1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - První porážku na domácí půdě v této sezóně utrpěli fotbalisté FK APOS Blansko v utkání s nováčkem soutěže Vrchovinou. Jedinou branku vstřelil ve 39. minutě Michal Buchta a zařídil pro hosty premiérový zisk tří bodů ze hřiště soupeře.

10. kolo , 9. října 2010, FK Blansko - SFK Vrchovina

FK Blansko

0:1

SFK Vrchovina

Poločas: 0:1
Branka: 39. Buchta
Střely na branku: 4:4
Střely mimo: 7:4
Rohy: 10:3
Fauly: 18:23
Ofsajdy: 3:1
ŽK: 33. Karásek, 81. Zich, 87. Bednář - 26. Skalník, 27. Wolker, 32. Jašíček, 55. Buchta
Diváků: 261
Rozhodčí: Hulcký - Gasnárek, Linhart
Delegát: Poláček

Sestavy

Švancara - Hájek, Zich, Pokoj (76. Klimeš), Bubeníček - Šíp (46. Bezděk), Němec, Janíček K. (46. Nečas), Farník - Karásek, Bednář (C)
Náhradníci: Sehnal, Klimeš, Bezděk, Nečas
Trenér: Roman Šindelka

Vítek - Polnický, Smetana L., Jašíček, Burian - Poul - Kalich, Skalník (C), Wolker (81. Mužátko), Horáček (90. Králíček) - Buchta
Náhradníci: Krupík, Smetana P., Králíček, Mužátko, Šandera
Trenér: Richard Zeman

Blansko před utkáním s Vrchovinou čekalo tři kola na plný bodový zisk. Nováček Divize D doposud z venkovních bojů vytěžil jediný bodík za bezbrankovou remízu v Třebíči. Hosty přijelo do Blanska podpořit zhruba 60 fanoušků, kteří vytvořili skvělou kulisu.

Úvod utkání byl ze strany obou týmů opatrný. Častěji na kopačkách měli míč Blanenští, ale do vápna Vrchoviny se dostávali ztuha. V 7. min. ukázal recept na prolomení obranného valu hostů Němec, který uličkou posunul míč do vápna Šípovi, ten se však místo důrazného zakončení nechal předskočit obráncem a zakončit vůbec nestihl. Diváci si jinak mohli více užívat slunečného počasí, protože fotbalové krásy příliš k vidění nebylo. Z nudy je vyvedl ve 23. min. kapitán Vrchoviny Skalník, který ranou ze střední vzdálenosti těsně přestřelil. Ve 28. min. si jedinou 100% šanci v prvním poločase vypracovali domácí, když po standardce Němce doputoval míč k Hájkovi, který z malého vápna nedokázal trefit Vítkovu svatyni. Hosté deptali Blansko svoji neprostupnou obranou a v závěru prvního poločasu udeřili. Pomohl jim k tomu nedůraz zálohy, míč s dostal k nohám útočníka Buchty. Ten útočnou akci zakončil střelou do pravé tyče, odkud se odrazil míč zpět k nohám stejného hráče, který reparát už pokazit ani nemohl - 0:1.

Do druhého poločasu provedl trenér Blanska Roman Šindelka dvojité střídání, Šípa nahradil v sestavě Bezděk, místo Janíčka pak šel na hřiště Nečas. Mírné zlepšení se dostavilo, bohužel s produkcí gólových šancí to bylo horší. Tři rohové kopy v krátkém sledu, ani průnik Karáska, či trestný kop Bednáře hosty nemohly vyvést z míry. Ani jednou totiž k výraznějšímu ohrožení Vítkovy branky nedošlo. Celý druhý poločas Blansko marně hledalo recept na pozorně bránícího soupeře, který nakonec jednobrankové vítězství uhájil a mohl oslavit premiérové divizní vítězství na půdě soupeře.

V anketě Hráč kola můžete hlasovat pro tři nejlepší blanenské hráče.