1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

6. kolo , 12. září 2010, FK Černá Hora - FK Blansko B

FK Černá Hora

0:3

FK Blansko B

Poločas: 0:1
Branky: 43. a 80. Gross, 59. Klügl
ŽK: 21. Janíček T., 58. Beneš,

Sestavy

není

Trubák - Cupal P., Hanskut, Janíček T., Beneš (83. Paděra) - Matuška, Cupal J. (20. Klügl), Jelínek (C), Blatný (79. Antal) - Gross, Svoboda
Náhradníci: Rajtšlégr, Klügl, Antal, Jarůšek, Paděra
Trenér: Tomáš Šenk
Asistent: Tomáš Vach
Vedoucí mužstva: Petr Ševčík

Trenér Tomáš Šenk poprvé v sezóně vsadil na útočnou dvojici Miroslav Gross - Tomáš Svoboda. Již od samého začátku působili Blanenští fotbalovějším dojmem a častěji se dostávali do zakončení. Ve 20. min. bohužel musel ze hry odstoupit vinou přetrvávajících problémů s kotníkem Jan Cupal, kterého nahradil Richard Klügl. Za pět minut předvedl na pravé straně akci hodnou moderního krajního obránce Jan Cupal, který přihrál Matuškovi, s jehož skákavou střelou si brankář poradil, o pár vteřin později hlavičkoval Gross nad. Na druhé straně se zaskvěl brankář Trubák, který chytil první vyloženou šanci domácích.

Ve 30. min. pálil po další zdařilé kombinaci z dálky Jelínek, střela blanenského kapitána letěla těsně nad. Za minutu vyzval Gross Svobodu k zakončení, brankář Černé Hory střelu i dorážku pokryl, vzápětí další dalekonosný pokus Jelínka skončil těsně vedle levé tyče. Na druhé straně vznikl v našem vápně závar, který nakonec Trubák s pomocí obrany vyřešil. Ve 35. min. do třetice všeho dobrého střílel z dobrých 25 metrů Jelínek, také tentokrát se míč jen o vlásek mezi tři tyče nevešel. Herní převahu Blanenští přeci jen korunovali gólem ještě v první půli. Ve 43. min. Beneš hezky našel Svobodu, jeho přetažený centr napálil z voleje do branky důrazný Gross - 0:1.

Po změně stran se nejprve zastřeloval Jelínek a poté Blatný, na druhé straně vyřešil blanenský kapitán nepřehlednou situaci ve vlastním pokutovém území důrazným odkopem. Zvýšení vedení přišlo pod další zdařilé kombinaci v 59. minutě. Na levé straně Beneš posunul míč Matuškovi, který centrem našel přesně nabíhajícího Klügla, jehož hlavička skončila v domácí síti - 0:2.

Poté Blanenští mírně přepustili iniciativu Černé Hoře. V 64. min. vyrazil střelu z 20 metrů Trubák na roh. Čtyři minuty na to pálil nad domácí Čepa. V 72. min. sprintoval za dlouhým výkopem Trubáka Gross, dostal se i přes obránce, jeho následný lob byl však příliš vysoký. V 77. min. našel Jelínek Grosse, ten přihrál pod sebe Svobodovi, ten ještě celou akci vyšperkoval další přihrávkou na Matušku, který pálil do rukavic připraveného brankáře. Z proti útoku mohli domácí snížit, 100% šanci zneškodnil Trubák, v následném závaru putoval míč od Klügla do tyče a zpět do pole. Nedáš - dostaneš. V 80. min. si výkop Trubáka zpracoval Svoboda, pronikl až do vápna, kde našel zcela osamoceného Grosse, který z bezprostřední blízkosti ztvrdil premiérový zisk tří bodů ze hřiště soupeře - 0:3.

Po vítězství v Černé Hoře patří našemu B mužstvu aktuálně 7. místo se ziskem 9 bodů a aktivním skóre 7:4. V příštím utkání hostí fotbalisté FK APOS Blansko B poslední celek 1. B třídy, skupiny A Ochoz u Brna. Utkání se hraje v neděli 19. září od 16:00 na stadionu Na Mlýnské.