1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté FK Blansko poprvé v sezóně nebodovali v domácím prostředí naplno. V páteční předehrávce 5. kola remizovali svěřenci trenéra Kuglera s Bystřicí nad Pernštejnem 1:1, když na vedoucí branku Ondřeje Víchy domácí stihli odpovědět až v závěru utkání v početní výhodě, zásluhou přesné hlavičky Přemysla Fouska.

5. kolo , 4. září 2015, FK Blansko - SK Bystřice nad Pernštejnem

FK Blansko

1:1

SK Bystřice nad Pernštejnem

Poločas: 0:1
Branky: 83. P. Fousek - 19. Vícha
ŽK: 25. P. Fousek, 60. Šíp, 82. Kugler, 87. Müller - 35. Illek, 53. Chocholáč, 85. Vícha, 92. Malý
ČK: 70. Illek (Bystřice, po 2. ŽK)
Diváků: 787
Rozhodčí: Chlevišťan - Škrobák, Lysák
Delegát: Bábiček

Sestavy

Juran - P. Fousek, Šplíchal, Müller, Šíp - Jarůšek (68. Ullmann), Kugler, Jukl (46. Gromský), Nečas (C) (57. Chlad) - Trtílek, P. Švancara
Náhradníci: Kratochvíl, Ullmann, Buchta, Gromský, Beránek, Chlad, Prosecký
Trenér: Michal Kugler

Trávníček - Sklenář, Vícha (C), Šponar, Mitáš - Adamec (69. Marek Svoboda), Zbytovský, Illek, Malý - Chocholáč, Prášil (90. Čech)
Náhradníci: Michal Svoboda, Veselý, Marek Svoboda, Urbánek, Čech
Trenér: Martin Maša

Ve třetím domácím utkání sezóny hostili fotbalisté FK Blansko netradičně již v pátek celek SK Bystřice nad Pernštejnem. V dosavadních čtyřech odehraných kolech odehráli svěřenci trenéra Martina Maši hned tři v domácím prostředí, z nichž vytěžili dva body. V jediném venkovním utkání zvítězili ve 2. kole na půdě Vrchoviny 3:1. V tabulce figurovala Bystřice se skóre 9:10 a ziskem 5 bodů na 11. místě.

Blanenští fotbalisté v předchozích dvou domácích utkáních porazili Přerov i Rosice shodně 3:0. V posledním zápase si pak odvezli cenný bod z Nového Města na Moravě, kde remizovali s místní Vrchovinou 0:0. V tabulce se svěřenci trenéra Kuglera vyhřívali na 2. místě se ziskem 7 bodů, skóre 7:2. V základní sestavě chyběl obránce Petr Gromský, jehož post zaujal Přemysl Fousek. Ve středu zálohy nastoupila dvojice David Jukl - Michal Kugler.

Slavností výkop utkání obstaral bývalý prvoligový fotbalista, dnes fotbalový komentátor České televize, legenda Synot ligy a manažer české reprezentace v malé kopané Luděk Zelenka spolu s předsedou FK Blansko Ing. Jiřím Crhou.

Zápas zahájila obě mužstva bez rozpaků. V 6. min. mířil z trestného kopu vedle branky Jukl. Na druhé straně si obdobně počínal Chocholáč a také Zbytovský, jehož pohotový volej z 10. min. skončil těsně nad břevnem. Ve 12. min. se po akci Švancary vysoký míč snášel k brankáři Trávníčkovi, který si jej i s přispěním dobře clonícího P. Fouska srazil sám do sítě, domácí hráči i diváci se již radovali z vedoucí branky, načež rozhodčí svůj verdikt změnil a odpískal faul na brankáře hostů.

V 19. min. tak naopak šli do vedení hosté. Po rohovém kopu a závaru v pokutovém území Blanska se nejlépe zorientoval ONDŘEJ VÍCHA, jenž překonal bezmocného Jurana - 0:1. Neprůstřelnost domácího brankáře na domácím trávníku tak i s připočtením minut z minulé sezóny zastavila na čísle 328.

V následujících minutách se Blansko snažilo co nejdříve vyrovnat, přesné zakončení však z kopaček domácích hráčů nepřicházelo. Ve 24. min., po faulu Prášila na Švancaru, zblokovali hosté střelecký pokus Jukla z trestného kopu. Ve 29. min. pak pobídce stejného hráče opět ze standardky hlavičkoval těsně nad P. Fousek. Do třetice pálil Jukl ve 33. min., ale rána z 23 metrů byla velmi nepřesná. Na druhé straně hasil před dotírajícím Adamcem nebezpečí včasným vyběhnutím brankář Juran.

Ve 38. min. se hosté dostali do nadějného přečíslení, které zakončil agilní Adamec, jenž je kmenovým hráčem Kunštátu, střelou nad. Rychlonohý pravý záložník hostů měl prsty v dalších dvou nebezpečných kontrech Bystřice, které zakončili nepřesně ve 40. min. Zbytovský a ve 44. min. Prášil.

Do druhého poločasu poslal domácí trenér Kugler místo Jukla na hřiště Gromského, P. Fousek putoval na svůj tradiční post středního záložníka. V 51. min. rozehrál promptně rohový kop Švancara na Trtílka, ale hosté byli v obraně pozorní. Na druhé straně si s precizním zakončením Prášila poradil efektní robinzonádou Juran. V 55. min. přišli domácí o svého kapitána Nečase, jenž při individuálním průniku utržil koňara a nepomohlo ani ošetření masérem Malitsem. Místo něho šel na hřiště Chlad.

Blansko se tlačilo do útoku a v jeho obraně se tak odkrývala okénka pro brejkové akce hostů. Jednu takovou zakončil v 58. min. střelou nad branku Prášil, následně pálil pohotově, leč nepřesně Adamec. V 63. min. to v ochozech jen zahučelo, když přesný centr Malého z levé strany napálil z voleje jen pár centimetrů vedle pravé tyče domácí svatyně Chocholáč. Za dvě minuty se do míče opřel z dobrých 25 metrů Chlad, jehož projektil Trávníček s námahou vytlačil na roh. Za dvě minuty si pro míč po rohu Švancary a prodloužení Müllera došel před dotírajícím P. Fouskem brankář Trávníček.

V 70. min. stáhl Illek na polovině hřiště unikajícího P. Fouska a po žluté kartě putoval předčasně pod sprchy. Blansko vystupňovalo svůj tlak. V 74. min. si na přetažený centr Švancary z ostrého úhlu naskočil na zadní tyči Trtílek, Trávníček míč s vypětím sil nadvakrát pokryl. Za tři minuty mohl Trtílek postupovat do slibného brejku, ale míč si špatně zpracoval a o tuto šanci se tak připravil.

V 83. min. se domácí dočkali. Na rohový kop Švancary si v pokutovém území naskočil PŘEMYSL FOUSEK a prudkou hlavičkou rozvlnil síť - 1:1. Rekordních 787 diváků vycítilo šanci na zvrat a tlačilo své hráče do útoku. V 85. min. se na levé straně šikovně uvolnil střídajícího Ullmann, kterého za cenu žluté karty fauloval Vícha. Po následné standardce Švancary si Trávníček poradil s hlavičkou Ullmanna. V 87. min. vypálil jedovatě P. Fousek, domácí měli výhodu rohového kopu, opakovanou střelu Kuglera hosté dokázali zblokovat. V závěru utkání se již hosté náporu Blanska ubránili a odvezli si z Údolní jeden bod. Blansko naopak poprvé v letošní sezóně nebodovalo doma naplno.

Další mistrovské utkání čeká fotbalisty FK Blansko již tuto středu 9. září, kdy se v rámci předehrávaného 15. kola představí od 17:00 na hřišti týmu FK Šumperk.

ONLINE textový přenos

FK Blansko - SK Bystřice nad Pernštejnem 1:1 (0:1)

Záznam z utkání

http://fotbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Divize-D/Pohlavi-Muzi/Sezona-2015-2016/125820-FK-Blansko,-o.s.-Sportovni-klub-Bystrice-nap-Pernstejnem.htm

Další výsledky 5. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Uherský Brod - Rosice 1:3 (1:1), Hodonín - Přerov 1:1 (1:1), Kozlovice - Tasovice 1:1 (1:0), Havlíčkův Brod - Vrchovina 1:0 (1:0), Pelhřimov - Polná 0:1 (0:1), Stará Říše - Šumperk 3:0 (0:0), Žďírec nad Doubravou - Žďár nad Sázavou 3:1 (1:1)