod Miloslav Machálek do hry po dvouzápasové pauze nasadil zkušeného 40letého obránce Jaroslava Schindlera (192 startů v 1. lize za Baník Ostrava, Hradec-Králové, Bohdaneč, Drnovice, Příbram a Budějovice/ 4 branky) a Davida Hodináře (9 startů v 1. lize za FK Drnovice).

Těsně před výkopem pogratulovalo vedení našeho klubu bývalé dlouholeté opoře tehdejšího Spartaku ČKD Blansko panu Zdeňku Klevetovi, který nedávno oslavil 60. narozeniny.

Neuběhlo ani deset minut z prvního poločasu a vedení Blanska už si mohlo mnout ruce nad angažováním Jana Karáska. V 7. min. se ještě dravý útočník zastřeloval. O dvě minuty později si už čerstvý blanenský útočník připsal asistenci, když si s ním vyměnil míč Nečas a přízemní střelou ke vzdálenější pravé tyči otevřel skóre utkání - 1:0. Ve 20. min. se mohl Karásek dočkat své první branky v oranžovém dresu, po centru Šípa však hlavičkoval těsně vedle. Neproměněná šance našeho útočníka příliš dlouho mrzet nemusela. Ve 21. min. fauloval Kollár Bednáře, standardní situaci rozehrál Radim Farník, ve vápně se nejlépe zorientoval všudybyl Karásek, který poslal míč podruhé za záda Kopáčka - 2:0.

Na počínání svých spoluhráčů z obrany se nemohl dívat zkušený zadák Schindler, který do té doby operoval před dvojící stoperů a posunul se právě na post středního beka. Vyškov se snažil rychle snížit stav. Ve 29. min. se po zblokovaném pokusu hostů dostal k míči ve vápně Machálek, který z výhodné pozice přestřelil blanenskou branku. Již na minutu se skóre opět měnilo. Nedůrazu blanenské obrany využili hosté ke kombinaci, na jejímž konci našel Machálek na zadní tyči nikým nekrytého Hirsche, proti jehož střele nemohl nic dělat ani brankář Sehnal - 2:1.

Blanenští mohli ihned odskočit na dvoubrankový rozdíl, když Bednář ve 32. min. našel uličkou Nečase, ten stál ke škodě domácích v ofsajdu. Do konce poločasu se skóre mohlo měnit hned dvakrát. Ve 40. min. sklepl Karásek míč Bednářovi, jehož volej těsně minul levou tyč. Na opačné straně hřiště prodloužil rohový kop Machálek, míč těsně minul domácí branku.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté k čemuž přispěl i vystřídavší Hradil, který nahradil Dočkala. Hodně práce měli blanenští obránci se zastavováním rychlonohého Hirsche, který byl v ofenzivní fázi nejnebezpečnějším mužem Machálkovy družiny. A byl to právě levý záložník Vyškova, který v 54. min. využil nedůrazu Němce, prohnal se zkoprnělou domácí obranou a tváří v tvář Sehnalovi zachoval chladnou hlavu - 2:2.

Na dramatické vyústění utkání bylo zaděláno. V 58. min unikl svému strážci Karásek, jeho centr na Bednáře odvrátil na roh Kollár. V 62. min. se dvojice Bezděk - Pokoj nedohodla při obraném zákroku u autové čáry, toho využil důrazný Hradil, z čehož se rekrutovalo přečíslení Vyškova 3:2, které skončilo přihrávkou na Machálka, jemuž v zakončení zabránil Bubeníček. Do vedení tak šli v 70. min. opět Blanenští. Ztracený míč vybojoval Karásek po zaváhání vyškovských zadáků prošel míč až k Bednářovi, který svůj únik do vápna zakončil přízemní ranou k levé tyči - 3:2.

Již za 4 minuty mohlo být opět vyrovnáno. Hradil se prosmýkl po pravé straně, následnou šanci Hirsche zlikvidoval brankář Sehnal. Nepříjemný moment poté přišel v 81. min., kdy se nešťastně střetli Hodinář a Karásek. Z tvrdého souboje se hůře zvedal domácí útočník, který nakonec za pomoci maséra Malitse opustil hrací plochu. V sestavě jej nahradil v premiéře před domácím publikem Miroslav Gross. V 88. min. se k nevídanému sprintu přes polovinu hřiště nadechl David Bednář, v generačním souboji se jako nic zbavil Schindlera, svůj úprk na hostující branku zakončil blanenský záložník přízemní střelou, která těsně minula levou tyč Kopáčkovy svatyně. Na druhé straně dvakrát Blansko v krátkém sledu jistými výběhy podržel Sehnal. Vyškov nakonec přeci jen v 90. min. dostal míč do domácí branky, zakončující Lička však stál v ofsajdu a tak se skóre neměnilo.

V zajímavém a pro diváky atraktivním duelu zvítězili Blanenští 3:2, za předvedený výkon je nutné pochválit oba týmy. Kéž by takových divácky vděčných utkání bylo více.

V anketě Hráč kola hlasujte pro tři nejlepší blanenské fotbalisty.