1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

7. kolo , 24. září 2011, Sokol Skalice nad Svitavou - FK Blansko B

Sokol Skalice nad Svitavou

1:4

FK Blansko B

Poločas: 0:2
Branky: Blatný 2, Pokorný, Matuška

V sobotu 24. září zajíždělo Blansko B na půdu nováčka soutěže ze Skalice. Náš tým se musel obejít bez zraněného Majera (koleno) a také bez kapitána Nečase (rekreace), po kterém převzal kapitánskou pásku Jan Cupal.

Vstup do utkání se svěřencům Radka Sedláčka vydařil. Po soupeřově úvodní rozehrávce míč doputoval až ke gólmanovi, který ho k úžasu všech chytl do náručí a tak rozhodčí odpískal nepřímý kop. Toho se ujali Matuška s Pokorným a druhý jmenovaný, s pomocí teče domácí obrany propasíroval míč do branky - 0:1.

Ve 21. minutě musel být po ostrém střetu s domácím obráncem vystřídán Hanskut, toho nahradil Juránek.

Skalice ovšem nesložila zbraně. Svým důrazem a agresivitou nutili hosty z Blanska k často nepřesným přihrávkám a vykoledovali si také vyrovnání. Ve 23. minutě si nikým neatakovaný domácí stoper nachystal přesný nákop na svého spoluhráče. Míč propadl naši obranou a útočník v náběhu zamířil tvrdou střelou z hranice vápna přesně k tyči - 1:1. Ten se ale z branky příliš neradoval, protože po střele zůstal ležet v bolestech na trávníku a musel vystřídat.

O několik minut později bylo vedení opět na naší straně. Přesné přihrávky z levé strany se ujal Matuška, který si z domácích obránců udělal tréninkové kužely, prošel celým vápnem a umístěnou střelou navýšil skóre na 1:2. Za tohoto stavu skončil první poločas.

Do druhé půle vstupovalo Blansko s úkolem neinkasovat, navýšit brankový účet a také zlepšit pohyb po hřišti.

Změna k lepšímu byla vidět, domácí se dostávali do hry pouze sporadicky a klání se odehrávalo po většinu času na jejich polovině. Dobrý náběhem za obranu se v 50. minutě prezentoval Pokorný, ten pohotovou střelou rozvlnil síť, ale radost ze třetí branky mu zkazil praporek čárového rozhodčího.

V 57. minutě se po závaru před skalickou obranou nejlépe zorientoval Blatný, který se štěstím dostal míč za brankovou čáru - 1:3.

Tato branka vnesla klid do našich řad. Dobrými kombinacemi se blanenští čím dál častěji dostávali ke střeleckým příležitostem. A tak v 65. minutě stanovil konečný stav na 1:4 pro hosty svou přesně mířenou hlavičkou Blatný.

Nic na tom nezměnil ani výborně kopnutý trestný kop v 80. minutě z hranice velkého vápna. Střela pouze orazítkovala brankovou konstrukci Švancarovy svatyně.