1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
I v a n č i c e / B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko v 8. kole krajského přeboru gólově explodovali. Po dvou brankách Jana Trtílka a jedné Martina Pokorného, Jana Doležela a Petra Šípa vyhráli svěřenci trenéra Jarůška v Ivančicích vysoko 5:1.

8. kolo , 29. září 2012, FC Ivančice - FK Blansko

FC Ivančice

1:5

FK Blansko

Poločas: 0:1
Branky: 62. Ryška - 77. a 82. Trtílek, 5. Pokorný, 56. Doležel, 72. Šíp
ŽK: 53. Holý, 78. Polák, 83. Ryška - 70. Šíp
Diváků: 120
Rozhodčí: Laštůvka - Vodák, Petrucha
Delegát: Blažek

Sestavy

Boreš - Jankulár, Štěpanovský, Pekáč, Holý - Polák (C), Hobík, Novák (62. Hradil), Táborský (28. Ryška) - Bombicz, M. Němec (72. Gaňa)
Náhradníci: Gaňa, Ryška, Hradil, Sojka
Trenér: Milan Slavík

F. Němec - Bubeníček (C) (85. Zouhar), Maška, Šplíchal, Šíp - Beneš, Mokrý, Pokorný, Šenk - Doležel, Trtílek (83. Pernica)
Náhradníci: Zouhar, Pernica, Jarůšek, Juran
Trenér: Karel Jarůšek

Blansko jelo do Ivančic s úmyslem potvrdit jednoznačné vítězství z minulého kola, kdy doma porazilo Moravský Krumlov 4:0. Trenér Karel Jarůšek musel těsně před výkopem měnit základní sestavu, problémy s tříslem do hry nepustily Jarůška, jehož nahradil Mokrý, který se nelehké situace zhostil velmi dobře. Na lavičku již usedli uzdravení Zouhar a brankář Juran.

Hostům se opět vyplatila útočná aktivita, s níž do utkání vstoupili. Hned v 1. min. sice pobídku Trtílka nezužitkoval Doležel. Ten se však v 5. min. převtělil do role nahrávače, když si jeho přihrávku na hranici vápna zpracoval Pokorný a přesnou střelou k levé tyčce poslal Blansko do vedení - 0:1.

V dalších minutách si šance vytvářeli pouze hosté. Dvě minuty po úvodní brance mohl druhou blanenskou přidat Trtílek, průnik do vápna zakončil mladý útočník střelou do noh brankáře Boreše. Podobně úspěšně zakročil strážce domácí branky v 9. min. po akci aktivního Trtílka a zakončujícího Doležela.

Ve 20. min. pálil Šíp z voleje nad, tři minuty poté Trtílek levačkou protáhl Boreše, jenž opět z pohledu Ivančic zasáhl úspěšně. Na druhé straně vůbec poprvé přinutil k zákroku zkušený Polák také brankáře Němce, ten střelu ze střední vzdálenosti pokryl. Nevyzrál na něho ani ve 31. min. kanonýr Bombicz.

Ke konci poločasu Blanenští přepustili aktivitu soupeři a ten mohl srovnat ve 37. min., když po standardce míč propadl na malém vápně k M. Němcovi, který však přestřelil.

Po změně stran byl scénář podobný jako v úvodu prvního dějství. Ve 46. min. byl před vápnem faulován Pokorný, který se postavil k exekuci následného trestného kopu, technický pokus proletěl metr vedl pravé tyče.

V 56. min. se dostal do brejku Šenk, na jehož konci předložil míč Doležel a ten již neměl problém ho dopravit do odkryté branky - 0:2. Ivančice nesložily zbraně, jejich prapor se snažil pozvednout Polák střelou ze střední vzdálenosti, opět se vytáhl brankář Němec. Ten však již neměl tolik štěstí v 62. minutě. Trestný kop Bombicze se mu sice konečky prstů podařilo míč vyrazit na pravou tyč, od níž se však odrazil k osamocenému Ryškovi a ten již nemohl minout - 1:2.

Hosté však komplikace nepřipustili. Pomohl jim k tomu svoji hrubkou brankář Boreš, který v 72. min. neudržel ránu Šípa z 25 metrů a míč mu mezi rukavicemi proklouzl až do sítě - 1:3.

V 77. min. už vedli Blanenští rozdílem tří branek. Rychlonohý Šenk po dalším brejku přihrál pod sebe na Trtílka. Ten ve stylu páteční branky Petra Švancary z utkání Olomouc - Brno mazácky oklamal obránce a vychutnal si i brankáře - 1:4. Pátý hřebíček do domácí rakve zatloukl v 82. min. opět Trtílek po další nezjištné přihrávce Šenka do brejku - 1:5.

Blansko tak po téměř pěti a půl letech v soutěžním utkání nastřílelo na venkovním hřišti pět branek. Naposledy se to podařilo v sezóně 2006/2007 v její jarní části tehdejším svěřencům trenéra Vašíčka, kteří v rámci 21. kola krajského přeboru vyhráli v Rosicích 5:2 (2:2).

Další výsledky 8. kola KP:
Kuřim - Boskovice 1:0 (0:0), Bosonohy - Ráječko 5:2 (3:0), Moravský Krumlov - Kyjov 2:0 (1:0), Bzenec - Rajhrad 3:0 (1:0), Podivín - Novosedly 1:3 (1:1), Mutěnice - Sparta Brno 0:2 (0:1), IE Znojmo - Rousínov 0:4 (0:2)