1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Šest branek, emoce, obrat a řadu neproměněných šancí hlavně v podání domácích. To vše přineslo derby jako řemen mezi Blanskem a Boskovicemi, ve kterém se oba sokové rozešli smírně po výsledku 3:3.

5. kolo , 3. září 2011, FK Blansko - FC Boskovice - Letovice

FK Blansko

3:3

FC Boskovice - Letovice

Poločas: 2:2
Branky: 2. Doležel, 7. vl. P. Martínek, 86. Sehnal - 22. vl. Šplíchal, 25. Šafařík, 46. J. Janíček
Střely na branku: 11:4
Střely mimo: 11:5
Rohy: 8:2
Fauly: 19:21
Ofsajdy: 14:6
ŽK: 53. Šplíchal - 48. Jan Horák, 57. Vykoukal, 85. Šafařík, 88. L. Fojt
Diváků: 250
Rozhodčí: Nejezchleb - Hlubinka, Strya ml.
Delegát: Šrom

Sestavy

Juran - Hájek, Bubeníček (C), Šplíchal, Beneš - Sedláček (73. Pernica), K. Janíček (58. Kugler), Zouhar, Šenk - Sehnal, Doležel
Náhradníci: Pernica, Vašák, Kugler, Bednář
Trenér: Michal Kugler

Švéda - Adamec, P. Martínek (C), Jakub Horák (65. L. Fojt), Vykoukal - Preč, Jan Horák, Ošlejšek (82. Vorlický), Šafařík, Müller (68. Michal Horák) - J. Janíček
Náhradníci: J. Fojt, Černý, Blaha, L. Fojt, Michal Horák, Havlíček
Trenér: Jiří Vorlický

Před utkáním oba soupeři proklamovali, že diváci uvidí pohledný kombinační fotbal, při kterém nebude o zajímavé momenty nouze. Této předpovědi oba týmy dostály měrou vrchovatou.

Jako první se začali činit Blanenští, kteří spustili ofenzivní lavinu. Hned jejich první ofenzivní výpad dokázali dotáhnout do zdárného konce, když K. Janíček vysunul přesným pasem do úniku Šenka, který ve vápně naservíroval míč na zlatém podnose Doleželovi a ten poslal ve 2. min. Blansko do vedení - 1:0.

Vedoucí branka dodala svěřencům trenéra Kuglera potřebný klid na kopačky a v 7. min. bylo navíc v řadách domácích příznivců ještě veseleji. To se po standardní situaci kapitána Bubeníčka dostal za vápnem k odraženému míči Kamil Janíček a jeho střelu si do vlastní branky ztečoval kapitán Pavel Martínek - 2:0.

Boskovice mohly v 9. min. skóre zkorigovat, když si na přesný centr Preče z pravé strany naskočil J. Janíček, jehož hlavička těsně minula levou tyč Juranovy branky.

V 17. min. načal svoji sérii zahozených šancí blanenský útočník Doležel, kterému po podařené individuální akci předložil míč Zouhar, domácí útočník z výhodné pozice Švédovu branku přestřelil.

Ještě více za hlavu se pak Doležel chytal o dvě minuty později, když mu před prázdnou branku poslal opět přihrávku Zouhar, Doležel však ze dvou metrů napálil břevno!

Promarněných šancí pak Blansko litovalo dvojnásob ve 22. min., když se Ošlejšek prosadil individuálně a jeho centr si nešťastně srazil do branky Šplíchal - 2:1. Boskovice rázem ožily a činit se musel ve 25. min. brankář Juran, který nepříjemnou střelu Ošlejška vyrazil na roh. Po něm se dokázal prosadit Šafařík a srovnal na 2:2.

Blansko vyrovnání nezlomilo a ještě v prvním poločase mohlo nejméně dvakrát skórovat. Ve 36. min. boskovický Švéda fantastickým zákrokem vychytal útočníka Sehnala. Totéž se strážci hostující svatyně podařilo ve 45. min., když se před ním zjevil Sehnal zcela sám, ani tentokrát však blanenský útočník recept na gól nenašel.

Ráz druhému poločasu pak dala brzká branka Boskovic hned ve 46. min., když Jiří Janíček gólově zhodnotil přesný centr z pravé strany a překonal Jurana - 2:3.

V 63. min. mohl vyrovnat Šenk, který svým pohybem znamenal neustálou hrozbu pro boskovické zadáky, v dobré pozici však blanenský štírek trefil obránce Adamce. O čtyři minuty později pak po Šenkově pobídce neuspěl jeden ze smolařů v blanenském dresu Doležel.

V 71. min. prodloužil standardku Kuglera před branku Sehnal, zakončující Šenk však mezi tři tyče nezamířil. Totéž v bleděmodrém následovalo po dalším sebevědomém průniku Zouhara do vápna, který předložil míč Sehnalovi a ten jej napálil nad. Blanenský útočník se ale přeci jen dočkal až téměř v hodině dvanácté - v 86. min., když se po obléhání boskovické branky prosadil po přihrávce Doležela na zadní tyči a vyrovnal na konečných 3:3.

V anketě Hráč kola můžete hlasovat pro tři nejlepší blanenské hráče.