1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o - Druhý zápas zimního turnaje v Líšni zvládli Blanenští mnohem lépe než minulý týden. Vítězství proti Spartě, návrat Aleše Slaniny mezi tři tyče a odchod Davida Bednáře, to vše po utkání okomentoval trenér Tomáš Šenk.
„V prvním poločase se nám příliš nedařilo v obranné fázi, především jsme špatně obsazovali hráče, pozdě jsme vystupovali a proto měla Sparta opticky více ze hry. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a potom už to bylo v tomto směru v pořádku. Bylo tam pár dobrých momentů z naší strany. Oproti prvnímu utkání s Rousínovem byl na našem výkonu vidět pokrok,“ poznamenal k utkání Tomáš Šenk.

Mezi tři tyče se od úvodních minut postavil Aleš Slanina, který s Blanskem zažil spanilou jízdu, která tým dovedla až do MSFL. Loni v zimě však třicetiletý brankář z Blanska odešel a vrátil se do mateřského Čebína. Nyní má znovu zájem v Blansku působit. „V pondělí budeme o Alešově působení v Blansku jednat s vedením. Věřím, že najdeme cestu a bude u nás působit. Pro mě jako trenéra je jeho příchod prioritou. Je to obrovská opora v brance a také v kabině. Navíc je pro ostatní hráče psychickou oporou,“ řekl na adresu zkušeného brankáře Tomáš Šenk.

Proti Spartě dostalo opět příležitost kvarteto mladých hráčů, s jejichž výkony prozatím panuje spokojenost. „Honza Doležel dal dnes dvě branky, navíc dobře napadal rozehrávku jeho výkon se mi líbil. Jirka Oulehla na postu stopera působil jistým dojmem. O tyto dva hráče určitě zájem máme. Stejně tak Ondra Kuda ve druhém poločase na levém obránci předvedl spolehlivý výkon. O jeho služby mám také zájem. V jeho případě nás čeká jednání s Olešnicí, uvidíme, jak to dopadne. Jakub Poprik předvedl oproti utkání s Rousínovem lepší výkon. Budeme se příští týden domlouvat, co a jak dál..“

Pro jarní část naopak nebude moci blanenský trenér využít služeb Davida Bednáře, který přestupuje do 1. HFK Olomouc s níž Blansko v úterý sehraje přátelské utkání. „Samozřejmě jako trenéra Blanska mě jeho odchod nepotěšil (smích). Davida mám rád jako člověka i jako fotbalisty, je to poctivý kluk. Moc mu toto angažmá přeji. Už v létě, když jsme se spolu bavili jsem mu říkal, že by to měl zkusit. Věřím, že se mu bude v novém klubu dařit a třeba pro něho HFK nebude konečná. V úterý mu ale samozřejmě nic nedarujeme,“ připomněl trenér Blanska nadcházející přípravný zápas.

„Na utkání se moc těším, čeká nás kvalitní soupeř. V HFK působí řada hráčů s ligovými zkušenostmi. Pro nás to bude prověrka především obranné činnosti. Těším se samozřejmě i na Davida, věřím, že si vybojuje místo v základní sestavě, s námi to ale nebude mít lehké,“ pousmál se Tomáš Šenk.