1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
První zápas nové sezony se blíží, a tak je čas, abych se zamyslel nad tím, jaké jsou naše vyhlídky do dalšího ročníku. Po sestupu do divize je alespoň pro mě jako fanouška náš cíl jasný. Pokusit se postoupit zpět do MSFL. Je tento cíl reálný? Na to nejspíš odpoví až první zápasy, ale něco se dá odhadovat už předem.

Náš kádr doznal určitých změn. Odešel Franta Karaffa, jeden z klíčových hráčů naší obrany, kterému bych touto cestou rád poděkoval a popřál hodně štěstí v rodinném životě i v novém působišti. Hostování bohužel neprodloužil Petr Filip, který se mi na jaře líbil. Na jejich místo přišli mladíci. Honza Novotný z Brna, Ondra Španěl z Ráječka a z dorostu Ondra Kuda. Kromě těchto hráčů ještě ve středu obrany může nastoupit Martin Klimeš. Podle přípravy se zdá, že pravidelně budou nastupovat Ondra Španěl a Honza Novotný. Co jsem měl možnost vidět, mohla by jejich spolupráce fungovat, Honza je tvrdý a důrazný v osobních soubojích, Ondra dobře zvládá hru hlavou. Problémy by jim možná mohli dělat rychlejší hráči, ti ale dělali problém i obráncům, kteří za nás hráli v uplynulé sezoně. Na levý okraj obrany ještě přišel Ondra Pokorný z Břeclavi, který mě svým výkonem v Bystrci moc nepřesvědčil, ale předpokládám, že se s ním počítá jako s náhradníkem. Na brankářském postu máme stabilní dvojici Aleš Slanina, Karel Švancara, takže zde není důvod k obavám

V záloze došlo pouze k mírným změnám. Odešel Ivo Lazarov a vrátil se Libor Němec. Tady myslím můžeme čekat podobné výkony jako v loňské sezoně. Největší neznámou asi bude zdravotní stav hráčů. Radim Farník i Kamil Janíček jsou velmi náchylní na zranění a jejich absence by mohla být pro náš tým citelným oslabením. Rovněž forma Lukáše Dvořáčka, který se vrátil po zranění, je velkou neznámou. Dalším otazníkem je fyzická kondice Libora Němce, který nikdy nepatřil k nejlepším atletům v mužstvu, co jsem měl ale možnost vidět, tak mu letní příprava i pobyt v Líšni po této stránce prospěl.

Nakonec se dostáváme k útoku, kde nás asi nejvíc bude tlačit bota. Po odchodu Petra Čejky do Líšně, kterému bych rovněž rád poděkoval a popřál mu štěstí, nám zůstal v kádru jediný klasický útočník, kterým je momentálně zraněný Martin Sehnal. Zdeněk Traxl, při vší úctě k němu, podle mého názoru klasickým útočníkem není, více by mu seděla pozice na podhrotu (pokud mne během sezony vyvede z omylu, rád se mu za to omluvím). Za Petra bohužel nepřišla žádná náhrada a Marek Pernica divizních kvalit podle mě nedosahuje. Je tedy jasné, že co se týče střílení gólů, bude to hlavně na Martinovi. V případě, že s mu nebude dařit nebo bude zraněný, nesdílím optimismus realizačního týmu v tom smyslu, že ho půjde snadno nahradit. Nezbývá než doufat, že Martinovi vydrží zdraví a forma nebo že se Zdeněk Traxl rozstřílí. Co se týče obranné činnosti, není divize na takové úrovni jako MSFL, takže by se to mohlo povést.

Abych to tedy shrnul. Co se týče obrany, tam je to díky kompletní obměně stoperské dvojice zatím trošku otázka, ale podle mého názoru by měla být její kvalita dostačující. V záloze, pokud nebudeme mít smůlu na zranění, bychom si měli udržet stejnou kvalitu. Jediné skutečné oslabení jsme zaznamenali v útoku, pokud si ale Martin přenesl střeleckou formu z MSFL i do divize, nemusel by to být až takový problém. Podle mého názoru má současný kádr na to, aby bojoval o postup nebo minimálně o přední příčky tabulky. Hned první zápas v Šardicích bude náročnou prověrkou a napoví hodně o tom, jak na tom opravdu jsme. Nám fanouškům nezbývá, než našim hráčům držet palce a svým povzbuzováním je v jejich výkonech podporovat.