1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

ZT 2 , 19. února 2012, FK Kunštát - FK Blansko B

FK Kunštát

2:3

FK Blansko B

Poločas: 1:1
Branky: Horák, Adámek - Pokorný 2, Freiwald

Sestavy

I. Loukota - Král (35. Vichta), Hruška, Horák, Mihola (65. Š. Kopecký), Boček, Šmerda, Adámek, Španěl, V. Kuruc (40. Vodák), Truhlář

Švancara - Klügl (80. Suchý), Paděra, Kopecký, Rajtšlégr (46. D. Juránek) - Antal (46. Kunc), Nečas (C), Pokorný, Vašák - Freiwald, Pernica
Trenér: Radek Sedláček

První branková příležitost zápasu se zrodila už v 5. min., kdy kunštátský útočník postupoval sám zleva na Švancaru; ten mu včasným vyběhnutím zmenšil úhel a dokázal proto střelu po zemi směřující na vzdálenější tyč nohou vytěsnit na roh.

V 11. min. zatáhnul míč po pravé straně k brankové čáře Freiwald a z jeho přesného centru hlavičkoval Pernica zhruba ze značky pokutového kopu jen těsně nad.

Ve 13. min. další šance kunštátských, tentokrát po průniku středem obrany a znovu výborný Švancara, který nejprve včasným vyběhnutím přinutil útočníka soupeře k dlouhé kličce a následně se skvěle a včas vracel do brány, takže střelu, z pohledu protihráče, „do prázdné brány“ dokázal vyrazit na roh.

Odpověď přišla v 17. min., kdy po Pernicově přiklepnutí střílel z hranice pokutového území těsně nad Pokorný.

Další vzrušení přinesla 22. min., kdy se nejprve dostal ke střele Pernica, byla však zblokovaná na roh a po jeho zahrání následoval brejk kunštátských, zakončený také střelou nad branku.

Vyrovnaná a svižná první půlhodina zápasu byla zakončena ve 30. min., kdy po dlouhém nákopu Paděry do pokutového území soupeře, se míč snad natřikrát odrazil od hráčů obou mužstev nakonec šťastně k nohám Freiwalda, který přesnou a tvrdou střelou otevřel skóre – 1:0.

Do konce prvního poločasu se dál hrál vyrovnaný zápas, už však bez brankových příležitostí, přesto se ale kunštátským podařilo vyrovnat.

Ve 41. min. rozehrával po malé domů Švancara dlouhým výkopem do středového kruhu na volného Pernicu, tomu však míč sklouznul z nártu přesně k nohám stopera Horáka, který nic nevymýšlel a „z první“ poslal dlouhým nákopem míč zpátky k naší brance. A to tak, že Švancara, vracející se po rozehrání na míč nedosáhnul a bylo srovnáno – 1:1. Sám „střelec“ se pak divil, „co se mu to stalo“!!!

Do druhého poločasu provedl trenér Sedláček dvojí střídání, na levém okraji obrany nahradil Rajtšlégra Juránek a na pravém okraji Antala vystřídal Kunc, který si prohodil post s Pernicou. Na posledních deset minut pak naskočil do hry také náhradní brankář Suchý, který vystřídal Klügla.

Druhý poločas byl, stejně jako první, herně vyrovnaný, brankových příležitostí ubylo, přesto ale bylo vidět několik fotbalových momentů na obou stranách.

V 55. min. to byl Pokorný, který z nařízeného volného přímého kopu po faulu na Freiwalda nastřelil břevno kunštátské branky.

V 66. min. to byl kunštátský Španěl, který se dokázal uvolnit v našem pokutovém území a ze značky pokutového kopu poslal pouze slabou střelu do náruče Švancary.

V 68. min. nechali naši středoví hráči postupovat Adámka s míčem až k hranici pokutového území a zde jej nechali i vystřelit. Přesná střela po zemi skončila těsně u prvé tyče branky bezmocného Švancary – 1:2.

V 75. min. došlo k podobné situaci, jako u naší první branky, kdy centrovaný míč zprava se uvnitř pokutového území soupeře odrazil mezi Nečasem a Pokorným a ten jej následně s přehledem poslal do sítě a bylo srovnáno – 2:2.

Rozhodnutí přišlo v 85. min., kdy po faulu byl nařízen volný přímý kop ze stejného místa, odkud už Pokorný nastřelil břevno, a ten si s reparátem poradil skvěle a strhnul vedení na naši stranu – 3:2.

A jak se ukázalo, rozhodl tak o našem trochu šťastném vítězství v utkání, kterému by slušela remíza.