1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
M u t ě n i c e / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko premiérově pod vedením nového trenéra Karla Jarůška prodloužili vítěznou sérii. Na hřišti lídra krajského přeboru Mutěnic vyhráli po brankách Michala Šenka a Radima Bubeníčka 2:0 a plný bodový zisk si připsali již potřetí za sebou.

4. kolo , 2. září 2012, FK Mutěnice - FK Blansko

FK Mutěnice

0:2

FK Blansko

Poločas: 0:1
Branky: 3. Šenk, 57. Bubeníček z pen.
ŽK: 82. Trávník - 28. Šíp, 57. Marák
Diváků: 200
Rozhodčí: Teplý - Vodák, Buček
Delegát: Hulcký

Sestavy

Lupač - Trávník, J. Čepil, Němčický, Vydařilý - Holešínský, Chromeček, Lamáček (79. Závorka), Válek (C) - Koštuřík, M. Čepil (65. Bravenec)
Náhradníci: Blaha, Bravenec, Kourek, Varmuža, Šupa, Závorka
Trenér: Petr Zemánek

Němec - Bubeníček (C), Maška, Marák, Šíp - Jarůšek, Šplíchal, Pokorný (72. Kolář), Šenk (88. Freiwald) - Doležel - Trtílek (86. Mokrý)
Náhradníci: Kolář, Mokrý, Freiwald, Zavoral, Suchý
Trenér: Karel Jarůšek

Fotbalisté FK Blansko se v rámci 4. kola krajského přeboru představili na půdě vedoucích Mutěnic již pod vedením nového trenéra Karla Jarůška. Ten musel pro tento důležitý zápas oželet služeb zraněných záložníků Zouhara a Vašáka. Post špílmachra tak zaujal Martin Pokorný, se čtyřmi brankami nejlepší střelec B mužstva. Pro zranění navíc do Mutěnic nepřicestoval ani brankář David Juran a tak si svůj debut v dresu A týmu v mistrovském utkání odbyl 18letý dorostenec Filip Němec.

Blansku dokonale vyšel vstup do utkání. Hned z první akce se mu podařilo skórovat, když Trtílek skvěle navedl míč do středu, na hranici vápna jej předložil Michalu Šenkovi a ten umístěnou střelou k levé tyčce poslal hosty do vedení – 0:1.

Inkasovaná branka domácí evidentně rozhodila a další šance tak počítali Blanenští. V 5. min. obral Trtílek o míč velezkušeného Němčického, po následné kličce mladého útočníka Blanska míč nepropustil do branky pozorný brankář Lupač. O dvě minuty později našel Šenk za obranou rozběhnutého Doležela, Lupač však včas vyběhl a míč uklidil do autu.

V 18. min. po zblokovaném pokusu Šenka přestřelil branku Pokorný. Ve 24. min. předvedlo pohlednou kombinaci trio Šenk – Pokorný – Doležel, posledně jmenovaný zakončil z nadějné pozice nad. Ve 27. min. se Pokorný pokusil překvapit domácího brankáře z rohového kopu, ostrý centr Lupač vyškrábl nad břevno. O čtyři minuty později po dalším skvěle zahraném rohu Pokorného se na malém vápně ocitl volný Marák, který jen těsně minul míč.

Ve 36. min. se po přihrávce Šenka ve vápně šikovně uvolnil Doležel, který oklamal i vyběhnuvšího Lupače, následnou střelu blanenského útočníka vykopl domácí obránce z brankové čáry. Poločas v režii Blanska pak ukončili tečovanou střelou Doležel a po následném rohu nepřesně hlavičkující Marák.

Po změně stran se nejprve v 55. min. pokoušel ohrozit blanenskou branku táhlým centrem Vydařilý, Němec však mohl zůstat v klidu, protože směřoval mimo tři tyče. Za dvě minuty navíc po centru Doležela zasáhl míč v šestnáctce Němčický a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Ten bezpečně proměnil kapitán Radim Bubeníček 0:2.

V 63. min. si Blansko vypracovalo v krátkém sledu dvě slibné šance. Nejprve po Trtílkově akci pálil ve vápně do rukavic připraveného Lupače Doležel, krátce na to zamířil z hranice vápna nad břevno Šenk. Domácí se do první šance dostali až v 65. minutě. Centr zleva prodloužil Koštuřík na Holešínského, ten z ideální pozice přestřelil Němcovu branku.

V 73. min. Trtílek povodil zkušeného Němčického, následně pálil Jarůšek pouze do Lupače. O minutu později dostali domácí šanci skóre zkorigovat. Bubeníček fauloval Koštuříka a rozhodčí Teplý nařídil druhou penaltu v utkání. Za domácí se její exekuce ujal Holešínský, jehož střelu k pravé tyči však Filip Němec vystihl a tygřím skokem míč vyrazil! Tento moment definitivně zlomil odpor domácích. Ti zahrozili již pouze v 86. min., kdy Němec vyrazil nebezpečnou střelu Válka.

Blansko tak po domácích vítězstvích nad Kyjovem a Rousínovem dokázalo po výborném taktickém výkonu vyhrát i na půdě lídra. Před náročným programem následujících dní vítaná vzpruha. Další zápas čeká svěřence trenéra Jarůška již tuto středu, kdy se od 17:00 představí v rámci 2. kola krajského poháru na hřišti ve Šlapanicích proti tamnímu SK.

Další výsledky 4. kola KP: Sparta Brno – Ráječko 0:3 (0:1), Rousínov – Kyjov 2:0 (2:0), Kuřim – Rajhrad 1:2 (1:1), Bosonohy – Novosedly 1:1 (0:1), Moravský Krumlov – Podivín 3:0 (2:0), Ivančice – Bzenec 0:3 (0:1), IE Znojmo – Boskovice 0:1 (0:0)