1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko zvládli jeden z důležitých zápasů podzimní části Moravskoslezské divize D, když na domácím hřišti porazili po brankách Jana Nečase, novice Davida Presla a Ladislava Hansla Sokol Tasovice 3:1.

9. kolo , 5. října 2013, FK Blansko - TJ Sokol Tasovice

FK Blansko

3:1

TJ Sokol Tasovice

Poločas: 1:0
Branky: 38. Nečas, 84. Presl, 90+1. Hansl - 89. Mička
ŽK: 63. Müller, 64. Maška - 34. Mucala, 54. Mička, 90. Vítek
Diváků: 285
Rozhodčí: Buček - Bartoň, Kolář
Delegát: Valošek

Sestavy

Juran - Gromský, Maška (C), Müller, Buchta (87. O. Skoupý) - Pospíšil (69. Presl), T. Zouhar, J. Horáček, Nečas (66. Hepp) - Trtílek, Ullmann (79. Hansl)
Náhradníci: O. Skoupý, Hansl, Presl, Hepp, M. Šmerda
Trenér: Jiří Hajský

Fukal - Vítek, Mička, Krátký (C), Helebrant - Švarc - Paul, Sivera (28. Blahoudek), P. Horáček, Velčický - Mucala
Náhradníci: Blahoudek, Svatoš, P. Dítě, Heneš
Trenér: Jiří Fryš

Hosté z Tasovic vědomi si svého postavení v dolní části tabulky a nutnosti v Blansku bodovat zahrozili jako první. Švarc vysunul po necelých dvou minutách hry Mucalu, ten však mezi tři tyče nezamířil. Domácí odpovědeli volejem Pospíšila, který skončil v ochranné síti. Následně po Trtílkově pobídce neprostřelil pozorného brankáře Fukala Ullmann.

Ve 22. min. křížná střela obránce Helebranta minula levou tyč Juranovy svatyně. Poté se blanenský brankář zaskvěl při tutovce Mucaly, když střelu z bezprostřední blízkosti vytáhl na roh. V 31. min. Nečas přetáhl centr za obranu na naběhnuvšího Ullmanna, jenž v plné rychlosti mířil pohotově těsně nad. Vedoucí branky se svěřenci trenéra Hajského dočkali ve 38. min. opět po pohledné souhře. Trtílek pronikl do rozvrácené hostující obrany, ukázkovou uličkou našel naběhnuvšího Jana Nečase, který levačkou překonal Fukala - 1:0.

Ještě do poločasu mohlo Blansko své vedení navýšit, když po rohovém kopu Pospíšila prudkou hlavičku Mašky vytáhl hostující brankář s vypětím všech sil nad břevno.

Ve druhém poločase si Tasovice vytvořily územní převahu, která pramenila především díky součinnosti jejich záložní řady. Ta však dlouho kloudnou šanci vyprodukovat nedokázala. Až v 68. min. provětral sólovým postupem blanenskou defenzivu rychlonohý Mucala, který však pouze vyprášil rukavice brankáře Jurana. Za další minutu po centru Vítka nastřelil břevno Velčický, dorážka Mucaly skončila mimo.

Hru Blanska oživili až střídajíci hráči. Ti také měli prstech v dalších dvou brankách. V 84. min. se Hepp po vysunutí od Trtílka dostal přes Mičku a jeho přízemní přihrávku poslal umístěnou střelou do sítě David Presl, který v týdnu přišel do Blanska na hostování ze Sparty Brno - 2:0.

Druhá branka domácí mírně uspokojila, což se jim také vymstilo. V 89. min. po Paulově centru orazítkoval břevno Helebrant, z následné dorážky se však prosadil Zdeněk Mička a vykřesal pro hosty jiskřičku naděje - 2:1. Tu však Blanenští záhy uhasili. V první minutě nastaveného času po dlouhé přihrávce O. Skoupého obehrál u autové čáry obránce Krátkého Trtílek, naservíroval do vápna ideální přihrávku, se kterou se pomazlil střídající Ladislav Hansl, jenž obešel Fukala a do prázdné branky zpečetil třetí vítězství Blanska v sezóně - 3:1.

Další výsledky 9. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Uherský Brod - Bohunice 1:0 (0:0), Napajedla - Polná 2:2 (0:0), Líšeň - Vyškov 1:3 (0:2), Rosice - Bystrc 2:0 (2:0), Velké Meziříčí - Stará Říše 1:1 (1:0), Pelhřimov - Hodonín 2:2 (1:1), Vrchovina - Bystřice nad Pernštejnem 1:0 (1:0)