1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
K u ř i m / B l a n s k o - Fotbalisté FK APOS Blansko v 11. kole krajského přeboru vydolovali všechny body v nedaleké Kuřimi, kde po brankách Šenka, Sehnala a Janíčka zvítězili 3:1.

11. kolo , 15. října 2011, FC Kuřim - FK Blansko

FC Kuřim

1:3

FK Blansko

Poločas: 1:2
Branky: 31. Plšek - 2. Šenk, 18. Sehnal, 71. Janíček
Střely na branku: 3:7
Střely mimo: 5:12
Rohy: 2:5
Fauly: 19:15
Ofsajdy: 1:5
Diváků: 230
Rozhodčí: Teplý - Virčík, Zaplatilová
Delegát: Lenfeld

Sestavy

Prosecký - Škrdlík, Kozumplík, Rampula - Pospíšil - Janda, Karásek, Plšek (C), Hanus - Moniak, Bílý
Náhradníci: Čuhel, Fryčka, Šenkýř, Vermouzek, Skoumal
Trenér: Tomáš Kovanda

Juran - Bubeníček (C) (29. Janíček), Martinec, Šplíchal, Beneš - Kugler, Hájek - Doležel, Zouhar, Šenk (32. Sedláček) - Sehnal
Náhradníci: Janíček, Sedláček, Bednář
Trenér: Michal Kugler

Blansko se v Kuřimi od začátku prezentovalo kombinační hrou. Navíc se hned ve 2. min. ujalo vedení. Zouhar vysunul uličkou do úniku Šenka, který ve vápně poslal podél Proseckého míč k jeho pravé tyči - 0:1.

Ve 4. min. pálil po sklepnutí Šenka těsně vedle z hranice velkého vápna Sehnal. O necelou minutu později chyboval brankář Prosecký, kterému míč vypadl, Doležel však nedokázal prostřelit strážce domácí svatyně.

V 11. min. přišla pohledná kombinace po trase Hájek, Doležel, následná Sehnalova hlavička mezi tři tyče nezamířila. Poté pálil z otočky Zouhar a tentokrát míč prosvištěl o pár centimetrů vedle levé tyče.

Svoji útočnou aktivitu pak Blansko korunovalo druhou brankou. Bubeníček s Doleželem rozebrali levou stranu domácí sestavy do posledního šroubku, po centru druhého jmenovaného Šenk ve vápně předložil míč Sehnalovi, který zblízka rozvlnil síť - 0:2.

Komplikace pro další vývoj pak přišly v rozmezí 25. a 28. min., kdy se zranili Bubeníček a Šenk, kteří museli být vystřídáni Janíčkem a Sedláčkem. Ve 29. min. se dostal po zaváhání Martince do šance Hanus, který těsně přestřelil blanenskou branku.

Kuřim se dostala do zápasu ve 31. min., když nedůrazu obrany využil domácí kapitán Plšek, který nádhernou střelou, která se odrazila od břevna za čáru, snížil na 1:2.

Na rozdíl od předchozích utkání však Blansko neztratilo otěže utkání a vypracovalo si další slibné šance. Ve 37. min. střílel po centru Doležela těsně vedle Zouhar. Za dvě minuty postupoval na domácího brankáře Sehnal, jehož střele chyběla přesnost.

Po změně stran nejčastěji ohrožoval domácí branku nebezpečnými střelami Janíček. Nejprve blanenský záložník zahrozil ve 47. min., kdy z 20 metrů pálil vedle pravé tyče. O chvíli později hlavičkoval po standardce Kuglera nad Zouhar. Zouhar se pak v 60. min. dostal do samostatného úniku, na jehož konci orazítkoval levou tyč Proseckého branky.

V 63. min. skončil další dalekonosný pokus Janíčka z dobrých 28 metrů těsně nad. Pojistku tříbodového zisku Blanenští přidali v 71. minutě. Doležel se individuálně prosadil až do vápna a přihrávkou pod sebe našel na hranici vápna Janíčka, který střelou bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:3.

Blanenský brankář Juran ve druhém poločase příliš práce neměl, nejvíce ho vystrašil po dlouhém autu spoluhráč Kugler, který hlavou míč prodloužil do spojnice. V 78. min. pak mohl čtvrtou branku svého týmu zaznamenat Šplíchal, který po standardní situaci Kuglera hlavičkoval do boční sítě. Poté se po dalším zaváhání domácího brankáře nedokázal prosadit Sehnal. I tak si Blansko dokráčelo k zaslouženému zisku tří bodů a posunulo se v tabulce na 2. místo.