1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

přátelské utkání , 6. března 2010, FK Blansko B - Sloup

FK Blansko B

6:0

Sloup

Poločas: 5:0
Branky:
12. a 71. Němec, 1. Jelínek, 7. Bezděk, 35. vlastní, 37. Navrkal

Sestavy

Trubák - Hanskut, Janíček T., Pokoj, Rajtšlégr (46. Rybář J.) - Stupka, Jelínek, Němec, Bezděk - Matuška, Navrkal
Trenér: Tomáš Šenk

není

Na hráče obou týmů čekal těžký terén treninkového hřiště na stadionu Na Údolní. Trenér B mužstva Tomáš Šenk měl pro toto utkání k dispozici silnou sestavu. Z A mužstva týmu vypomohl také záložník Libor Němec.

Právě po rohu ryšavého záložníka hned v 1. minutě skóroval hlavou Jelínek - 1:0. V 6. min. Němec pálil těsně vedle, chvíli poté Pokoj nádhernou uličkou vysunul Bezděka a ten chladnokrevně zakončil ke vzdálenější tyči - 2:0. Sloup mohl skórovat o dvě minuty později, míč po závaru přistál na břevně Trubákovy branky. Ve 12. minutě rozhodčí hodně přísně posoudil zpětnou přihrávku Sloupských jako malou domů. Libor Němec z volného přímého kopu ze vzdálenosti 4 metrů od brankové čáry obloučkem potřetí rozvlnil síť hostující branky - 3:0. Stejný hráč orazítkoval ve 22. min. střelou z 20 metrů břevno. Po sérii několik dalších nevyužitých šancí se ve 35. min. proháčkoval do vápna Navrkal, z jehož dobré práce těžil důrazný Stupka, s jehož pomocí si obránce Sloupu srazil míč do branky - 4:0. Suverénní poločas ze strany našeho mužstva pak završil povedený centr Bezděka na hlavičkujícího Navrkala, který obloučkem ke vzdálenější brance přidal pátou branku - 5:0. Největší šance soupeře v prvním poločase přišla po zaváhání stoperské dvojice ve 32. min., samostatný únik zakončil hostující útočník střelu do tyče. „První poločas byl za naší strany vydařený. I když se hrálo na hodně těžkém terénu, tak se s tím kluci popasovali dobře. Hru jsme měli pod kontrolou, soupeř se dostal do šance pouze po zaváhání obránců, jinak jsme větší chybu neudělali,“ zhodnotil úvodní dějiství asistent Tomáš Vach.

Po změně stran se Blanenští předháněli v zahazování šancí. Dvakrát neuspěl Navrkal, za hlavu se chytali i Hanskut s Matuškem. V 65. min. nachystal Bezděk ideální střeleckou pozici Němcovi, ten z hranice vápna těsně minul levou tyč. Němec si reputaci napravil v 71. min., když využil důrazu Jelínka a z hranice vápna technickou střelou skóroval - 6:0. Na 7:0 pak ještě mohl zvýšit dobře hrající Bezděk, jehož lob skončil na břevně. „Vypracovali jsme si několik šancí po křídelních akcích. Byla jen škoda, že jsme je neproměnili. Je pravda, že soupeři chybělo několik hráčů ze základní sestavy, to ale náš výkon nijak nesnižuje. Nechtěl bych dnes někoho vyzvihovat, důležité bylo, že jsme zahráli dobře jako celek,“ uzavřel spokojeně Tomáš Vach.