1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

17. kolo , 10. května 2014, FK Blansko - FC Veselí nad Moravou

FK Blansko

3:2

FC Veselí nad Moravou

Poločas: 2:1
Branky: Gansukh, Prudil, Šmerda

Pro utkání s momentálním lídrem krajského přeboru starších žáků se museli trenéři vypořádat hned s několika absencemi hráčů základní sestavy. Přesto se kluci do soupeře zakousli a hned ve 2. min. Ševčíkovu ránu z hranice velkého vápna hostující brankář jen se štěstím vyrazil. Vyvrcholení našeho tlaku byla 5. min., kdy si Gansukh povodil obránce hostí a chladnokrevně prostřelil brankáře - 1:0.

Hosté poté ukázali, že ne nadarmo vedou tabulku a vytvořili si také několik šancí, které ale skvěle vychytal Holík. V 15. min. ale chytil nákop soupeře před pokutovým územím a hosté z následného přímého kopu srovnali na 1:1. Tímto zároveň ukončili naši sérii bez inkasované branky na domácím hřišti, která trvala více než 300 minut! I nadále se hrál atraktivní fotbal a obě mužstva se snažila o vstřelení důležité branky. My jsme ale přeci jen byli více nebezpeční a obrana soupeře si často s pohybem našich hráčů nevěděla rady. Ve 25. min. se po zmatcích v pokutovém území hostů a několika našich zblokovaných střelách dostal k míči Prudil, obešel tři hráče hostí a prostřelil brankáře - 2:1.

V závěru poločasu měl dvě šance Ševčík, nejprve jeho střela z 20 metrů olízla břevno a pak po centru Prudila mu chyběl jen kousek, aby hlavičkoval do prázdné brány.

V úvodu druhého poločasu se hra na na malou chvíli uklidnila, ale od 40. min. se opět vrátila k strhujícímu tempu. Hosté se snažili vyrovnat, ale naše pozorná obrana jim to nedovolila a když už se do šance dostali, vytáhl se vynikajícím zákrokem Holík. V 50. min. prošel do pokutového územní Prudil, zde ho obránce zastavil jen za cenu faulu a z nařízené penalty Šmerda zvýšil na 3:1.

Hosté se bohužel po naší chybě a malém důrazu na polovině hřiště dostali v 55. min. zpět do zápasu a snížili nechytatelnou střelou na 3:2. Až do konce se na hřišti i na lavičkách značně přiostřilo, ale kluci si vítězství již vzít nenechali.

Zasloužené vítězství, kluci dnes na rozdíl od utkání na Svratce bojovali a hned to bylo na hře znát. Soupeř byl rovněž velice kvalitní a tak se utkání muselo všem přítomným diváků líbit. Vítězství budou muset kluci potvrdit v dalším těžkém utkání na půdě Starého Lískovce, který je doma hodně nebezpečný a navíc se nám na jeho hřišti dlouhodobě nedaří.