1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Vítězně vstoupili do jarní části moravskoslezské divize, skupiny D fotbalisté FK APOS Blansko. Na domácím hřišti zdolali svěřenci Tomáše Šenka souseda z tabulky Napajedla 2:1. Hosté utkání dohrávali bez dvou vyloučených hráčů.

18. kolo , 26. března 2011, FK Blansko - Fatra Slavia Napajedla

FK Blansko

2:1

Fatra Slavia Napajedla

Branky: 4. Doležel, 9. Jelínek - 23. Semela
Střely na branku:
13:4
Střely mimo: 10:3
Rohy: 7:4
Fauly: 10:21
Ofsajdy: 4:6
ŽK: 29. Šíp, 60. Farník, 83. Bubeníček - 31. Zavadil, 43. Mařák
ČK: 66. Zavadil, 70. Mařák (Napajedla) oba po 2. ŽK
Diváků: 280
Rozhodčí: Caletka - Vedral, Svoboda
Delegát: Dofek

Sestavy

Švancara – Bubeníček, Kolář, Pokoj, Šíp – Nečas, Hájek, Farník (C), Doležel – Karásek, Jelínek (80. Oulehla)
Náhradníci: Sehnal, Kuda, Klimeš, Bezděk, Oulehla
Trenér: Tomáš Šenk

Krajča (C) – Bejtkovský, Huťka R., Zavadil, Sklenář – Dufka, Vacula (64. Žáček), Mařák, Semela – Kučera, Vávra
Náhradníci: Zatloukal, Plachý, Žáček, Koželuh, Pavelka
Trenér: Martin Onda

V podzimním vzájemném utkání rozhodla Napajedla o svém vítězství především dvěma brankami, které padly v úvodní desetiminutovce. Tentokrát se podobný osud opakoval, k radosti domácích však v opačném gardu. Ještě než utkání začalo se domácí funkcionáři rozloučili se záložníkem Davidem Bednářem, který v zimní přestávce přestoupil do 1. HFK Olomouc.

Již ve 4. min. převzal posunul Jelínek míč Doleželovi, který pohotovým obloučkem překonal překvapeného brankáře Krajču - 1:0. Blansku brzká vedoucí branka dodala sebevědomí a začalo produkovat velké množství ofenzivních výpadů. Při chuti byl zejména Jelínek. Ten nejprve po centru Bubeníčka hlavičkoval těsně vedle, o pár vteřin později jeho skákavá střela z 20 metrů skončila mimo tři tyče. V 9. min. už se Jelínek dočkal, když ho centrem našel Hájek a důrazný útočník se prosadil hlavou - 2:0.

V 17. min. unikl po levé straně Doležel, následně centrem našel Karáska, jehož volej Krajča pohotovým zákrokem zneškodnil. Na druhé straně nevyšla v 19. min. rozehrávka Farníkovi, k míči se dostal Semela, Švancara byl připraven. Za tři minuty se za hlavu chytal Vávra, kterému předložil přihrávku ve vápně Kučera, hostující útočník branku Blanska překopl. Hosté se však záhy dočkali snížení, když se ve 23. min. přízemní střelou k levé tyči prosadil Semela - 2:1.

Ve 29. min. podržel Blansko brankář Švancara, který pohotovým zákrokem na brankové čáře zamezil ve skórování hlavičkujícímu Vávrovi. Ve 39. min. potěšili Blanenští své diváky pohlednou akci. Farník pasem za obranu našel Karáska, ten unikl po pravé straně a zacentroval do vápna, následnou hlavičku Jelínka vytáhl Krajča pohotově na břevno.

Krátce po změně stran mohl aktivní Jelínek pojistit vedení Blanska. Jeho přízemní střele chyběla razance a tak ji ještě do prázdné branky dorážel Nečas, který však předtím stál v ofsajdu, takže branka platit nemohla. Napajedla si cestu za vyrovnáním výrazně zkomplikovala v rozmezí 66. a 70. minuty, kdy obdrželi shodně druhou žlutou kartu a posléze červenou obránce Zavadil a záložník Mařák.

Šance ke skórování v podání Blanska na sebe nenechaly dlouho čekat. V 73. min. měl tutovku Jelínek, Krajča svůj tým podržel a stejně tak tomu bylo o minutu později, když v podobné situaci neuspěl Doležel. A protože ani v posledním útoku neuspěl střídající Oulehla, zůstalo skóre stejné, které na světelné tabuli svítilo ve 23. minutě.

V anketě hráč kola na úvodní straně nezapomeňte hlasovat pro tři nejlepší hráče Blanska.