1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
T i š n o v / B l a n s k o - Již v předkole skončila pouť fotbalistů A týmu FK Blansko letošním ročníkem domácího poháru. Svěřenci trenéra Zbyňka Zbořila v MOL Cupu proti nováčkovi krajského přeboru z Tišnova dvakrát dotahovali. O postupujícím nerozhodlo ani prodloužení. Vše rozhřešily až pokutové kopy a jejich desátá série.

předkolo , 24. července 2016, AFK Tišnov - FK Blansko

AFK Tišnov

2:2

FK Blansko

Poločas: 1:1
Branky: 14. Hansl z pen., 53. Zdražil - 29. J. Kratochvíl, 57. Trtílek
Penalty: 9:8 - rozhodující Zdražil
ŽK: 26. Schneider - 31. Motyčka, 76. Koláček
Diváků: 330
Rozhodčí: Kolář - Buček, Marek
Hrací doba: 45+0 ; 45+0 ; 15+0 ; 15+0

Sestavy

V. Juříček - Bubeníček, Diouf (23. Mičánek), Čoupek (C), Bartoš - Schneider - Marvan (46. Traore), Zdražil, Kuldan, Sodomka (46. T. Juříček) - Hansl
Náhradníci: V. Kratochvíl, T. Juříček, Traore, Jilg, Mičánek, Pořízek, Jícha
Trenér: Jiří Hajský

Z. Veselý - Koláček (C), Píšek, Šplíchal, D. Pospíšil - J. Kratochvíl, Duda (55. Gromský) - Chloupek (46. Kutal), Trtílek, Minx - Motyčka (85. D. Šmerda)
Náhradníci: D. Šmerda, Gromský, Kutal
Trenér: Zbyněk Zbořil

Tišnovu mohlo premiérové utkání v celostátním poháru v úvodu zhořknout. Již ve 2. min. se po akci Kratochvíla dostal míč k Minxovi, ten však levačkou přestřelil. V 7. min. to byl znovu blanenský tvůrce hry Kratochvíl, který vybídl k otevření skóre Motyčku, dobrým zákrokem se však vyznamenal brankář V. Juříček. Za tyto neproměněné šance svěřenci trenéra Zbořila pykali. V 11. min. si ve vápně zpracovával míč LADISLAV HANSL, kterého fauloval Šplíchal a rozhodčí Kolář nařídil pokutový kop. Ten sám postižený bezpečně proměnil, i když brankář Veselý směr jeho střely vystihl - 1:0.

Po dvaceti minutách hry předvedl povedený individuální průnik agilní Minx, znovu se mu však nepodařilo najít recept na strážce domácí svatyně. To ve 29. min. už bylo v hostujícím táboře veseleji. Po tlaku v šestnáctce soupeře se míč dostal k nohám JIŘÍHO KRATOCHVÍLA, který technickým obloučkem zařídil vyrovnání - 1:1.

Do druhé půle poslal domácí kouč Jiří Hajský, kterému mimo jiné chyběl zraněný Petr Švancara, do hry Mohameda Traoreho. Guinejský ofenzivní hráč hru domácích značně oživil. Hned ve 48. min. se dostal do šance, ale Veselý si s jeho pokusem o přehození poradil. Blansko kontrovalo Minxem, který se šikovně uvolnil, ale neměl přesně seřízená mířidla. Poté po rohu Dudy hlavičkoval nad Píšek. V 52. min. se po standardce zmocnil odraženého míče Traore, zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení TOMÁŠE ZDRAŽILA, který obstřelil houštinu hráčů před sebou a poslal Tišnov podruhé do vedení - 2:1.

Blansko však přispěchalo s rychlou odpovědí. V 57. min. Kratochvíl připravil palebnou pozici pro JANA TRTÍLKA, na jehož střelu z hranice vápna k levé tyči brankář nedosáhl - 2:2. Za dvě minuty odcentroval do vápna Kutal, osamocený Motyčka však v dobré pozici míč minul. O deset minut později se k ohrožení domácí brány dostal Kutal, jeho střelu V. Juříček vyrazil, Trtílek se poté dostal k míči na zadní tyči, ale domácí brankář spolu s jedním z beků vzniklé nebezpečí zažehnal.

V 77. min. měli hosté obrovskou šanci strhnout vedení na svoji stranu. Při přečíslení čtyři na dva Minx posunul míč na Motyčku, který mířil levačkou k pravé tyči, ale jeho střela cíl těsně nenašla. Také závěr normální hrací doby patřil Blansku. V 82. min. Kutal našel Trtílka, ten ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Motyčku, jeho střelu ještě tečoval Bartoš a domácí fanoušci si oddechli, že z toho nebyl vlastní gól. V poslední minutě mohl pohárovou bitvu rozhodnout vystřídavší dorostenec Šmerda, kterému znovu nabil Kutal, jeho střela však skončila nad.

V prodloužení 2x 15 minut si oba celky sáhly na dno svých sil. Blízko k třetí brance byli domácí po dalším průniku Traoreho, Kuldanovu následnou střelu Veselý vyrazil. Na konci druhého prodloužení pak mohl Traore rozhodnout o postupu Tišnova, ale po rohovém kopu i s přispěním Píška a Veselého přestřelil.

Penaltový rozstřel načali domácí úspěšně zásluhou Hansla, za Blansko kontroval Kratochvíl. Ve druhé sérii vyrazil Veselý na tyč střelu Čoupka, zatímco Trtílek se nemýlil. Ve třetí uspěl domácí Kuldan, zatímco Minxovu střelu V. Juříček vyrazil. Pak se exekutoři nemýlili, i když v deváté sérii s velkou dávkou štěstěny proměnil penaltu tišnovský Schneider. V desáté sérii nezaváhal domácí Chlup, zatímco střela Šplíchala se zastavila o levou tyč.

Postup do prvního kola MOL Cupu tak vybojoval Tišnov, který narazí na druholigový Prostějov.

Penaltový rozstřel

1. série: Hansl - 1:0, J. Kratochvíl - 1:1
2. série: Čoupek - 1:1, Trtílek - 1:2
3. série: Kuldan - 2:2, Minx - 2:2
4. série: Traore - 3:2, Kutal - 3:3
5. série: T. Juříček - 4:3, Píšek - 4:4
6. série: Bubeníček - 5:4, Koláček - 5:5
7. série: Mičánek - 6:5, Gromský - 6:6
8. série: Bartoš - 7:6, D. Pospíšil - 7:7
9. série: Schneider - 8:7, D. Šmerda - 8:8
10. série: Zdražil - 9:8, Šplíchal - 9:8