1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK APOS Blansko po dlouhém osmikolovém půstu opět zvítězili. Pod vedením nového trenéra Michala Kuglera, který tým vedl poprvé před vlastními diváky, porazili po brankách kapitána Farníka a Karáska Tasovice 2:0.

26. kolo , 21. května 2011, FK Blansko - TJ Sokol Tasovice

FK Blansko

2:0

TJ Sokol Tasovice

Poločas: 0:0
Branky: 59. Farník, 72. Karásek
Střely na branku: 5:2
Střely mimo: 7:4
Rohy: 7:5
Fauly: 16:17
Ofsajdy: 1:5
ŽK: 79. Pokoj - 81. M. Šuráň
Diváků: 178
Rozhodčí: Žilka - Chabiča, Julínek
Delegát: Poklop

Sestavy

Švancara - Bubeníček, Kolář, Pokoj, Šíp (79. Bezděk) - Doležel (83. Oulehla), Hájek, Farník (C) (87. Klimeš), Beneš - Karásek, Jelínek
Náhradníci: Klimeš, Bezděk, Oulehla, Juran
Trenér: Michal Kugler

Trmal - Čerstvý, M. Šuráň, Krátký, Macháček (69. P. Dítě) - J. Šuráň, Horáček (C), Pechal (60. Paul), Vyžrálek (82. Svatoš) - Doležal, M. Dítě
Náhradníci: Lašák, P. Dítě, Paul, Svatoš, Heneš
Trenér: Tomáš Šťastný

První poločas se odehrával převážně podle blanenských not. V 8. min. po centru Jelínka zakončoval vysoko nad Doležel. Za čtyři minuty po spolupráci stejné dvojice se dostal propadený míč ke Karáskovi, jemuž zakončení nevyšlo podle představ.

Blansko si územní převahu získavalo také zásluhou rohových kopů, hostující obraně se jim však dařilo čelit úspěšně. Pěkný signál předvedli ve 22. min. Farník a Bubeníček, následný centr poslal Karásek hlavou do rukavic připraveného Trmala.

Ve 32. min. rozehrál téměř z poloviny standardní situaci Pokoj, Hájek prodloužil dlouhý pas za sebe, Karásek pálil sice pohotově, leč nepřesně. Ke konci prvního poločasu začalo v Blansku pršet, což hře vzhledem k dalšímu průběhu prospělo.

Ještě při posledním rohovém ve 44. min. se změny klimatických podmínek pokusil využít Hájek, který ohrozil Trmala přímo centrem od rohového praporku, Trmal míč s námahou vyrazil, následný závar ve vápně Tasovic k zakončení v podání domácích nevedl.

Po změně stran viděli diváci první velkou šanci. Do ní se dostal ve 48. min. po centru Vyžrálka M. Dítě, který ve skluzu z bezprostřední blízkosti branku Blanska přestřelil. Domácím se podařilo strhnout vedení na svoji stranu v 59. minutě. Po autu se míč dostal ke Kolářovi, ten jej přistrčil kapitánu Farníkovi, který technickou střelou obstřelil Trmala a míč se od pravé tyče odrazil do sítě - 1:0.

Blanenští tentokrát nedopustili podobný scénář jako v předchozích domácích utkáních a podařilo se jim v 72. min. vedení pojistit. Po standardní situaci Hájka se míč dostal ve vápně k Benešovi, který ho přes hlavu prodloužil ke Karáskovi a ten v akrobatické pozici přehodil překvapeného Trmala - 2:0.

Hosté mohli snížit v 77. min., M. Dítě hlavičkoval v nadějné pozici nad. V 90. min. pak ještě střídající Oulehla poslal do úniku Jelínka, jeho střelu Trmal vyrazil, dorážka Oulehly skončila nad.

Blansko tak pod novým trenérem Michalem Kuglerem před vlastními diváky zvítězilo a brankář Švancara si připsal první čisté konto v sezóně.

V anketě Hráč kola můžete hlasovat pro tři nejlepší blanenské hráče.