1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

21. kolo , 7. června 2014, SK Vojkovice - FK Blansko

SK Vojkovice

2:10

FK Blansko

Poločas: 1:5
Branky: Chroust 2, Feik 2, Ševčík 2, Gansukh 2, Mlčoušek, Šmerda

Utkání s předposledním týmem tabulky se od začátku vyvíjelo dle našich předpokladů. Kluci na domácí nastoupili a ti se s jejich pohybem a aktivní hrou nedokázali vyrovnat. Paradoxně ale první šanci v utkání měli domácí, ale Holík jejich útočníka vychytal.

V 8. min. po rohu Šmerdy propadl míč k volnému Chroustovi, který z penalty prostřelil brankáře - 0:1. V 10. min. Ševčík střílel z velkého vápna, jeho střelu tečoval domácí obránce a míč zapadl za bezmocného brankáře – 0:2. Ve 12. min. vysunul Šmerda Gansukha, který obešel i brankáře a do prázdné zvýšil na 0:3.

Domácí zcela rezignovali a kluci si na hřišti dělali co chtěli. Trenéři pravidelně střídali všechny hráče a přicházeli další šance a branky. Ve 25. min. našel přesným centrem Šmerda Gansukha a ten jej hlavou doklepl do brány – 0:4. O dvě minuty později po menším zaváhání obrany domácí snížili na 1:4, když domácí útočník zkušeně proměnil brejk. V poslední minutě ještě centroval Ševčík, Mlčoušek v souboji s brankářem uspěl a uzavřel opět do prázdné skore poločasu na 1:5.

Do druhého poločasu udělali trenéři několik změn, tou hlavní bylo vysunutí Feika na hrot. Ten se jim za to odvděčil hned ve 36. min., když proměnil ideální nahrávku od Ševčíka – 1:6. Ve 40. min. opět Feik tentokrát po nahrávce Šmerdy zvýšil na 1:7 a šel zpět na svoje místo stopera.

Domácí se sice snažili z brejků ohrozit naši bránu, ale bezchybný Feik jim v tom vždy zabránil. V 50. min. využil Ševčík zaváhání jinak výborného domácího brankáře a zvýšil již na 1:8. V 55. min. se střelou do šibenice prezentoval Chroust1:9 a přišlo čekání na „desítku“.

Kluci se předháněli v zahazování šancí, jedna branka nám nebyla uznána a domácí stále hrozili z náhodných brejků. V 60. min. jsme se konečně dočkali, po neskutečném závaru před domácí bránou se nakonec míč dostal ke Šmerdovi a ten propálil domácího brankáře – 1:10. Domácí odpověděli v samotném závěru, kdy využili naší nekoncentrovanosti a snížili na 2:10.

Ohlasy po utkání

Josef Šmerda, vedoucí týmu: „Pohodové utkání v pěkném prostředí. Kluci se bavili fotbalem a většina vstřelených branek padla po pěkných akcích. Ve druhém poločase se utkání místy blížilo naší exibici a domácí nedokázali naší nápadité hře vůbec vzdorovat. Poslední utkání sezony odehrají žáci s posledním týmem z Medlánek netradičně již v pátek od 17:30. Doufejme, že si nějaké branky nechali i do tohoto utkání a důstojně se tak rozloučí s letošní více než vydařenou sezonou.“

Mladší žáci

SK Vojkovice - FK Blansko 0:1 (0:0)
Branka:
Meluzín