1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

18. kolo , 21. dubna 2012, SK Jedovnice - FK Blansko B

SK Jedovnice

1:2

FK Blansko B

Poločas: 0:0
Branky: Gryc - Juránek, Pokorný

Utkání se po většinu času odehrávalo pod taktovkou hostujících hráčů, kteří ale z obléhání domácí šestnáctky nedokázali vytěžit ani nějaké výraznější příležitosti a nedostávali se ani ke střelbě ze střední vzdálenosti. Sice už ve 3. min. vybojoval Juránek míč a rychle rozehrál Matuškovi, ten se kličkou zbavil protihráče a podél křižujícího posledního obránce nabídl míč na hranici šestnáctky Freiwaldovi, ten však tuto brankovou příležitost zakončil slabou střelou přímo do brankáře domácích.

Pak se ale dlouho nedělo nic zajímavého, až v 18. min. Freiwald po brejku zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Nečase, jeho tvrdá střela asi z 25 metrů však mířila nad. Obléhání domácí šestnáctky bylo jen několikrát nakrátko přerušeno pokusy domácích o brejky, které ale končily na naší dobře hrající obraně. Při jednom takovém pokusu domácích ve 33. min. spadl útočící hráč po kontaktu s Klüglem a rozhodčí nařídil přímý kop z asi 20 metrů. Střela z přímého kopu zasáhla ruku jednoho z hráčů ve zdi, který si chránil obličej, a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Domácí exekutor s darovanou penaltou naložil tak mizerně, že se Suchému jeho pokus podařilo vyrazit.

Z naší strany pak byl k vidění z pokračující neplodné převahy pouze střelecký pokus Matušky ve 39. min., který stejně jako předtím Nečas mířil z 25m nad domácí branku. Poločas tak skončil za bezgólového stavu.

Do druhého poločasu vystřídal v útoku Majer Freiwalda, který se necítil úplně fit, stejně tak domácí provedli jedno střídání. A byl to právě střídající domácí hráč, který otevřel skóre utkání. Ve 48. min. po našem faulu na půlící čáře přišel dlouhý nákop za obranu, na který naběhl domácí útočník, jehož střelu sice Suchý výborně vyrazil, ale domácí hráč vyražený míč ještě stihl na brankové čáře, odkud přesně přihrál zhruba na penaltu, kam si naběhl jeho spoluhráč a do odkryté branky otevřel skóre.

Branka však dění na hřišti nijak zvlášť neovlivnila. Pokračovala naše bezzubá převaha proti dobře organizované obraně domácích. Vyrovnávací branka se v 67. min. zrodila podobně, jako branka domácích. Rek v tísni poslal míč Suchému a ten dlouhým pasem za stopery hledal nabíhajícího Juránka. Proti němu sice vyběhl domácí brankář, ale evidentně špatně odhadl dráhu letu míče, takže Juránek neměl problém si míč zpracovat a do opuštěné brány vyrovnal - 1:1.

Následující desetiminutovka byla zcela v režii hostů a bylo jen otázkou času, kdy padne do domácí sítě druhý gól. V 69. min. střílel z volného přímého kopu po faulu na velmi aktivního Nečase Pokorný jen těsně vedle. V 70. min. po akci Juránka a Majera ve vyložené pozici na malém vápně Nečas přestřelil. Rozhodnutí tak přišlo v 77. min. po dalším faulu na pronikajícího Nečase, z volného přímého kopu z 18 metrů Pokorný střelou k tyči využil špatného postavení domácí brankáře a výsledek otočil - 1:2.

Potvrdit výhru mohl v 80. min. Majer, kterému ideálně mezi obránci míč prostrčil Nečas, ale Majer si dal míč daleko od nohy, takže mu tuto vyloženou příležitost vyběhnutím zlikvidoval domácí brankář.