1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
R o s i c e - Potřetí v řadě vyšli bodově i střelecky naprázdno fotbalisté FK APOS Blansko. Na půdě Rosic byli svěřenci Tomáše Šenka blízko zisku jednoho bodu, o který však přišli v 85. minutě, když se po standardní situaci prosadil střídající Novák.

21. kolo , 17. dubna 2011, FC Slovan Rosice - FK Blansko

FC Slovan Rosice

1:0

FK Blansko

Poločas: 0:0
Branka: 85. Novák
Střely na branku: 3:4
Střely mimo: 5:5
Rohy: 5:7
Fauly: 14:14
Ofsajdy: 4:3
ŽK: nikdo - 2. Kuda, 36. Karásek
Diváků: 310
Rozhodčí: Mrázek - Gloser, Fridrichovský
Delegát: Rabušic

Sestavy

Gruber - Buriánek (67. Novák), Vítámvás, Selinger, Čoupek - Dufek (89. Šmýd), Oprchal, Rutmár (22. Nagy), Pekáč - Matala (C), Šustr
Náhradníci: Šmýd, Novák, Nagy, Cvingráf
Trenér: Libor Zelníček

Švancara - Kuda (57. Šíp), Oulehla, Kolář, Bubeníček - Nečas, K. Janíček (83. Bezděk), Hájek, Doležel - Farník (C) - Karásek
Náhradníci: Šíp, Beneš, Bezděk, Sehnal
Trenér: Tomáš Šenk

Po jednozápasové pauze se do sestavy Blanska vrátil stoper Antonín Kolář, vedle které poprvé od začátku v dresu Blanska hrál mladíček Oulehla. Ten společně s Doleželem na podzim oblékal žlutý dres Rosic.

Blansko vstoupilo do utkání aktivně. Již v 6. min. dopravil míč po rohovém kopu Farníka do branky Kamil Janíček, rozhodčí však odpískal útočný faul jednoho z blanenských hráčů a branka tak platit nemohla. V 11. min. dal o sobě poprvé a zároveň naposledy v zápase vědět domácí kanonýr Malata, který se dostal za blanenskou obranu, jeho lob však Švancara pokryl. Ve 14. min. skončila vedle táhlá střela K. Janíčka. Za pět minut pronikl do vápna Karásek, jehož prudký centr z úhlu Gruber vyrazil do bezpečí.

Ve 24. min. vybídl po individuální akci Doležel ke střele Nečase, ten však z hranice velkého vápna mířil nepřesně. V závěru poločasu dvakrát provětral blanenskou obranu Čoupek, v prvním případě šla jeho křížná střela vedle, poté jeho centr nenašel žádného adresáta.

Také po změně stran bylo fotbalovějším mužstvem Blansko. Ve 48. min. vyslal ránu z 25 metrů K. Janíček, brankář Gruber byl i tentokrát pozorný. Za tři minuty byl těsně u hranice velkého vápna faulován Farník. Následný trestný kop zahrával sám postižený, brankář Gruber technickou střelu blanenského kapitána vytěsnil na rohový kop. Nejčastěji zakončující hráč Blanska K. Janíček si v 54. min. splnil na výbornou také obranné povinnosti, když na poslední chvíli odvrátil míč před dotírajícím Šustrem.

Za čtyři minuty opět K. Janíček povedené vypálil z velké dálky, brankáře Grubera ani tentokrát v nedbalkách nenachytal. V 63. min. předvedl povedenou individuální akci domácí Dufek, kterou zakončil nepřesnou střelou nad. V 72. min. domácí obrana nepropustila střely K. Janíčka ani Farníka.

Když už se zdálo, že utkání dospěje k bezbrankové remíze, přišla v 85. min. ojedinělá standardní situace Rosic. Tu rutinérsky zahrál Šustr, ve vápně se nejlépe zorientoval nikým nehlídaný Novák a hlavou zajistil Rosicím vítězství - 1:0. Blanenští si i přes snahu v závěru zápasu situaci k vyrovnání nevypracovali a po třetí porážce v řadě zůstávají na 14. místě, pouhý jeden bod od posledního Uherského Brodu.