1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B y s t r c / B l a n s k o - Výborným výkonem podpořeným nulou v zádech se prezentovali fotbalisté FK APOS Blansko na půdě loňského účastníka MSFL DOSTY Bystrc. Po brankách Karáska a Bednáře si svěřenci trenéra Šindelky odvezli do Blanska plný bodový zisk.

5. kolo , 4. září 2010, FC Dosta Bystrc-Kníničky - FK Blansko

FC Dosta Bystrc-Kníničky

0:2

FK Blansko

Poločas: 0:0
Branky: 48. Karásek, 79. Bednář
Střely na branku: 3:8
Střely mimo: 5:7
Rohy: 9:7
Fauly: 18:15
Ofsajdy: 4:8
ŽK: 32. Veselovský, 74. Škaroupka - nikdo
Diváků: 206
Rozhodčí: Fridrichovský - Kůrka, Pfeifer
Delegát: Hrkal

Sestavy

Trnavský - Klusák, Jirásek, Janíček M. (C), Jedlička (79. Vala) - Záblacký, Jiříkovský (70. Sedláček), Veselovský, Křivánek (56. Logara) - Krejčí, Škaroupka
Náhradníci: Hrazdíra, Sedláček, Smékal, Šmýd, Logara, Vala, Sedlák
Trenér: Mario Rossi

Sehnal - Hájek, Zich, Pokoj (64. Nečas), Bubeníček - Šíp, Němec, Janíček K., Farník (83. Beneš) - Bednář - Karásek (81. Bezděk)
Náhradníci: Pernica, Klimeš, Beneš, Bezděk, Nečas, Švancara
Trenér: Roman Šindelka

V Bystrci se střela dvě mužstva, které v sezóně 2008/2009 válčila o patro výš v MSFL. Oba tehdejší vzájemné zápasy vyzněly lépe pro domácí celek. V Blansku zvítězilo naše mužstvo přesvědčivě 3:0 (0:0) v Bystrci byli úspěšnější domácí, kteří vyhráli 2:1 (0:0).

Před utkáním okupovala Bystrc předposlední příčku tabulky s pouhou jedinou vstřelenou brankou a dvěma body, Blansku patřila vinou horšího skóre 8. pozice se stejným bodovým ziskem jako vedoucí Žďár (7 bodů).

Trenér Šindelka měl vůbec poprvé k dispozici kompletní kádr. Do sestavy od začátku naskočil obránce Michal Hájek, který jaro strávil v nižší rakouské soutěži. Po jednozápasovém trestu za vyloučení v Napajedlech se na post stopera vrátil Jan Zich.

Jako první se do zakončení dostali v 7. min. domácí. Veselovského ránu z hranice velkého vápna Sehnal vyrazil. Blanenští poprvé ohrozili Trnavského v brance Bystrce ve 12. minutě. Janíček uličkou vysunul na pravé straně Šípa, ten ostrým centrem našel Karáska, kterému míč v bezprostřední blízkosti domácí svatyně přistál na choulostivém místě, následně míč Trnavský vyrazil a následně úspěšně zakročil i proti pokusu Bednáře. Po hlušší pasáži hry, kdy se bojovalo hlavně ve středu pole, zahrozili opět Blanenští.

Ve 33. min. hlavičkoval po standardce Bednáře Karásek, Trnavský míč vyrazil na roh. První se Bednářovi nepovedl, následoval reparát, závar ve vápně Bystrce, po němž orazítkoval Farník pravou tyč. Do konce poločasu si naše mužstvo vypracovalo ještě jednu velkou šanci. Pokoj se na půlící čáře elegantně zbavil protihráče, přihrál Farníkovi, ten do běhu Karáskovi, který svůj únik zakončil přízemní střelou. Tu Trnavský vytěsnil na roh.

Do druhého poločasu vstoupilo Blansko lehkovážně. Nedůrazu na levé straně využili Bystrčtí k založení nebezpečného útoku, na jehož konci z dobré pozice přestřelil Sehnalovu branku Krejčí. Z tohoto varování se naše mužstvo naštěstí rychle poučilo a znovu převzalo iniciativu. Ve 48. min. Karásek nabil Němci, jehož ránu Trnavský zlikvidoval. Útočná akce pokračovala, oba hráči si role vyměnili, Němec ideálně posadil Karáskovi míč na hlavu, ten pod tlakem obránce nastřelil břevno, v následném závaru se nejlépe zorientoval a míč protlačil do sítě - 0:1.

Domácí mohli hned vzápětí vyrovnat. Na hranici vápna míč propadl ke Krejčímu, jehož střelu Sehnal konečky prstů vytáhl na levou tyč. Diváci se v této fázi utkání nemohli nudit. V 50. min. Bednář poslal míč do uličky Farníkovi, ten z levé strany odcentroval do vápna, dobře nabíhající Šíp z 10 metrů přestřelil branku. V 60. min. se Blanenští podruhé radovali, tentokrát předčasně. Tečovaný trestný kop Bednáře si ve vápně zpracoval K. Janíček, který z otočky rozvlnil síť, blanenský hráč však v tu chvíli stál v ofsajdu. Za čtyři minuty se Bednář prohnal po levé straně, domácí obránce Klusák jej zastavil až ve vápně nepříliš vybíravým zákrokem, penalta se ke škodě Blanska nepískala. Potvrdit výsledek mohli Blanenští v 69. minutě. Po úspěšně ubráněném rohovém kopu Němec vysunul Karáska, ten na půlící čáře osamostatnil Farníka, který nikým neobtěžován postupoval na Trnavského. Blanenský záložník nájezd zakončil ranou z hranice velkého vápna, kterou Trnavský vyrazil. Po minele obránce Bystrce se míč vrátil opět ke kopačkám Farníka, po jehož centru Šíp jen o vlásek minul pravou tyč. V 74. min. střídající Logara tečovanou střelou protáhl Sehnala, který míč vytlačil na roh.

Zápletku sobotního odpoledne na hřišti u Svratky definitivně rozuzlili Blanenští v 79. minutě. Po rohovém kopu posunul Hájek míč do brejku Bednářovi, ten od půlící čáry stylem Orient Express doběhl až do vápna a přízemní střelou těsně kolem Trnavského rozvlnil síť - 0:2. V závěrečných deseti minutách se skóre mohlo změnit ještě třikrát. Nejprve po přihrávce Logary přestřelil naši branku Vala. V 88. min. pálil po centru Bednáře z voleje do břevna Bezděk. Stejný hráč v 90. min. opět po centru zleva, tentokrát však od Beneše, branku přestřelil. To už však Blansko tolik mrzet nemuselo.

Blansko tak před zraky zástupců firmy Beta Control, kteří si po zápase nenechali ujít ani tradiční vítězný pokřik, podalo zodpovědný výkon a zcela po zásluze si domů odvezlo tři body.

V anketě Hráč kola hlasujte pro tři nejlepší blanenské fotbalisty.