1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Ani vedoucí branka Jindřicha Stehlíka ze 7. minuty nestačila fotbalistům A týmu FK Blansko na bodový zisk v 19. kole Fortuna Moravskoslezské ligy. Soupeř z Kroměříže v dalším průběhu utkání převzal iniciativu a po trefách Tomáše Matouška a Jana Silného si z Údolní odvezl vítězství 2:1.

19. kolo , 1. dubna 2017, FK Blansko - SK Hanácká Slavia Kroměříž

FK Blansko

1:2

SK Hanácká Slavia Kroměříž

Poločas: 1:1
Branky: 6. Stehlík - 20. Matoušek, 82. Silný
ŽK: 77. Hanuš - 18. Krhut, 50. Michna, 58. Strašák
Diváků: 287
Rozhodčí: Robert Hájek - Tomáš Sedláček, Gabriela Hanáková
Delegát: Karel Vidlák
Hrací doba: 45+0 ; 45+3

Sestavy

Floder - Gromský, Šplíchal, Hanuš, Koláček (C) - Chloupek, Kučera, Kolařík (78. Kratochvíl), Minx (85. Feik) - Trtílek (49. Duda), Stehlík
Náhradníci: Juran - Feik, Duda, Kratochvíl, Buchta, Dominik Šmerda
Trenér: Zbyněk Zbořil

Kofroň - Daniel Šmerda, Matoušek (C), Látal, Jeleček - Krhut, Okleštěk (52. Strašák), Cupák, Michna (81. Budín) - Silný, Neubert (70. Kovář)
Náhradníci: Trochta - Pavelka, Stratil, Strašák, Kovář, Budín
Trenér: Jaroslav Baďura

Po minulé domácí remíze s Mohelnicí čekal Blansko další důležitý záchranářský souboj s Kroměříží. Ta přes zimu výrazně posílila ať už dvojicí Dominik Krhut - Tomáš Matoušek z Hulína nebo Tomáš Jeleček - Lukáš Michna ze Slovácka. Tu poslední a nejzvučnější posilu získala před dvěma týdny z prvoligové Karviné. Do hanáckého klubu totiž přestoupil Tomáš Okleštěk, který působil v brněnské Zbrojovce, Jablonci či Znojmě a ve své sbírce má stříbrnou medaili z Mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě z roku 2007.

Blansko se v minulém kole prezentovalo dobrým výkonem proti lídrovi soutěže Uničovu a před domácím diváky chtělo vybojovat letošní premiérové vítězství. A svoji cestu zahájilo více než nadějně. V 6. min. Trtílek šikovně prostrčil míč na pravé straně na Chloupka, ten pronikl až k velkému vápnu, odkud poslal před branku přesný centr, který uklidil do sítě JINDŘICH STEHLÍK - 1:0. Pro zimní posilu z Líšně to byla premiérová branka v blanenském dresu. Další protiútok domácích ve 12. min. vyřešil Kučera přihrávkou na Trtílka, který stačil ve vápně míč lehce tečovat, brankář Kofroň tuto šanci zneškodnil.

V dalším průběhu hry převzali otěže utkání do svých rukou hosté. Přesněji kombinovali a úspěšnější byli i v získávání odražených míčů. V 17. min. jim k šanci dopomohli nepřesnou malou domů Blanenští, k míči se dostal ve vápně Silný, který po kličce Floderovi upadl, rozhodčí Hájek k nevoli hostů zákrok jako penaltový neposoudil. To je však dlouho mrzet nemuselo. Ve 20. min. Okleštěk připravil střeleckou pozici pro TOMÁŠE MATOUŠKA a ten povedenou střelou z hranice velkého vápna vyrovnal - 1:1.

Poté přišly velké chvíle domácího brankáře Flodera. Ve 26. min. po nákopu Látala za blanenskou obranu zneškodnil šanci Silného. Nejlepší střelec hostů byl o pár vteřin později faulován Koláčkem v pokutovém území a tentokrát se už penalta pískala. Její exekuce se ujal sám faulovaný hráč, Floder však směr jeho střely vystihl a pokutový kop zneškodnil. Hosty ani tento moment nezlomil a byli dále nebezpeční. Ve 30. min. Floder s vypětím všech sil vyškrábl nepříjemný centr Silného nad břevno. O tři minuty později napálil odražený míč osamocený Krhut mimo tři tyče.

Krátce po změně stran odstoupil ze hry zraněný Trtílek. Domácí už v útočné fázi až na malé výjimky nebezpeční nebyli. Naopak to byli hosté, kteří byli několikrát blízko vedoucí brance. V 64. min. po centru střídajícího Strašáka hlavičkoval ve vápně osamocený Neubert, Floder byl připraven. V 77. min. pak po rohovém kopu Jelečka míč proletěl až k zadní tyči, kde překvapený Silný branku z bezprostřední blízkosti překopl. Přesto se útočník Kroměříže gólové radosti dočkal. V 82. min. mu po samostatné akci předložil ideální centr do pokutového území Krhut a JAN SILNÝ svoji jedenáctou brankou v sezóně rozhodl o výsledku utkání - 1:2.

ONLINE textový přenos

FK Blansko - SK Hanácká Slavia Kroměříž 1:2 (1:1)

Záznam z utkání

http://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Fotbal/Soutez-MSFL/Pohlavi-Muzi/Sezona-2016-2017/145699-FK-Blansko,-o.s.-SK-Hanacka-Slavia-Kromeriz-a.s..htm

Další výsledky 19. kola Fortuna Moravskoslezské ligy:

Sigma Olomouc B - Petřkovice 3:0 (2:0), Otrokovice - Vyškov 0:1 (0:0), Mohelnice - Zlín B 1:1 (0:0), Hlučín - Uničov 0:2 (0:2), Líšeň - 1. HFK Olomouc 2:1 (1:1), Hulín - Slovácko B 0:0, Velké Meziříčí - Třebíč 4:2 (4:0)